زن، معمار شجاعت جمعی آشنایی با عوارض مصرف رنگ‌های مصنوعی در غذا‌های مختلف لزوم توجه و اجرای ۵ عادت مهم شبانه برای زنان بالای ۵۰ سال آغاز اردو‌های آماده‌سازی برای حضور دختران تکواندوکار در مسابقات قهرمانی آسیا از امروز (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ضرورت حمایت بین‌المللی از حقوق زنان در همه نقاط جهان آتش‌افروزی رژیم غاصب صهیونیستی، مانعی بزرگ در مسیر دستیابی به توسعه و توانمندسازی زنان زنان، حافظان و حاملان ارزش‌های فرهنگی، دینی و ملی کشور آشنایی با علائمی که نشان می‌دهد کودک نیاز به حمایت روانی دارد «مهسا» بانویی که با شهادتش، زائر آسمانی حریم رضا شد ۹ قایقران به سومین اردوی تیم ملی کانوپولو بانوان دعوت شدند نگاهی به نقش‌آفرینی بی‌بدیل زنان در نهضت حسینی یک مادر و پنج داغ| روایت شهادت دانشمند هسته‌ای و خانواده‌اش پرچم‌داری سربازان شیرخواره در ۴۵ کشور دنیا درباره نام‌گذاری حضرت رقیه (س) «چایینه»، آیینی زنانه و کهن در کوه‌های زاگرس| زنان ایلامی عاشورا را با زبان متفاوت روایت می‌کنند نقش زنان در روایتگری بحران‌ها حیاتی است گفت‌وگو با خانواده شهیدان محمدمهدی و  زهرا نظری | جز زیبایی ندیدم
سرخط خبرها
آشنایی با عوارض مصرف رنگ‌های مصنوعی در غذا‌های مختلف

آشنایی با عوارض مصرف رنگ‌های مصنوعی در غذا‌های مختلف

  • کد خبر: ۳۴۲۴۲۹
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹
استفاده از رنگ‌های مصنوعی برای تنوع در غذا در پای سفره‌های ما باز شده، اما کمتر کسی است که از آسیب‌های آن برای بدن ما خبر داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این روز‌ها استفاده از رنگ‌های مصنوعی برای تنوع در غذا در پای سفره‌های ما باز شده، اما کمتر کسی است که از آسیب‌های آن برای بدن ما خبر داشته باشد. شاید این محصولات غذای شما را شیک کنند، اما ممکن است به قیمت جان شما تمام شود.

در گذشته وقتی قرار بود به غذا رنگ بدهند به صورت کاملا ابتکاری از مواد طبیعی برای آن استفاده می‌کردند مثلا زعفران و زردچوبه بعنوان رنگ دهنده‌های ثابت بیشتر مورد توجه بود و یا حتی رب گوجه فرنگی برای تکمیل رنگ و طعم غذا مورد بهره برداری قرار می‌گرفت.

مطالعات نشان می‌دهد هرچه در غذا کمتر از رنگ‌های خوراکی استفاده شود می‌تواند به سلامتی افراد خانواده کمک کند. نباید به دنبال خرید محصولات رنگی رفت که تبلیغات فراوانی درباره آنها شده و شما درباره محتویات آن کاملا بی اطلاع هستید. مثلا شکلات‌های متنوع رنگی و یا انواع پاستیل می‌تواند از این نوع باشد.

اما این سوال پیش می‌آید که اگر از رنگ مصنوعی در غذا نمی‌توان استفاده کرد پس از چه چیز‌های می‌توانیم برای پخت غذا استفاده کنیم.

بهترین رنگ‌های طبیعی در استفاده از غذا می‌تواند شامل کاکائو، زعفران و یا محصولات کشاورزی مثل هویچ، گیلاس، تمشک و یا لبو باشد. مثلا برای رنگ زرد از زعفران یا زردچوبه، رنگ قرمز از آب چغندر پخته شده، رنگ سبز از اسفناج، رنگ قهوه‌ای از کاکائو و یا حتی رنگ بنفش از میکس آب و زغال اخته استفاده کرد.

عوارض مصرف رنگ‌های مصنوعی در غذا

مصرف رنگ غذا در افراد مختلف با توجه به حساسیت آنها متفاوت است. بروز انواع مسمومیت‌ها، استفراغ و حالت تهوع و ... به صورت آنی از جمله این موارد است. اما باید توجه داشت که این رنگ‌ها در دراز مدت آسیب‌های خود به بدن ما را نشان خواهند داد و ما کمتر شاهد مضرات آنی آن خواهیم بود.

از جمله بیماری‌هایی که در استفاده از رنگ‌های مصنوعی احتمال بروز آن وجود دارد سرطان خون است. همچنین بر اساس مطالعات انجام شده بعضی از بیماری‌ها از جمله آلرژی و حساسیت، کاهش ضریب هوشی، اوتیسم و بیش فعالی در کودکان می‌تواند با مصرف رنگ‌های غیرطبیعی مرتبط باشد.

در این میان رنگ‌های مصنوعی گریبان زنان باردار را هم می‌گیرد. تغییرات هورمونی، ناهنجاری‌های ژنتیکی و حتی سقط جنین از جمله عوارض استفاده از رنگ‌های مصنوعی در میان برخی از بانوان است.

منبع: همشهری آنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.