به گزارش شهرآرانیوز؛ وقتی افراد در محیط کاری خود وجدان کاری داشته باشند، این کار باعث اعتماد، همدلی و انگیزه بیشتر در بین همکاران میشود. روحیه قوی برای همکاری و سازگاری با افراد مختلف سبب میشود تا افراد در فضایی دوستانه و بدون حاشیه وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. همچنین این ارتباط دوستانه موجب یادگیری بهتر و پایداری بیشتر در بین نیروی کار میشود.
وجدان کاری باعث میشود تا کارمندان وظایف خود را بدون نیاز به نظارت مدیران در زمان مقرر با بالاترین کیفیت انجام دهند. این کار باعث برقراری نظم و آرامش در محیط کاری میشود.
پیامد مثبت دیگر این رفتار افزایش انگیزه در بین کارکنان است. افرادی که خود دارای وجدان کاری هستند نه تنها برای انجام کارهای خود انگیزه زیادی دارند، بلکه دیگران را نیز به این کار تشویق میکنند. این کار موجب تشویق کارمندان دیگر به رعایت اخلاق در محیط کار میشود.
عوامل مختلفی میتواند بر شکلگیری وجدان کاری موثر باشند. این مساله میتواند ناشی از احساسات خود فرد، خانواده یا جامعه باشد. از آنجایی که وجدان کاری نگرشی درونی است از این رو، رفتار هر فرد در محل کارش، از نگرش درونی او منعکس میشود. مواردی، چون توانایی، مهارت، اخلاق، تجربیات و مواردی از این دست میتوانند در تعیین سطح وجدان کاری فرد موثر باشند. همچنین برنامهریزی، هدفمندی، ایدهپردازی و خلاقیت نیز اهمیت بالایی در شکل گیری و ارتقا وجدان کاری فرد دارند.
تربیت خانوادگی نیز نقش موثری در وجدان کاری افراد دارد. این که مواردی، چون مسئولیت پذیری، تعهد، انضباط و ... از دوران کودکی در کودک درونی سازی شود، میتواند نقش بسزایی در این مورد داشته باشد. برای تقویت ابعاد مختلف وجدان کاری در کودکان والدین میتوانند از شیوههایی، چون آموزش، تشویق، بازی و مواردی از این قبیل استفاده کنند. مسلما تربیت خانوادگی متعهدانه و اهمیت به تعالیم اخلاقی میتواند به فرد کمک کند تا در محل کار خود سطوح بهتری از وجدان کاری را اعمال کند.
مورد دیگری که میتواند تا حد زیادی بر وجدان کاری فرد تاثیر بگذارد، تفکرات و فرهنگ جامعه است. زمانی که در جامعهای فرهنگ سازی مناسب در جامعه جهت ترویج تلاش، احترام و رعایت حقوق دیگران، مسئولیتپذیری و نظم مورد توجه قرار گیرد، مسلما در این جوامع، مسئولیتپذیری و تعهدکاری بیشتری دیده میشود.
منبع: ایسنا