آغاز غربالگری ۱۴۰۴ نوزادان در خراسان رضوی از شنبه (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | آماده‌باش ۵۶ مرکز درمانی منتخب برای کودکان در استان دستگیری سارق سابقه‌داری که به اموال مُرده هم رحم نکرد دود دست دوم سیگار نقض قاطع حق‌الناس است | دورهمی بدون دخانیات را به یک برند خانوادگی تبدیل کنیم ویدیو | سقوط هواپیمای ارتش کره‌جنوبی یک قلب در هزار خانه تپید | روایت ایثار خانواده‌های مرگ مغزی در مشهد+ فیلم سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی شیوع ۱۵ درصدی آسم و آلرژی در بین اطفال | خطر حیوانات خانگی برای کودک پژمان فر: به دنبال توسعه مراکز درمانی برای پیوند عضو در کشور هستیم ضرورت نوسازی سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در سال ۱۴۰۴ اعتبارات هزینه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافته است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۴) | مشهد از فردا گرم می‌شود شینا انصاری: وضعیت معیشت و رفاه کارکنان محیط زیست بهبود می‌یابد یک زن زندانی ایرانی از عراق به کشور منتقل شد نتیجه جلسه پرونده محیط‌بان کرمانی به زودی اعلام خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی کشور (۸ خرداد ۱۴۰۴) | آخر هفته طوفانی در ۷ استان برخورد مرگبار یک خودرو با خرس قهوه‌ای در سوادکوه وزیر آموزش و پرورش: وضعیت نیروهای حق‌التدریس فرهنگیان از استخدامی‌ها بهتر است آیا خوردن شیرینی و دسر باعث هضم غذا و گوارش بهتر می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو آمریکا: جوهر خالکوبی خطرناک است منیزیم چه فوایدی برای سلامت دارد؟ دستیاران پزشکی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند برچسب‌گذاری دیجیتال راهکار نوین برای شفافیت اطلاعات مواد غذایی بیماری ام‌اس در کمین دختران و زنان جوان | چطور پیشگیری کنیم؟ همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین‌المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری انتخاب همسر براساس ویژگی های مزاجی | وقتی ازدواج به مزاجتان خوش‌ می‌آید زلزله ۳.۳ ریشتری قدمگاه خراسان رضوی را لرزاند (۷ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کاهش ۳ درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۳۵۳۸۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۳
کاهش ۳ درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۳
دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به کاهش سه‌ درصدی آمار ازدواج در کشور گفت: متوسط سن ازدواج در کشور برای دختران ۲۴.۱ سال و برای پسران ۲۸.۳ سال بوده، همچنین میانگین سنی ازدواج در استان تهران نسبت به سایر استان‌های کشور بالاتر است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرضیه وحید دستجردی در خصوص آمار ازدواج در کشور اظهار کرد: متأسفانه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش سه‌ درصدی آمار ازدواج در کشور بوده‌ایم. در سال ۱۴۰۲، بر اساس آماری که سازمان ثبت احوال ارائه کرده، تعداد ازدواج‌ها در کشور بالغ بر ۴۸۴ هزار مورد بوده، در حالی که این آمار در سال ۱۴۰۳ به ۴۷۰ هزار مورد کاهش یافته است.

میانگین سن ازدواج دختران و پسران ایرانی؛ تهرانی‌ها دیرتر ازدواج می‌کنند

وی در خصوص میانگین سن ازدواج در کشور عنوان کرد: متوسط سن ازدواج اول در سال گذشته، برای دختران ۲۴.۱ سال و برای پسران ۲۸.۳ سال بوده است، استان تهران بالاترین متوسط سن ازدواج را بین استان‌های کشور دارد؛ به‌طوری‌که متوسط سن ازدواج میان دختران تهرانی ۲۷.۱ سال و میان پسران ۳۰.۶ سال است.

سیستان و بلوچستان دارای کمترین میانگین سنی ازدواج

دستجردی افزود: کمترین میانگین سنی ازدواج دختران و پسران مربوط به استان سیستان و بلوچستان است؛ به‌گونه‌ای که میانگین سن ازدواج اول میان دختران این استان ۲۰.۸ سال و میان پسران ۲۴.۹ سال گزارش شده، استان خراسان جنوبی نیز پس از سیستان و بلوچستان کمترین میانگین سنی ازدواج را دارد، همچنین متوسط سن ازدواج مردان در استان‌های تهران، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، البرز و فارس بالای ۳۰ سال است. برای کاهش سن ازدواج در کشور، باید تسهیلات و برنامه‌ریزی‌های دقیقی در نظر گرفته شود.

دلایل اصلی تأخیر جوانان در ازدواج چیست؟

دبیر ستاد ملی جمعیت در خصوص عوامل تأخیر در ازدواج و افزایش تجرد در استان‌های کشور گفت: عواملی نظیر مسکن، شرایط اقتصادی، بازار کار و رفاهیات، تأثیر زیادی بر تأخیر در ازدواج دارند، عامل مؤثر دیگر، مطلوبیت ازدواج است که باید با دیدگاه‌ها، ارزش‌ها و نگرش‌های نسل جدید هماهنگ شود، به همین منظور، لازم است برنامه‌هایی مبتنی بر ارزش‌ها و هنجار‌های اجتماعی برای افزایش مطلوبیت ازدواج اجرا شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل مؤثر، عدم توازن بین دو جنس است، به‌دلیل تحولات جمعیتی، تغییر نرخ باروری، مرگ‌ومیر و مهاجرت، شاهد به‌هم خوردن توازن میان تعداد زنان و مردان هستیم، همچنین، تفاوت سنی، ناهماهنگی در سطح تحصیلات زنان و مردان و تعارض میان زندگی شغلی و خانوادگی، از دیگر عواملی هستند که به تأخیر در ازدواج جوانان منجر می‌شوند.

نسبت تجرد در دختران روستایی بیشتر از دختران شهری است

دستجردی با اشاره به اینکه نسبت تجرد در دختران روستایی بیش از دختران شهری است، تصریح کرد: برای مردان، این وضعیت معکوس بوده؛ به‌طوری که نسبت تجرد پسران در مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی است، علت این امر، مهاجرت پسران از روستا‌ها به شهرهاست که در نهایت منجر به افزایش نرخ تجرد میان دختران روستایی می‌شود.

۸۰ درصد زوجین وام ازدواج را صرف مسکن می‌کنند

دبیر ستاد ملی جمعیت خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته، تسهیلات بانکی برای ازدواج و فرزندآوری به‌خوبی ارائه شده است، اما با توجه به محدود بودن منابع بانکی، تعداد زیادی از متقاضیان در صف دریافت این تسهیلات قرار گرفته‌اند، امیدواریم در بودجه سال ۱۴۰۴، مجلس تمهیدات مناسبی برای این مسئله بیندیشد تا جوانان بتوانند از این امکانات بهره‌مند شوند. یکی از مزایای وام ازدواج، بازپرداخت ۱۰ ساله آن است که فشار زیادی بر زوجین وارد نمی‌کند. حدود ۸۰ درصد زوجین این وام را برای تأمین مسکن استفاده می‌کنند؛ بنابراین توجه به این مسئله می‌تواند نقش مؤثری در تسهیل ازدواج جوانان ایفا کند.

وی با اشاره به کاهش نرخ باروری عنوان کرد: در زمینه فرزندآوری، باید برای سه گروه، برنامه‌های ویژه‌ای طراحی شود؛ نخست، مجرد‌ها که متأسفانه تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند و لازم است برای تسهیل ازدواج آنان اقدام شود؛ دوم، متأهلینی که هنوز فرزندی ندارند؛ و سوم، خانواده‌هایی که تنها یک فرزند دارند، برای این دو گروه اخیر نیز باید برنامه‌هایی جهت تسهیل فرزندآوری طراحی و اجرا شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->