کمک بیش از ۱۷.۵ میلیارد تومانی خانم دکتر نیکوکار به درمان بیماران دیالیزی برگزاری همایش «پایه دوچرخه سواری» با حضور ۳۵۰ نفر از بانوان منطقه ۶ مشهد فرشته کریمی به پرسپولیس پیوست آغاز مسابقات قهرمانی آزاد تنیس روی میز زنان کشور از امروز (۱۵ شهریور ۱۴۰۵) زوج‌درمانی، «ایستگاه آخر» نیست! | معرفی نشانه‌های در خطر بودن سیستم زندگی مشترک خانه‌داری | سبزیجات زیرزمینی را حتما در آب سرد بپزید مهریه؛ نشان تعهد و محبت یا بهای رهایی؟ دوره پیش‌یائسگی می‌تواند سال‌ها پیش از یائسگی آغاز شود برنامه‌های حرم مطهر رضوی برای بانوان | از ویژه‌برنامه‌های رواق حضرت نجمه خاتون (س) تا نشست «نقش همسران در آرامش خانه» (۱۵ شهریورماه) آیا تیم خاتون بم به مرحله یک چهارم لیگ قهرمانان زنان آسیا می‌رسد؟ کاهش ۱۰ ساله سن شیوع سرطان پستان در کشور نسبت به میانگین جهانی منطق دینی مهریه چه می‌گوید؟ | وقتی هدیه، ابزار رقابت می‌شود قضاوت ۲ بانوی داور ایرانی در مسابقات فوتبال بازی‌های آسیایی ژاپن حضرت معصومه (س)؛ الگوی جامع زن مسلمان | هجرتی تاریخی که با ولایت پیوند داشت ازدواج موفق، یک مسابقه برای پیدا کردن کامل‌ترین آدم نیست | بررسی معیار‌های درست انتخاب همسر انجام پژوهشی درباره یائسگی و سلامت زنان توسط محققان ایرانی | نظام سلامت به سمت رویکردی پیشگیرانه و منسجم حرکت کند در نکوهش یک زندگی چهارقسطه فعالیت ۸۹ هزار زن در تعاونی‌های کشور | مشارکت ۱۴ درصدی زنان در اقتصاد، هدررفت نیروی انسانی است میزان ابتلا به سرطان در زنان برخی از استان‌های کشور بالاست | مهمترین عوامل افزایش خطر چیست ؟ آشپزی | چگونه خورش فسنجون با مرغ را مجلسی و رستورانی بپزیم؟
سرخط خبرها
دهه‌شصتی‌ها، اصلی‌ترین سرمایه انسانی کشور | تعداد متأهلین چقدر است؟

دهه‌شصتی‌ها، اصلی‌ترین سرمایه انسانی کشور | تعداد متأهلین چقدر است؟

  • کد خبر: ۳۳۶۷۰۳
  • ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳
نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهم‌ترین نگرانی فعلی در حوزه جمعیت به وضعیت دهه‌شصتی‌ها مربوط می‌شود، گفت: دهه‌شصتی‌ها اصلی‌ترین سرمایه انسانی کشور در شرایط کنونی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیرحسین بانکی‌پور با اشاره به ورود کشور به مرحله حساس جمعیتی، اظهار کرد: حدود ۹ تا ۱۰ میلیون نفر از زنان دهه شصتی متأهل هستند و اگر همین گروه هدفمندانه تحت حمایت قرار گیرند می‌توانند نقش تعیین‌کننده‌ای در جبران کاهش نرخ زاد و ولد ایفا کنند. به همین دلیل سیاست‌های جمعیتی کشور باید به‌صورت متمرکز بر این گروه تنظیم شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار زن از متولدان دهه شصت همچنان مجرد هستند؛ از این تعداد نزدیک به ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اصلاً ازدواج نکرده‌اند و حدود ۷۰۰ هزار نفر نیز یا طلاق گرفته‌اند یا همسرشان را از دست داده‌اند. این آمار هشداردهنده است و نشان می‌دهد ما با یک جمعیت مهم در آستانه خروج از سن باروری مواجه‌ایم که هنوز فرصت‌های اساسی خود را برای ازدواج و فرزندآوری از دست نداده‌اند.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهم‌ترین نگرانی فعلی در حوزه جمعیت به وضعیت دهه شصتی‌ها مربوط می‌شود، اظهار کرد: دهه شصتی‌ها اصلی‌ترین سرمایه انسانی کشور در شرایط کنونی هستند و در نقطه طلایی پنجره جمعیتی قرار گرفته‌ایم؛ اگر از این فرصت به درستی استفاده نکنیم به سمت سیاه‌چاله جمعیتی خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه سن باروری در کشور به طور محسوسی افزایش یافته، افزود: امروز حدود ۲۸ درصد تولد‌ها مربوط به مادران بالای ۳۵ سال است در حالی که در سال‌های گذشته و دوران سیاست‌های تنظیم خانواده بارداری بعد از ۳۵ سالگی را پرخطر می‌دانستند و از آن پرهیز می‌کردند.

بانکی‌پور ادامه داد: متأسفانه هنوز هم برخی نهاد‌های آموزشی و بهداشتی همان نگاه گذشته را حفظ کرده‌اند و بارداری در سنین بالای ۳۵ را نه تنها پرریسک بلکه گاهی غیرمجاز معرفی می‌کنند؛ در حالی‌که در بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته اصطلاح «بارداری آگاهانه با مراقبت ویژه» پذیرفته شده و حتی به‌صورت نظام‌مند حمایت می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر اینکه باید این نگرش نادرست به بارداری در سنین بالا اصلاح شود، خاطرنشان کرد: اتفاقاً دهه شصتی‌ها که اکنون در سنین بالای ۳۵ سال قرار دارند مهم‌ترین گروه جمعیتی برای ما محسوب می‌شوند و اگر نتوانیم در همین چند سال آینده از ظرفیت فرزندآوری آنها استفاده کنیم ساختار جمعیتی کشور دچار اختلال جدی خواهد شد.

بانکی‌پور با بیان اینکه فرهنگ‌سازی، مشوق‌های اقتصادی، بسته‌های حمایتی و تسهیلات ویژه برای دهه شصتی‌ها باید در اولویت قرار گیرد، افزود: در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد بسته‌ای جامع از سیاست‌های تشویقی برای این نسل ارائه شده است؛ این بسته شامل انواع حمایت‌های اقتصادی، تسهیلات ازدواج، امکانات درمان ناباروری، حمایت‌های بیمه‌ای و اعطای امتیازات شغلی برای مادران شاغل در این گروه سنی است.

منبع: خبرگزاری رسا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.