نکات مهمی که بانوان محجبه باید در مورد انتخاب چادر مشکی مناسب تابستان بدانند ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید غلامرضا ارباب بهارعلی رقابت‌های شطرنج قهرمانی رده‌های سنی آسیا| عسل ابراهیمی استاد فیده بانوان شد روایت دردناک مادر شهید ستایش علی‌حسینی از شهدای مدرسه میناب + فیلم و عکس تولد نوزاد پسری با وزن بیش از ۵ کیلوگرم در در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه + تصویر حریفان تیم ملی در مسابقات کبدی زنان بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا مشخص شدند حضور ملی‌پوش مشهدی فوتبال در رقابت‌های دختران کمتر از بیست‌سال کافا ۲۰۲۶ رقابت‌های هاکی چمن قهرمانی آسیا| دختر ملی‌پوش مشهدی در اولین پیروزی ایران نقش پررنگی داشت تکه‌های بدن‌ فرشته‌های مدرسه شجره طیبه تشییع و تدفین شدند| روزی که تابوت‌ها سبک بودند و داغ‌ها سنگین + تصاویر روایت بانوی جوان نیشابوری که بی‌هیاهو گره از کار دیگران باز می‌کند| از تهیه خیرخواهانه جهیزیه تا شکل‌گیری یک خیریه اعضای یک خانواده در بهشت کنار هم هستند+ سند معتبر اختتامیه «حدیث زندگی» در حرم مطهر رضوی | دوره‌ای که سبک زندگی ایرانی-اسلامی را آموزش داد ۷۸۵ میلیارد تومان به مادران مشمول قانون جوانی جمعیت پرداخت شد بهره‌مندی بیش از هزار نفر از بانوان منطقه ۱۰ مشهد از طرح ترنم زندگی سهم ۵۴ تا ۵۷ درصدی زنان در سرپرستی خانوار‌های تحت حمایت کمیته حمایت کشور جام جهانی تیراندازی| هانیه رستمیان دوازدهم شد حضور نمایندگان ایران در دومین سمینار ورزش بانوان کمیته پارالمپیک آسیا ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا|شهید محمدمهدی آخوندزاده طرزجانی
سرخط خبرها
کاهش موالید در ایران از ۱۷۰ هزار به کمتر از ۸۰ هزار نفر رسید

کاهش موالید در ایران از ۱۷۰ هزار به کمتر از ۸۰ هزار نفر رسید

  • کد خبر: ۴۰۹۶۵۲
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۳:۲۹
دبیر کارگروه فرهنگ‌سازی جمعیت سازمان بسیج کشور گفت: پس از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، کاهش موالید در کشور از ۱۷۰ هزار نفر به ۲۰ تا ۸۰ هزار نفر رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام علی گودرزی روز شنبه در جمع کنشگران جمعیت استان مرکزی در اراک افزود: این وضعیت نشان‌دهنده نوعی تثبیت نسبی در روند جمعیتی ایران است.

وی با تأکید بر اینکه مسئله کاهش نرخ باروری و پیر شدن جمعیت، پدیده‌ای جهانی است، هشدار داد که در صورت تأخیر در تقویت زیرساخت‌های حوزه سالمندی، کشور در دهه‌های آینده با چالش‌های جدی اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.

معاون جمعیت بنیاد خانواده و دبیر کارگروه فرهنگ سازی جمعیت سازمان بسیج کشور با بیان اینکه وضعیت کنونی جمعیت تنها مختص ایران نیست، گفت: امروز بسیاری از کشورها، از جمله سوئد، آلمان و انگلیس، با بحران کاهش نرخ باروری و افزایش سهم سالمندان در ترکیب جمعیتی خود مواجه هستند و حتی سرعت سقوط نرخ باروری در برخی از این کشور‌ها از ایران نیز بیشتر است.

حجت‌الاسلام گودرزی افزود: این تحولات جمعیتی موجب شده دولت‌ها در نقاط مختلف جهان سیاست‌های سختگیرانه‌تری در حوزه بازنشستگی و رفاه اجتماعی اتخاذ کنند.

وی برای تبیین این وضعیت به نمونه فرانسه اشاره کرد و گفت: در این کشور دو سال افزایش در سن بازنشستگی، موجی از اعتراضات موسوم به «جلیقه‌زردها» را در خیابان‌ها به دنبال داشت و شهروندان فرانسوی به‌طور مستمر نسبت به پیامد‌های اقتصادی و اجتماعی سالمندی هشدار دادند.

دبیر کارگروه فرهنگ‌سازی جمعیت سازمان بسیج کشور با اشاره به تفاوت شرایط ایران و اروپا اظهار کرد: در ایران نیز طی سال‌های اخیر سن بازنشستگی و خدمت شاغلان در قالب اصلاحات پلکانی افزایش یافته، اما تفاوت اصلی در آن است که کشور‌های اروپایی سال‌هاست زیرساخت‌های لازم برای دوران سالمندی را فراهم کرده‌اند، در حالی که این زیرساخت‌ها در کشور ما هنوز کامل نشده است.

حجت‌الاسلام گودرزی با انتقاد از وضعیت موجود در حوزه سلامت سالمندان گفت: در حال حاضر در کل کشور تنها ۱۷ نفر متخصص طب سالمندی وجود دارد و رشته تخصصی طب سالمندی به‌طور گسترده در دانشگاه‌های علوم پزشکی توسعه نیافته است.

وی بیان کرد: این در حالی است که کشور‌های اروپایی همان‌گونه که برای طب نوزادان و کودکان سرمایه‌گذاری کرده‌اند، برای طب سالمندی نیز هزاران متخصص تربیت کرده و شبکه‌ای گسترده از خدمات درمانی و مراقبتی را برای این قشر تدارک دیده‌اند.

معاون جمعیت بنیاد خانواده و دبیر کارگروه فرهنگ سازی جمعیت سازمان بسیج کشور، با اشاره به ترکیب سنی جمعیت در دهه‌های آینده، خاطرنشان کرد: برآورد‌ها نشان می‌دهد در فاصله سال‌های ۱۴۲۵ تا ۱۴۳۰ حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد، به این معنا که از هر سه نفر، یک نفر بالای ۶۰ تا ۶۵ سال خواهد بود.

حجت‌الاسلام گودرزی تأکید کرد: ایران در بازه‌ای ۲۵ تا ۳۰ ساله به مرحله سالمندی می‌رسد، در حالی که برخی کشور‌های اروپایی نزدیک به یک قرن برای طی این مسیر زمان داشتند.

دبیر کارگروه فرهنگ‌سازی جمعیت سازمان بسیج کشور گفت: برای رسیدن به سطح مطلوب باروری و جلوگیری از تشدید بحران سالمندی، باید مجموعه‌ای از اقدامات هماهنگ در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سلامت انجام شود.

منبع: ایرنا 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.