یک بانوی فعال رسانه: سحر امامی، طلیعه پیروزی در سحرگاه مبارزه و مقاومت است بانوان طلبه از شجاعت خانم امامی، مجری شبکه خبر، تقدیر کردند افزایش بروز رفتار‌های پرخطر در فرزندان، از جمله پیامد‌های تربیتی اختلاف میان والدین محاسبات دشمن در خصوص زنان ایران همواره اشتباه بوده است ثبت ۵۱۰۰ ازدواج طی روز‌های ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۴ خانواده‌ها باید کودکان را از جزئیات دقیق‌تر جنگ آگاه کنند | چهره واقعی رژیم صهیونیستی برای بسیاری از مردم رو شد لیندا کیانی: کنار مدافعان وطن هستیم آشنایی با اصول کلی صحبت‌کردن با کودکان درباره جنگ یک پژوهشگر و تحلیلگر حوزه خاورمیانه و روابط بین‌المللی: مراقب باشیم به جنگ رسانه دشمن نبازیم کسب مدال نقره مسابقات آسیایی توسط بانوی پاراکانوکار ایرانی واکنش مژده لواسانی، مجری تلویزیون، به تجاوز ددمنشانه رژیم صهیونیستی در ایران مریلا زارعی به حملات اسرائیل واکنش نشان داد پایان رقابت‌های والیبال‌نشسته آسیاواقیانوسیه زنان | تیم ملی با بازوبند مشکی در مراسم اختتامیه شرکت کرد طرز تهیه دسر موس وانیلی در خانه+ فیلم لغو دیدار تدارکاتی تیم ملی هندبال نوجوانان دختر ایران و بلاروس معرفی فواید مصرف ویتامین B ۶ برای مادران در دوران زایمان و شیردهی رتبه نهم ایران از نظر تعداد جمعیت در آسیا بانوی بنیان‌گذار محافل معنوی: آرزو دارم روضه‌های خانگی هزاران نفری برپا کنیم
سرخط خبرها
اصلاح قوانین خانواده باید همه‌جانبه و عدالت‌محور باشد

اصلاح قوانین خانواده باید همه‌جانبه و عدالت‌محور باشد

  • کد خبر: ۳۳۷۱۲۵
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۹
یک پژوهشگر حوزه زنان و فرهنگ گفت: اصلاح قوانین خانواده اگر واقعاً به دنبال عدالت است، باید همه‌جانبه و با نگاه به واقعیت‌های زندگی زنان باشد، نه آنکه صرفاً مردان ناراضی از مهریه را راضی کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فائزه آقامحمدی با اشاره به اینکه طرح جدیدی که در مجلس شورای اسلامی برای اصلاح قانون مهریه در دست بررسی است، عملاً کاهش شدید ضمانت اجرای مهریه را دنبال می‌کند، اظهار کرد: براساس این طرح، سقف مهریه‌ای که مشمول ضمانت قانونی مانند حبس یا پیگرد جدی می‌شود، از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه کاهش می‌یابد و مجازات زندان برای عدم پرداخت مهریه حذف خواهد شد.

وی ادامه داد: در نگاه نخست، این تغییر ممکن است برای کاهش زندانیان مهریه و حل مشکلات اجتماعی مفید به نظر برسد. اما وقتی عمیق‌تر نگاه می‌کنیم، درمی‌یابیم که این قانون نه متوازن است، نه عادلانه، و نه حتی حامی حقوق زنان. واقعیت این است که این طرح یک‌جانبه و کاملاً مردمحور نوشته شده است. قانون‌گذار در این اصلاحیه صرفاً نگران حقوق مردانی است که مهریه را پرداخت نکرده‌اند، بدون آنکه به دلایل شکل‌گیری مهریه یا موقعیت نابرابر اقتصادی و اجتماعی زنان در جامعه توجهی کرده باشد.

این پژوهشگر حوزه زنان و فرهنگ با بیان اینکه برداشتن ضمانت اجرایی از مهریه بدون اصلاحات همزمان و عمیق‌تر در قوانین خانواده نه تنها عدالت را برقرار نمی‌کند بلکه تعادل موجود را بر هم می‌زند، تاکید کرد: اگر دغدغه عدالت و کاهش زندانیان خانوادگی جدی است، باید به موازات اصلاح مهریه، قوانینی، چون حق طلاق، حضانت فرزند، تقسیم دارایی، حق اشتغال، امنیت اقتصادی زن پس از طلاق و تضمین مشارکت برابر در زندگی مشترک نیز بازنگری شود.

آقامحمدی بیان کرد: اصلاح قوانین خانواده اگر واقعاً به دنبال عدالت است، باید همه‌جانبه و با نگاه به واقعیت‌های زندگی زنان باشد، نه آنکه صرفاً مردان ناراضی از مهریه را راضی کند.

منبع: خبرگزاری آنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.