به گزارش شهرآرانیوز؛ احمدرضا فرسار با اشاره به اینکه مهمترین نشانهها برای اطمینان از تغذیه کافی نوزاد شامل تعداد پوشکهای خیس و کثیف، افزایش وزن مناسب و مکیدن مؤثر است، اظهار کرد: نوزاد باید بعد از شیردهی احساس آرامش کرده و سیر شود.
وی با تاکید بر اینکه غذاهایی مانند جو دوسر، بادام، و رازیانه میتوانند به افزایش تولید شیر کمک کنند. اما هر مادر باید از تجربیات خود برای شناسایی غذاهای مناسب استفاده کند، یادآور شد: برخی غذاها مانند حبوبات یا کافئین ممکن است بر کیفیت شیر تأثیر گذاشته و باعث حساسیت یا کولیک در نوزاد شوند.
این متخصص کودکان با بیان اینکه برای پیشگیری از زردی نوزاد، شیردهی مکرر و قرار دادن نوزاد در معرض نور غیرمستقیم خورشید توصیه میشود، تصریح کرد: از شیر گرفتن باید به صورت تدریجی از ۶ ماهگی آغاز شود و معمولاً در پایان دو سالگی به پایان میرسد، در این دوره، غذای تکمیلی به تدریج به برنامه غذایی نوزاد افزوده میشود، اما همچنان شیر مادر به عنوان غذای محوری باقی میماند.
فرسار با تاکید بر اینکه در ۶ ماه اول زندگی نوزاد باید هر ۲ تا ۳ ساعت به شیر مادر دسترسی داشته باشد. فاصله بین شیردهی نباید بیشتر از ۴ ساعت شود، اضافه کرد: آموزش مادران درباره شیردهی، تغذیه صحیح و پیشگیری از مشکلات تغذیهای برای نوزادان بسیار ضروری است.
منبع: خبرگزاری زنان ایران