کسب مدال طلای «نسرین شاهی» در جام جهانی پاراتیراندازی یک بانوی ایرانی، نامزد دریافت جایزه فعالان داوطلب در ورزش‌های پارالمپیکی شد شیروان میزبان مسابقات کشوری هندبال دختران خردسال کاهش نرخ باروری، مشکل دوسوم کشورهای دنیا جزئیاتی از آمار چندقلوزایی در کشور سریال ناکامی بانوان تکواندوکار در مسابقات جهانی| نعمت‌زاده حذف شد بررسی دلایل بروز زودهنگام نشانه‌های بلوغ در دختران غیبت تیم صدرنشین در رقابت‌های بسکتبال لیگ برتر زنان سهم بالای ژنتیک در بروز افسردگی در زنان آغاز توزیع شیر در مدارس در مناطق کم‌برخوردار کشور نسخه شفابخش چای با افزودنی‌های مفید آینده‌سازان ایران هستیم دو عادت به‌ظاهر خوب که از شما یک همسر بد می‌سازد آزادی از اسارت ۳۴ ساله، اما همچنان در حسرت دیدار مادر ثبت اطلاعات ۲۸۰ هزار سرپرست خانوار در سامانه اشتغال بهزیستی پیرترین عروس و دامادها متعلق به کدام استان‌ها هستند؟ دختران والیبال ایران در بازی‌های آسیایی، قهرمان شدند تقدیر از بانوان ملی‌پوش راگبی خراسان رضوی خطرناک‌ترین زنان اسرائیل را بشناسید| این ۴ زن بانی نسل کشی در غزه هستند مدال برنز آلما حسینی در مسابقات وزنه برداری
سرخط خبرها
اوج احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان با پخت به‌پلو

اوج احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان با پخت به‌پلو

  • کد خبر: ۳۰۷۹۱۶
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱
«به‌پلو» در زمان‌های دور در آیین‌ها و محافل مختلف مردمان این دیار طبخ و سرو می‌شد و نمود آداب پذیرایی و عمق احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخلاف غذا‌های سنتی شناخته شده اصفهان نظیر بریان، «بِه پُلو» خوراک بسیار سبک و مغذی بشمار می‌رود که نمود آداب پذیرایی و عمق احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان است.

این غذا از زمان‌های دور در آیین‌ها و محافل مختلف مردمان این دیار طبخ و سرو می‌شد، اگرچه امروز نام این غذای محلی در منوی رستوران‌ها و سُفره‌خانه‌ها به چشم نمی‌آید، اما قدیمی‌تر‌ها هنوز آن را به یاد می‌آورند و در مناسبت‌های مختلف آن را سر سفره می‌گذارند.

از آنجا که در این خطه، میوه «بهِ» مرغوب در فصل پاییز و زمستان به وفور در دسترس است، «به پلو» نیز از قدیم‌الایام بعنوان غذای سالم و زمستانه، جایگاه خاصی در سُفره اصفهانی‌ها داشته است.

«به» که در فرهنگ عامه ایرانیان به عنوان «میوه بهشتی» شُهره است، کمتر به صورت خام مصرف می‌شود، اما پخته شده آن طعم و عطر بسیار متبوع، بافت نرم و ملین و رنگ مایل به صورتی زیبا دارد که همین ویژگی رمز خوشمزگی غذای سنتی «به پلو» است.

مواد اصلی این غذا شامل برنج، میوه به، گوشت مرغ یا گوسفند، آلو، زعفران و ادویه‌های معطر مانند دارچین و زردچوبه و زیره است. این غذا طعم شیرین ملایم و کمی مَلس دارد.

عطر میوه وقتی پخته یا تفت داده شود بسیار دلنشین و با مخلوط شدنش با برنج، به یک غذای فرحبخش و دلچسب تبدیل می‌شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.