به گزارش شهرآرانیوز، علاءالدین محمدی با تاکید بر اهمیت ارگونومی در محیط کار، اظهار کرد: ارگونومی علمی است که به طراحی محیطهای کار، ابزارها و فرآیندها به گونهای میپردازد که با بدن انسان سازگار باشد و از بروز آسیبها و بیماریهای مرتبط با کار جلوگیری کند.
وی هدف اصلی ارگونومی را ایجاد محیط کاری ایمن و راحت برای کارکنان عنوان کرد و افزود: با اعمال اصول ارگونومی، میتوانیم از بروز اختلالات اسکلتی عضلانی مانند کمردرد، گردن درد و سندروم تونل کارپال پیشگیری کرده و به طور کلی سلامت و بهرهوری کارکنان را افزایش دهیم.
کارشناس سلامت کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: ارگونومی با بررسی تواناییها و محدودیتهای بدن انسان، به طراحی محیطهای کاری میپردازد به گونهای که با نیازهای انسان سازگار باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای دستیابی به این هدف ارگونومی ابتدا ظرفیتها وتوانمندیهای انسان را بررسی میکند سپس اطلاعات به دست آمده را در طراحی مشاغل، فراوردهها، محیطهای کاری و تجهیزات به کار میبندد.
محمدی با اشاره به اینکه اختلالات اسکلتی عضلانی یکی از شایعترین مشکلات سلامتی در محیطهای کاری است، گفت: آسیبهای اسکلتی عضلانی رتبه دوم بیماریها و عوارض ناشی از کار را در جهان و رتبه اول را در ایران به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: ارگونومی تنها به محیط کار محدود نمیشود، این علم به دنبال بهبود تعامل انسان با هر چیزی است که در زندگی روزمره با آن در ارتباط است، از محیط کار گرفته تا ورزش، اوقات فراغت و حتی تجهیزات خانگی در واقع هدف اصلی ارگونومی، کاهش فشارهای فیزیکی و روانی و افزایش راحتی و بهرهوری است.
وی در پایان مزایای ارگونومی را کاهش آسیبهای مرتبط با کار، افزایش بهره وری کارکنان، افزایش کیفیت کار، کاهش غیبت، بهبود روحیه پرسنل برشمرد و اظهار کرد: بطور خلاصه ارگونومی یک موقعیت برد-برد را در محیطهای کاری و محیطهای غیر کاری ایجاد میکند.
منبع: خبرگزاری فارس