رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

بایدها و نبایدهای افطاری و سحری

  • کد خبر: ۳۱۹۵۵۴
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸
بایدها و نبایدهای افطاری و سحری
یک کارشناس بهبود تغذیه گفت: به روزه‌داران توصیه می‌شود در وعده‌های سحری و افطاری از غذا‌های کم حجم و غنی از مواد مغذی استفاده کنند، تغذیه روزه‌داران باید کم‌نمک، کم‌چرب و کم‌شیرین باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سارا ساروخانی درباره باید‌ها و نباید‌های تغذیه در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: مصرف بی‌رویه قند، چربی و نمک در ایام روزه‌داری ممنوع است، چراکه بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی به عنوان ذخیره انرژی در نقاط مختلف ذخیره می‌کند. با توجه به اینکه در ایام روزه‌داری میزان تحرکات بدن کم است، مصرف زیاد چربی باعث می‌شود چربی‌ها زمان‌مند نسوزند و باعث مشکلات کبدی شوند. همچنین مصرف زیاد مواد غذایی شیرین توصیه نمی‌شود، چراکه این مواد با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول‌ها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس می‌شود.

وی گفت: استفاده از اقلام خوراکی و غذا‌های مناسب بویژه برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است و غذا‌هایی که در وعده سحری خورده می‌شود، با تأمین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی دارد.

وی اظهار کرد: انتخاب وعده سحری بسیار مهم است. در وعده‌های سحری غذا‌هایی طبخ شود که حاوی مواد مغذی بسیاری است. بهتر است در کنار سحری مقداری سبزی مصرف شود، چراکه مواد مغذی مختلف و آب موجود در سبزی، علاوه بر تأمین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو تا حدودی جلوگیری می‌کند.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: کاهو، خیار و گوجه فرنگی در وعده‌های سحری و افطار زیاد مصرف شود و به جای استفاده از نوشیدنی‌های شیرین مثل نوشابه گازدار از شربت سکنجبین (ترکیب سرکه سفید و شیره)، شربت آبلیمو، شربت گلاب، شربت خاکشیر، شریت عسل و عرق کاسنی استفاده شود.

وی با بیان اینکه غذا‌های دارای پروتئین مانند انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذا‌های پر روغن مثل کتلت، برای وعده سحر مناسب نیستند، اظهار کرد: مصرف این اقلام غذایی موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می‌شود و بهتر است از این غذا‌ها حجم بسیار کم در وعده شام و پس از حداقل دو ساعت از افطار استفاده شود.

ساروخانی گفت: سیب زمینی آب‌پز، انواع تره‌ها، اسفناج پخته، کدو و هویج بهترین غذا‌ها برای استفاده روزه‌داران در زمان افطار است. مصرف آب جوش ولرم جایگزین چای پررنگ قهوه و یا نسکافه شود، چراکه این اقلام خوراکی به دلیل خاصیتی که دارند، نیاز بدن به آب را بیشتر می‌کنند و بهتر است در استفاده از این نوع نوشیدنی‌ها زیاده‌روی نکنیم.

وی خطاب به افرادی که بنا به دلایلی مانند چاقی از خوردن سحری امتناع می‌کنند، افزود: افرادی که بدون وعده سحری روزه می‌گیرند، بیشترین آسیب را به بدن خود می‌زنند، چراکه گرسنگی باعث ترشح هورمون‌ها و ارسال سیگنالی به مغز می‌شوند تا بدن در زمان افطاری تمایل به خوردن مواد غذایی پرچرب، حجیم و پرکربوهیدرات داشته باشند و از طرفی مشکلات رفلاکس معده و ترشح بیش از حد اسید معده را به وجود می‌آورد.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: توصیه می‌شود بعد از خوردن سحری روزه‌داران بلافاصله نخوابند و حداقل ۱۵ دقیقه در همان منزل پیاده‌روی داشته باشند. بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسید‌های چرب اشباع و ترانس است که در ماه رمضان باید کمتر مصرف شود و به جای آن خرما و فرنی کم‌شیرین جایگزین شود.

ساروخانی در پایان گفت: زیاده‌روی در مصرف مواد قندی و شیرین در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اختلالاتی، چون چاقی می‌شود، نقش قابل توجهی در تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز دارد و توصیه می‌شود در وعده شام از غذا‌های سبک و کم چرب استفاده شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->