نگاهی به تاریخ سیا‌ه‌پوشی در سوگ بانو| از پیشینه عزاداری برای حضرت زهرا (س) در خراسان چه می‌دانید؟ برگزاری مراسم شب شعر فاطمی با حضور بانوان شاعر عرب زبان در حرم مطهر رضوی از مطبخ تا موزه‌های جهان | روایت زندگی نوشین‌دخت نفیسی، نخستین زن پژوهشگر ایران چند راهکار ساده برای کنترل خشم والدین با پسماند مواد غذایی چه کنیم؟ درخشش نماینده والیبال بانوان مشهد در لیگ دسته یک زنان کشور ضرورت محدودیت مصرف مسکن‌ها در دوران بارداری قطع پیوند عاطفی در طلاق خاموش| با نشانه‌ها بیشتر آشنا شویم کسب مدال نقره آسیا برای دختر شطرنج باز مشهدی ۱۱۰ روز شکنجه و اسارت برای خبرنگار فلسطینی خبرگزاری تسنیم رشد ۱۷ درصدی کسب مدال توسط بانوان ورزشکار ایرانی از قونیه تا ریاض اعتدال‌گری زنانه در پذیرش نقش‌ها با توجه به حیات قدسی حضرت فاطمه (س) مجاهدت های مرضیه حدیدچی دباغ، نمونه‌ای عملی از زن مسلمان تیم ملی کبدی زنان به نیمه نهایی قهرمانی جهان صعود کرد بزودی؛ بوستان بانوان صبا با هدف برقراری عدالت اجتماعی افتتاح می‌شود
سرخط خبرها
کاهش چشمگیر خطر سرطان، بیماری قلبی و دیابت با این رژیم غذایی

کاهش چشمگیر خطر سرطان، بیماری قلبی و دیابت با این رژیم غذایی

  • کد خبر: ۳۵۹۵۷۹
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۲
یک مطالعه جدید می‌گوید پیروی از رژیم غذایی گیاهی می‌تواند به افراد کمک کند تا با افزایش سن از مشکلات متعدد سلامتی در امان بمانند.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش می‌دهند افرادی که رژیم غذایی آنها شامل سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل، حبوبات و غذا‌های گیاهی بیشتری بود، ۳۲ درصد کمتر احتمال ابتلاء به دو یا چند بیماری مزمن را داشتند.

محققان گفتند، به طور خاص، افرادی که بیشتر به یک رژیم غذایی گیاهی سالم پایبند بودند، خطر ابتلاء به سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ کمتری داشتند.

«رینالدا کوردووا»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست تغذیه در دانشگاه وین، در یک بیانیه خبری گفت: «لازم نیست محصولات حیوانی را به طور کامل حذف کنید. تغییر به سمت یک رژیم غذایی گیاهی‌تر می‌تواند تأثیر مثبتی داشته باشد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۴۰۰۰۰۰ نفر بین ۳۷ تا ۷۰ سال از شش کشور اروپایی را که در دو پروژه تحقیقاتی سلامت در مقیاس بزرگ شرکت داشتند، تجزیه و تحلیل کردند.

در طول یک دوره پیگیری حدود ۱۱ ساله، بیش از ۶۶۰۰ شرکت‌کننده به سرطان، بیماری قلبی یا دیابت مبتلا شدند.

نتایج نشان داد که به ازای هر ۱۰ امتیاز افزایش در امتیاز ارزیابی تغذیه سالم گیاهی، خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن متعدد در فرد ۱۱ تا ۱۸ درصد کاهش می‌یابد.

محققان گفتند که افراد میانسال زیر ۶۰ سال از تغییر به سمت رژیم غذایی گیاهی سود بیشتری بردند. خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن متعدد در آنها به ازای هر ۱۰ امتیاز افزایش در امتیاز رژیم غذایی گیاهی، ۲۹ درصد کاهش یافت.

در مقایسه، سالمندان ۶۰ سال به بالا به ازای هر ۱۰ امتیاز افزایش در امتیاز رژیم غذایی خود، ۱۴ درصد کمتر به بیماری‌های مزمن مبتلا شدند.

کوردووا گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم و گیاهی نه تنها بر بیماری‌های مزمن فردی تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند خطر ابتلاء به چندین بیماری مزمن را به طور همزمان، هم در افراد میانسال و هم در افراد مسن کاهش دهد.»

محققان نتیجه گرفتند که رژیم غذایی که عمدتاً از غذا‌های گیاهی سالم و مقادیر کمی گوشت و فرآورده‌های گوشتی تشکیل شده باشد، می‌تواند به حفظ سلامت در دوران پیری کمک کند.

محققان در مقاله خود نوشتند: «پایبندی بیشتر به یک رژیم غذایی سالم گیاهی با وزن بدن کمتر، التهاب کمتر و حساسیت به انسولین بهتر نسبت به پایبندی کمتر به یک رژیم غذایی سالم گیاهی مرتبط است، که همه آنها در ایجاد دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان نقش دارند.»

محققان نوشتند که این غذا‌ها همچنین سرشار از فیبر هستند که عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می‌بخشند و التهاب روده را کاهش می‌دهند.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.