زن، معمار شجاعت جمعی آشنایی با عوارض مصرف رنگ‌های مصنوعی در غذا‌های مختلف لزوم توجه و اجرای ۵ عادت مهم شبانه برای زنان بالای ۵۰ سال آغاز اردو‌های آماده‌سازی برای حضور دختران تکواندوکار در مسابقات قهرمانی آسیا از امروز (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ضرورت حمایت بین‌المللی از حقوق زنان در همه نقاط جهان آتش‌افروزی رژیم غاصب صهیونیستی، مانعی بزرگ در مسیر دستیابی به توسعه و توانمندسازی زنان زنان، حافظان و حاملان ارزش‌های فرهنگی، دینی و ملی کشور آشنایی با علائمی که نشان می‌دهد کودک نیاز به حمایت روانی دارد «مهسا» بانویی که با شهادتش، زائر آسمانی حریم رضا شد ۹ قایقران به سومین اردوی تیم ملی کانوپولو بانوان دعوت شدند نگاهی به نقش‌آفرینی بی‌بدیل زنان در نهضت حسینی یک مادر و پنج داغ| روایت شهادت دانشمند هسته‌ای و خانواده‌اش پرچم‌داری سربازان شیرخواره در ۴۵ کشور دنیا درباره نام‌گذاری حضرت رقیه (س) «چایینه»، آیینی زنانه و کهن در کوه‌های زاگرس| زنان ایلامی عاشورا را با زبان متفاوت روایت می‌کنند نقش زنان در روایتگری بحران‌ها حیاتی است گفت‌وگو با خانواده شهیدان محمدمهدی و  زهرا نظری | جز زیبایی ندیدم
سرخط خبرها
زن، معمار شجاعت جمعی

زن، معمار شجاعت جمعی

  • کد خبر: ۳۴۲۴۴۲
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱
زن نه‌فقط کنشگر شجاع، بلکه بسترساز شجاعت جمعی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مفهوم شجاعت، صرفاً ویژگی‌ای غریزی یا روان‌شناختی نیست که بتوان آن را به هیجان‌های زودگذر یا کنش‌های لحظه‌ای فروکاست. اگر شجاعت را پدیده‌ای مبتنی بر معرفت، باور قلبی و التزام ایمانی در نظر بگیریم، آن‌گاه خواهیم دید که زنان در عرصه‌های حساس و بحران‌خیز، نه‌تنها از مردان عقب نیستند، بلکه در بسیاری از موارد، ظهور و بروز مؤثرتری نیز داشته‌اند.

نکته حائز اهمیت، نه صرفاً در کنش شجاعانه زنان، بلکه در نقشی است که آنان در گسترش و استمرار این شجاعت ایفا می‌کنند. زن نه‌فقط کنشگر شجاع، بلکه بسترساز شجاعت جمعی است. او به واسطه نقش اجتماعی، خانوادگی و فرهنگی خود، فضایی را شکل می‌دهد که در آن، شجاعت به یک خُلق جمعی تبدیل می‌شود؛ امری طبیعی، همگانی و پایدار.

در نبود تاب‌آوری جمعی، شجاعت به عملکرد‌های فردی و قهرمانانه، محدود می‌شود به افرادی که ناچارند در خلأ فرهنگی و اجتماعی، بار مسئولیت را تنهایی بر دوش بکشند. اما اگر فضای عمومی جامعه واجد مؤلفه‌های شجاعت‌گونه شود، آنگاه این فضیلت اخلاقی از مرز‌های فردی فراتر رفته و به یک رویه جاری در بدنه جامعه تبدیل می‌شود. تصور کنید که اگر در همین هجوم ۱۲ روزه به کشورمان، جامعه در شوک ناشی از حمله باقی می‌ماند و دست از حمایت نیرو‌های نظامی و امدادی می‌کشید، چه می‌شد؟ فارغ از اینکه دشمن صهیونیستی فرصت غلبه و ضربه زدن به ما را می‌یافت، رزمندگان ما نیز باید به تنهایی در برابر این هجمه‌ها ایستادگی می‌کردند و این خود مساوی است با شکست.

تبدیل کنش فردی به کنش جمعی

زن، به اعتبار خصایص روحی، روانی و تربیتی خود، سهمی برجسته در ایجاد و اشاعه این فضا دارد. کنش‌های او در سطح خانواده، محله و زیست‌بوم فرهنگی، شجاعت را از سطح کنش فردی به گفتمان اجتماعی بدل می‌کند. چنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بار‌ها بر تأثیر راهبردی زنان در تحولات فرهنگی، تربیتی و تمدنی جامعه تأکید کرده‌اند.

حتی می‌توان گفت کمپین‌های فرهنگی و رسانه‌ای که به عنوان پیوست مبارزه با دشمن در جنگ اخیر مطرح می‌شود مانند کمپین تحریم شبکه معاند اینترنشنال، پویش عدم تصویربرداری از مکان‌های حساس و یا عدم انتشار اطلاعات خاص در فضای مجازی، هم با حمایت زنان، اثرگذارتر خواهند بود. زنان با ایجاد فضایی دارای مؤلفه‌های شجاعت و غلبه بر ترس در خانه علاوه بر اینکه خانواده را برای مواجهه درست با این شرایط تجهیز می‌کند، می‌توانند به تدریج در تاب‌آوری جامعه نیز مؤثر باشند.

مروری بر تاریخ انقلاب و دفاع مقدس نیز نشان می‌دهد که زنان ایرانی، در لایه‌های عمیق‌تری از ساختار اجتماعی، نظام معنایی شجاعت و مقاومت را تثبیت کرده‌اند. آنها با ایجاد پیوند میان ایمان، اقدام و انتقال ارزش‌ها، نه‌تنها از ایستادگی حمایت کرده‌اند، بلکه خود، یکی از پایه‌های شکل‌گیری آن بوده‌اند.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.