تحول در تولید و سرمایه گذاری با حمایت از مشارکت بانوان فعال اقتصادی کشور ابتلا به اوتیسم در کودکان، عارضه مهم دیابت بارداری بررسی ارزش اقتصادی فعالیت زنان خانه‌دار در جهان زنان سرپرست خانوار چه حمایت‌هایی از بهزیستی دریافت می‌کنند؟ پیروزی تیم تنیس روی میز دختران در رقابت‌های جهانی دانش آموزی ۲۰۲۵ رومانی بررسی ابعاد مختلف الگوی جدید زن مسلمان با اجرای یک طرح در دانشگاه الزهرا نائب قهرمانی تیم فوتسال زنان ایران در تورنمنت تایلند لزوم تهیه شناسنامه جامعی از زیرساخت‌های مرتبط با زنان در سطح استان‌های کشور کاهش شدید مرگ و میر نوزادان در کشور فرانسه، کشور اول خشونت‌های خانگی علیه زنان در جهان آشنایی با مراحل فرزندخواندگی| زوجین متقاضی فرزندخواندگی ملزم به گذراندن دوره‌های آموزشی هستند کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی با مصرف اندازه بادام هندی ممنوعیت مصرف کنگر برای زنان باردار زنان کم‌درآمد قربانی دلالان سودجو در بازار خریدوفروش مو در تهران سهم ۲۶ درصدی مشارکت زنان ۲۵ تا ۲۹ سال در فعالیت‌های اقتصادی کشور
سرخط خبرها
اوج احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان با پخت به‌پلو

اوج احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان با پخت به‌پلو

  • کد خبر: ۳۰۷۹۱۶
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱
«به‌پلو» در زمان‌های دور در آیین‌ها و محافل مختلف مردمان این دیار طبخ و سرو می‌شد و نمود آداب پذیرایی و عمق احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخلاف غذا‌های سنتی شناخته شده اصفهان نظیر بریان، «بِه پُلو» خوراک بسیار سبک و مغذی بشمار می‌رود که نمود آداب پذیرایی و عمق احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان است.

این غذا از زمان‌های دور در آیین‌ها و محافل مختلف مردمان این دیار طبخ و سرو می‌شد، اگرچه امروز نام این غذای محلی در منوی رستوران‌ها و سُفره‌خانه‌ها به چشم نمی‌آید، اما قدیمی‌تر‌ها هنوز آن را به یاد می‌آورند و در مناسبت‌های مختلف آن را سر سفره می‌گذارند.

از آنجا که در این خطه، میوه «بهِ» مرغوب در فصل پاییز و زمستان به وفور در دسترس است، «به پلو» نیز از قدیم‌الایام بعنوان غذای سالم و زمستانه، جایگاه خاصی در سُفره اصفهانی‌ها داشته است.

«به» که در فرهنگ عامه ایرانیان به عنوان «میوه بهشتی» شُهره است، کمتر به صورت خام مصرف می‌شود، اما پخته شده آن طعم و عطر بسیار متبوع، بافت نرم و ملین و رنگ مایل به صورتی زیبا دارد که همین ویژگی رمز خوشمزگی غذای سنتی «به پلو» است.

مواد اصلی این غذا شامل برنج، میوه به، گوشت مرغ یا گوسفند، آلو، زعفران و ادویه‌های معطر مانند دارچین و زردچوبه و زیره است. این غذا طعم شیرین ملایم و کمی مَلس دارد.

عطر میوه وقتی پخته یا تفت داده شود بسیار دلنشین و با مخلوط شدنش با برنج، به یک غذای فرحبخش و دلچسب تبدیل می‌شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.