مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
تاثیرات مثبت و منفی شبکه‌های اجتماعی بر آشپزی و فرهنگ غذایی

تاثیرات مثبت و منفی شبکه‌های اجتماعی بر آشپزی و فرهنگ غذایی

  • کد خبر: ۳۲۷۶۵۱
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۵
مشاهده محتوا‌های آشپزی به طور مکرر در شبکه‌های اجتماعی، می‌تواند منجر به تغییر در ترجیحات غذایی و ایجاد اشتیاق برای آشپزی و همین موضوع ابهاماتی در خوب بودن یا نبودن اثرات این شبکه‌ها در فرهنگ غذایی مان داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نظر می‌رسد مشاهده محتوا‌های آشپزی به طور مکرر در شبکه‌های اجتماعی، می‌تواند منجر به تغییر در ترجیحات غذایی، ایجاد اشتیاق برای آشپزی و استفاده از مواد اولیه تازه و محلی شود. خانواده‌ها به راحتی می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و از تجربیات یکدیگر بهره‌مند شوند. در نتیجه، آشپزی در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند نقش مهمی در ارتقاء فرهنگ غذایی و سالم‌سازی تغذیه در خانواده‌ها ایفا کند.

اما از سوی دیگر، این تأثیرات می‌توانند متناقض باشند. در حالی که الهام‌گیری از محتوای آنلاین می‌تواند تنوع غذایی را افزایش دهد، فشار برای تهیه غذا‌های خاص یا زیباسازی ارائه غذا نیز ممکن است منجر به استرس و احساس ناکافی بودن در بین خانواده‌ها شود. با توجه به این نکات، ضروری است که تأثیرات مثبت و منفی این پدیده را بشناسیم و به چگونه‌گی مواجهه با آنها توجه کنیم. در این مقاله، به بررسی تأثیرات آشپزی در شبکه‌های اجتماعی بر روی فرهنگ غذایی خانواده خواهیم پرداخت.

تأثیرات مثبت شبکه‌های اجتماعی بر آشپزی و فرهنگ غذایی

۱. آگاهی بیشتر و تنوع غذایی: 

بسیاری از بلاگر‌های آشپزی، با ارائه دستورپخت‌های متنوع از فرهنگ‌های مختلف، به افراد کمک می‌کنند تا دایره انتخاب‌های غذایی خود را گسترش دهند. همچنین، دسترسی آسان به مواد اولیه نادر و دستورپخت‌های جدید باعث می‌شود خانواده‌ها بیشتر به آشپزی خانگی روی بیاورند.

۲. ترویج سبک زندگی سالم:

بسیاری از اینفلوئنسر‌ها و بلاگرها، به ترویج غذا‌های سالم، کم‌چرب و گیاهی پرداخته‌اند که به بهبود سلامت خانواده‌ها کمک می‌کند.

۳. آموزش مهارت‌های جدید: 

با ویدیو‌های آموزشی و دستورالعمل‌های مرحله‌به‌مرحله، شبکه‌های اجتماعی به کاربران امکان می‌دهند که مهارت‌های آشپزی خود را تقویت کرده و به راحتی غذا‌های جدید تهیه کنند.

تأثیرات منفی محتوای آشپزی در شبکه‌های اجتماعی

۱. افزایش مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی: 

برخی از محتوا‌ها با ترویج استفاده از لوازم آشپزخانه گران‌قیمت و مواد اولیه لوکس، تصویری غیرواقعی از آشپزی ارائه می‌دهند. این نوع محتوا می‌تواند موجب ایجاد توقعات غیرمنطقی در خانواده‌ها شود.

۲. انتشار اطلاعات نادرست: 

بسیاری از دستورپخت‌ها ممکن است اطلاعات نادرست یا غیرعلمی را منتشر کنند که تأثیرات منفی بر سلامت افراد خواهد گذاشت. عدم نظارت کافی بر این نوع محتوا‌ها می‌تواند مخاطبان را به سمت انتخاب‌های غذایی نامناسب هدایت کند.

۳. ترویج غذا‌های پرکالری و ناسالم: 

برخی بلاگر‌ها و صفحات آشپزی، با ترویج غذا‌های پرکالری و شیرین، می‌توانند به افزایش مشکلات تغذیه‌ای مانند چاقی و دیابت در جامعه دامن بزنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.