مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
اوج احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان با پخت به‌پلو

اوج احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان با پخت به‌پلو

  • کد خبر: ۳۰۷۹۱۶
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱
«به‌پلو» در زمان‌های دور در آیین‌ها و محافل مختلف مردمان این دیار طبخ و سرو می‌شد و نمود آداب پذیرایی و عمق احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخلاف غذا‌های سنتی شناخته شده اصفهان نظیر بریان، «بِه پُلو» خوراک بسیار سبک و مغذی بشمار می‌رود که نمود آداب پذیرایی و عمق احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان است.

این غذا از زمان‌های دور در آیین‌ها و محافل مختلف مردمان این دیار طبخ و سرو می‌شد، اگرچه امروز نام این غذای محلی در منوی رستوران‌ها و سُفره‌خانه‌ها به چشم نمی‌آید، اما قدیمی‌تر‌ها هنوز آن را به یاد می‌آورند و در مناسبت‌های مختلف آن را سر سفره می‌گذارند.

از آنجا که در این خطه، میوه «بهِ» مرغوب در فصل پاییز و زمستان به وفور در دسترس است، «به پلو» نیز از قدیم‌الایام بعنوان غذای سالم و زمستانه، جایگاه خاصی در سُفره اصفهانی‌ها داشته است.

«به» که در فرهنگ عامه ایرانیان به عنوان «میوه بهشتی» شُهره است، کمتر به صورت خام مصرف می‌شود، اما پخته شده آن طعم و عطر بسیار متبوع، بافت نرم و ملین و رنگ مایل به صورتی زیبا دارد که همین ویژگی رمز خوشمزگی غذای سنتی «به پلو» است.

مواد اصلی این غذا شامل برنج، میوه به، گوشت مرغ یا گوسفند، آلو، زعفران و ادویه‌های معطر مانند دارچین و زردچوبه و زیره است. این غذا طعم شیرین ملایم و کمی مَلس دارد.

عطر میوه وقتی پخته یا تفت داده شود بسیار دلنشین و با مخلوط شدنش با برنج، به یک غذای فرحبخش و دلچسب تبدیل می‌شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.