فواید استفاده از نمک در ایجاد طعم خوشمزه غذا روایت آشفتگی احساسی درون یک خانواده در فیلم سینمایی «در آغوش درخت» ابتلا به «پا‌های مادری» در دوران بارداری، پدیده‌ای شایع است لزوم توجه والدین به ارتقای سطح سواد رسانه‌ای کودکان معماری‌ جدید منازل به سالمندان آسیب‌های جدی وارد کرده است دلایل رغبت برخی خانواده‌ها به تک‌فرزندی و پیامدهای آن | میراث تنهایی برای یک نسل رنگ کردن موی سر در ایام قاعدگی چه حکمی دارد؟ یادی از مرحوم مرضیه حدیدچی (دباغ) | بانوی آهنین سال‌های نبرد طرز تهیه کیک کدوحلوایی مقوی + فیلم روش‌های جذب کمتر روغن در سرخ کردن بادمجان چگونه مورگانیانیوم را در آپارتمان نگهداری کنیم؟ سقوط بانوان گلبالیست خراسانی به لیگ دسته ۲ روایت مسلمان شدن زن یهودی ۱۲ اختراع و تولید سه محصول دانش‌بنیان توسط بانوی ایرانی استفاده از ظرفیت بانوان در مشاغل خلاق و دانش‌بنیان فاطمه (س) اولین معلم تبیین اسلام است پادکست | ایجاد شغل با هنر چرم‌دوزی برای ده‌ها نفر توسط بانوی مشهدی
سرخط خبرها
معماری‌ جدید منازل به سالمندان آسیب‌های جدی وارد کرده است

معماری‌ جدید منازل به سالمندان آسیب‌های جدی وارد کرده است

  • کد خبر: ۳۰۰۶۸۸
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
یک معمار و پژوهشگر گفت: امروزه خانه‌ها از حالت استاندارد خانه‌بودن خارج شدند و کودکان و سالمندان به‌سبب اینکه ساعت‌های زیادی را در خانه می‌گذرانند، بیشتر از جوانان و میان‌سالان آسیب می‌بینند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آزاده شاهچراغی با اشاره به اینکه خانه تنها جایی است که می‌تواند خستگی یک روز سخت را بشوید و با خود ببرد، اظهار کرد:، اما امروزه خانه‌ها از حالت استاندارد خانه بودن خارج شدند و کودکان و سالمندان به خاطر این که ساعت‌های زیادی را در خانه می‌گذرانند، بیشتر از بزرگ‌سالان آسیب می‌بینند.

وی ادامه داد: مشکلی که ما در سال‌های اخیر داریم، این است که به معماری به شکل یک مسئله لوکس نگاه می‌کنند، در صورتی که صحبت معماری اصلا و ابدا یک چیز لوکس اضافه بر سازمان نیست و کیفیت در معماری خانه‌ها می‌تواند به کیفیت زندگی ما اضافه کند.

این پژوهشگر با تاکید بر اینکه وقتی همه دوطبقه‌ها کوبیده شده و پنج طبقه شدند، خانه‌ها مشرف و بنابراین شیشه‌ها مشجر و پرده‌ها ضخیم‌تر شدند، یادآور شد: در آخر هم نورگیر‌ها برداشته شد و به فضایی رسیدیم که دیگر اسمش را نمی‌توانیم بگذاریم خانه و تازه همان هم چقدر گران است! وارد این واحد‌های مسکونی که می‌شوید، اصلا نور طبیعی ندارند، عده‌ای عملا دارند در یک سری فضا زندگی می‌کنند که از نظر معماری، انباری است؛ نور طبیعی و گردش هوای آزاد ندارد. پس یک بخش اصلاح قوانین شهرسازی و مقررات شهرداری‌هاست.

او با بیان اینکه خانه‌ها به آپارتمان و حیاط‌ها به رمپ برای پارکینگ تبدیل می‌شوند و سالمند اگر بخواهد حرکت داشته باشد، مصالح نامناسب باعث می‌شود سریع صدمه ببیند و خب شکستگی در دوره سالمندی یعنی اتمام کار! از طرفی سالمند اگر حرکت نداشته باشد، در خانه حبس می‌شود و روحیه‌اش را می‌بازد، ادامه داد: معماران ما با توجه به فرهنگ خودمان در ایران می‌توانند فضا‌هایی را برای سالمندان طراحی و اجرا کنند.

منبع: روزنامه خراسان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.