بررسی ارتباط میان کمبود ویتامین D مادر در دوران بارداری و چاقی کودکان در دوران رشد پیشنهاد مهریه ۱۴سکه‌ای به‌معنای اجبار یا سقف قانونی نیست فراگیرشدن تجرد قطعی دختران، عامل بالابردن حساسیت زنانه‌شدن سالمندی در کشور کتاب «دا»، سرفصل جدیدی از خاطرات زنان در دوران دفاع مقدس کسب مقام سومی کومیته زنان ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا زنان مهاجر در قفس اقامت: خشونت خانگی زیر سایه سکوت قانونی معرفی زنان تاثیرگذار دفاع مقدس آشنایی با مهم‌ترین جلوه‌های حضور بانوان ایرانی در دفاع مقدس روایت‌های فعالیت ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی در بخش رخت‌شویی البسه رزمندگان دفاع مقدس در کتاب «حوض خون» نقش کافئین در کاهش تراکم استخوان در زنان پس از یائسگی رفع چالش‌های توانمندسازی زنان سرپرست‌خانوار با رویکردی نظام‌مند و اکوسیستمی رشد عاطفی و اجتماعی در ارتباط گرم خانواده آغاز تمرینات تیم ملی فوتبال زنان برای حضور در انتخابی جام ملت‌ها برگزاری نشست‌های تخصصی ستاد زنان و خانواده برای معرفی هرچه بهتر شهید رئیسی
سرخط خبرها
بررسی پیامد‌های اثرگذار تحول اجتماعی زنان و دختران در زندگی آن‌ها

بررسی پیامد‌های اثرگذار تحول اجتماعی زنان و دختران در زندگی آن‌ها

  • کد خبر: ۳۲۹۶۹۳
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۶
رئیس پیشین دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بررسی پیامد‌های اثرگذار تحول اجتماعی زنان و دختران در زندگی آن‌ها، علاقه‌مندی زنان به تحصیل در رشته پزشکی را از جمله نشانه‌های تحول اجتماعی جوانان دانست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن قدسی‌پور با اشاره به اینکه تحلیل اجتماعی و آموزشی آمار داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۴ ایران نیازمند یک بررسی چندوجهی است که در آن عوامل مختلف اجتماعی، اقتصادی، جنسیتی و ساختاری نظام آموزش‌عالی مورد توجه باشد، اظهار کرد: حضور ۶۷ درصدی زنان در میان داوطلبان و تسلط رشته تجربی بر شرکت کنندگان آزمون، نشانه‌هایی از یک تحول اجتماعی رابه نمایش می‌گذارد. این موضوع نشان دهنده گرایش قوی جامعه به رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و سایر علوم مرتبط با سلامت است که به‌دلایل اجتماعی و اقتصادی مانند جایگاه اجتماعی، درآمد بالا و امنیت شغلی، جذابیت زیادی دارند.

وی ادامه داد: عمده انگیزه متقاضیان رشته علوم تجربی، از بازار کار شکل می‌گیرد. استنباط آنان این است که درآمد پزشکان بالاست و به‌همین دلیل شرکت‌کنندگان بیشتری برای این رشته اقدام می‌کنند.

رئیس پیشین دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه معمولا خانم‌ها دغدغه کمتری برای جذب در بازار کار دارند، به ویژه درخانواده‌هایی که والدین هزینه تحصیل را تامین می‌کنند، برای برخی از بانوان در این خانواده‌ها برای‌شان ژستی اجتماعی محسوب می‌شود، متذکر شد: ار تا جایی پیش می‌رود که همین مورد به یکی از موانع ازدواج تبدیل می‌شود. چراکه دختران تمایل دارند سطح دانش پسران، بیشتر یا برابر با خودشان باشد. این مساله ازدواج دختران و پسران را نیز با مشکل یا تاخیر همراه می‌کند. مساله‌ای که باعث می‌شود توقع دختر‌ها بالا برود. به‌ندرت می‌بینیم که خانم‌های تحصیل‌کرده با آقایانی که از نظر تحصیلی پایین‌تر از آنان هستند، ازدواج کنند. به نظر من همین یک مشکل است.

قدسی‌پور بیان کرد: درصد تولد خانم‌ها از آقایان بیشتر است و همین امر منجر به درصد بالای حضور دختران در آزمون‌های کنکور سال‌های اخیر شده است. از سوی دیگر خانم‌ها بیشتر دوست دارند در محیط‌های استانداردشده حضور داشته باشند و این باعث می‌شود به تحصیل روی بیاورند و اصلا وارد بازار کار نشوند.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.