راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

بایدها و نبایدهای افطاری و سحری

  • کد خبر: ۳۱۹۵۵۴
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸
بایدها و نبایدهای افطاری و سحری
یک کارشناس بهبود تغذیه گفت: به روزه‌داران توصیه می‌شود در وعده‌های سحری و افطاری از غذا‌های کم حجم و غنی از مواد مغذی استفاده کنند، تغذیه روزه‌داران باید کم‌نمک، کم‌چرب و کم‌شیرین باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سارا ساروخانی درباره باید‌ها و نباید‌های تغذیه در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: مصرف بی‌رویه قند، چربی و نمک در ایام روزه‌داری ممنوع است، چراکه بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی به عنوان ذخیره انرژی در نقاط مختلف ذخیره می‌کند. با توجه به اینکه در ایام روزه‌داری میزان تحرکات بدن کم است، مصرف زیاد چربی باعث می‌شود چربی‌ها زمان‌مند نسوزند و باعث مشکلات کبدی شوند. همچنین مصرف زیاد مواد غذایی شیرین توصیه نمی‌شود، چراکه این مواد با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول‌ها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس می‌شود.

وی گفت: استفاده از اقلام خوراکی و غذا‌های مناسب بویژه برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است و غذا‌هایی که در وعده سحری خورده می‌شود، با تأمین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی دارد.

وی اظهار کرد: انتخاب وعده سحری بسیار مهم است. در وعده‌های سحری غذا‌هایی طبخ شود که حاوی مواد مغذی بسیاری است. بهتر است در کنار سحری مقداری سبزی مصرف شود، چراکه مواد مغذی مختلف و آب موجود در سبزی، علاوه بر تأمین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو تا حدودی جلوگیری می‌کند.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: کاهو، خیار و گوجه فرنگی در وعده‌های سحری و افطار زیاد مصرف شود و به جای استفاده از نوشیدنی‌های شیرین مثل نوشابه گازدار از شربت سکنجبین (ترکیب سرکه سفید و شیره)، شربت آبلیمو، شربت گلاب، شربت خاکشیر، شریت عسل و عرق کاسنی استفاده شود.

وی با بیان اینکه غذا‌های دارای پروتئین مانند انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذا‌های پر روغن مثل کتلت، برای وعده سحر مناسب نیستند، اظهار کرد: مصرف این اقلام غذایی موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می‌شود و بهتر است از این غذا‌ها حجم بسیار کم در وعده شام و پس از حداقل دو ساعت از افطار استفاده شود.

ساروخانی گفت: سیب زمینی آب‌پز، انواع تره‌ها، اسفناج پخته، کدو و هویج بهترین غذا‌ها برای استفاده روزه‌داران در زمان افطار است. مصرف آب جوش ولرم جایگزین چای پررنگ قهوه و یا نسکافه شود، چراکه این اقلام خوراکی به دلیل خاصیتی که دارند، نیاز بدن به آب را بیشتر می‌کنند و بهتر است در استفاده از این نوع نوشیدنی‌ها زیاده‌روی نکنیم.

وی خطاب به افرادی که بنا به دلایلی مانند چاقی از خوردن سحری امتناع می‌کنند، افزود: افرادی که بدون وعده سحری روزه می‌گیرند، بیشترین آسیب را به بدن خود می‌زنند، چراکه گرسنگی باعث ترشح هورمون‌ها و ارسال سیگنالی به مغز می‌شوند تا بدن در زمان افطاری تمایل به خوردن مواد غذایی پرچرب، حجیم و پرکربوهیدرات داشته باشند و از طرفی مشکلات رفلاکس معده و ترشح بیش از حد اسید معده را به وجود می‌آورد.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: توصیه می‌شود بعد از خوردن سحری روزه‌داران بلافاصله نخوابند و حداقل ۱۵ دقیقه در همان منزل پیاده‌روی داشته باشند. بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسید‌های چرب اشباع و ترانس است که در ماه رمضان باید کمتر مصرف شود و به جای آن خرما و فرنی کم‌شیرین جایگزین شود.

ساروخانی در پایان گفت: زیاده‌روی در مصرف مواد قندی و شیرین در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اختلالاتی، چون چاقی می‌شود، نقش قابل توجهی در تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز دارد و توصیه می‌شود در وعده شام از غذا‌های سبک و کم چرب استفاده شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->