به گزارش شهرآرانیوز؛ برخلاف غذاهای سنتی شناخته شده اصفهان نظیر بریان، «بِه پُلو» خوراک بسیار سبک و مغذی بشمار میرود که نمود آداب پذیرایی و عمق احترام اصفهانیهای اصیل به مهمان است.
این غذا از زمانهای دور در آیینها و محافل مختلف مردمان این دیار طبخ و سرو میشد، اگرچه امروز نام این غذای محلی در منوی رستورانها و سُفرهخانهها به چشم نمیآید، اما قدیمیترها هنوز آن را به یاد میآورند و در مناسبتهای مختلف آن را سر سفره میگذارند.
از آنجا که در این خطه، میوه «بهِ» مرغوب در فصل پاییز و زمستان به وفور در دسترس است، «به پلو» نیز از قدیمالایام بعنوان غذای سالم و زمستانه، جایگاه خاصی در سُفره اصفهانیها داشته است.
«به» که در فرهنگ عامه ایرانیان به عنوان «میوه بهشتی» شُهره است، کمتر به صورت خام مصرف میشود، اما پخته شده آن طعم و عطر بسیار متبوع، بافت نرم و ملین و رنگ مایل به صورتی زیبا دارد که همین ویژگی رمز خوشمزگی غذای سنتی «به پلو» است.
مواد اصلی این غذا شامل برنج، میوه به، گوشت مرغ یا گوسفند، آلو، زعفران و ادویههای معطر مانند دارچین و زردچوبه و زیره است. این غذا طعم شیرین ملایم و کمی مَلس دارد.
عطر میوه وقتی پخته یا تفت داده شود بسیار دلنشین و با مخلوط شدنش با برنج، به یک غذای فرحبخش و دلچسب تبدیل میشود.
منبع: ایسنا