تاریخ بازگشت حجاج ایرانی مشخص شد بازداشت مال خری که وجود خارجی نداشت! فوت ۱۰۲ نفر بر اثر غرق‌شدگی | دریا‌ها، بیشترین محل غرق‌شدن ۹۸ درصد امکان فرزندآوری نابارور‌ها وجود دارد مصرف دخانیات، عامل ۸۵ درصد سرطان‌های معده استفاده از هندراپ برای حفظ بهداشت دست ایمن‌ترین راهکار ممکن است آغوش باز خانواده‌های خراسان رضوی برای کودکان بی‌سرپرست پیش‌بینی رگبار باران و تگرگ در ۷ استان طی امروز و فردا (۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) گردهمایی کارشناسان رسمی دادگستری در حرم مطهر امام‌رضا(ع) برگزار شد علائم اولیه واریس را بشناسید ۲ نفر در تصادف مرگ‌بار اتوبان شهید بابایی جان باختند + جزئیات (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چاقی و اختلالات فشارخون در بارداری، تهدیدی برای سلامتی کودکان کم‌خوابی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد فرانشیز خدمات بستری مددجویان کمیته‌امداد «رایگان» شد آماده باش وزارت بهداشت برای مقابله با بیماری‌های حاد تنفسی اسامی فرآورده‌های آرایشی جدید غیرمجاز در حوزه چشم و صورت اعلام شد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) از حدنگاری اراضی تا ثبت آثار فرهنگی | گزارش شهرآرانیوز از آخرین وضعیت اسناد و آثار ملی ثبت‌شده در خراسان رضوی سقوط مرگبار ۸ عضو یک خانواده به چاه در کوهدشت | همگی فوت شدند+ فیلم و اسامی (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرده‌برداری از راز ۱۱ ساله خانه وحشت | اعترافات شوک‌آور قاتلان پس از یک دهه فرار پرواز‌ها و سفر‌های هوایی به مشهد در روز میلاد امام رضا(ع) رکورد ۷ ساله را شکست (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۱ مصدوم بر اثر دو تصادف خودرویی در مشهد و گلبهار (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنایت خونین بر اثر اختلاف خانوادگی | پسر ۱۷ ساله برادرش را به قتل رساند موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر مصرف سوخت و ۹ برابر آلایندگی بیشتری دارند نماینده مجلس تأکید کرد: ضرورت مدیریت آب‌های سطحی و استفاده از روش‌های آبیاری نوین زمین‌های کشاورزی افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعدوبرق شدید در ۴ استان (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند هشدار سازمان حج و زیارت در خصوص کلاهبرداری از زائران سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: ساختار امتحانات نهایی از کنکور ۱۴۰۶ به بعد تغییر نخواهد کرد دستمزد راهنمایان گردشگری در سال ۱۴۰۴ چه میزان است؟
سرخط خبرها

کم‌خوابی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۳۳۱۶۵۹
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۲
کم‌خوابی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد
یک مطالعه جدید نشان داد که کم‌خوابی باعث افزایش سطح پروتئین‌هایی می‌شود که با افزایش خطر بیماری‌های قلبی - عروقی مانند نارسایی قلبی و بیماری شریان‌های کرونری در ارتباط هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، در یک مطالعه جدید که محققان در آن بررسی کردند چگونه کمبود خواب بر نشانگر‌های زیستی مرتبط با بیماری‌های قلبی-عروقی تأثیر می‌گذارد، نشان داده شده است که حتی چند شب خواب ناکافی، مکانیسم‌هایی مولکولی را فعال می‌کند که با افزایش خطر مشکلات قلبی مرتبط هستند. 

این مطالعه توسط یک دانشگاه در سوئد انجام شده و نتایج آن در مجله Biomarker Research منتشر شده است.

جاناتان سدرنس، پزشک و مدرس دانشگاه اوپسالا که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته می‌گوید: تقریباً نیمی از مردم سوئد با خواب مختل رو‌به‌رو هستند و این مشکل به ویژه در میان کارکنان شیفت شب شایع‌تر است. به همین دلیل ما خواستیم مکانیسم‌هایی را شناسایی کنیم که نشان دهند کمبود خواب چگونه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

کمبود مزمن خواب یک مشکل رو به رشد در جوامع است و در مطالعات جمعیتی بزرگ، با افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و فیبریلاسیون دهلیزی ارتباط داشته است. سلامت قلب تحت تأثیر چندین عامل مرتبط با سبک زندگی از جمله خواب، تغذیه و ورزش قرار دارد.

نویسندگان این مطالعه ۱۶ مرد جوان سالم با وزن طبیعی را بررسی کردند که همگی عادات خواب سالمی داشتند. شرکت‌کنندگان، زمانی را در یک آزمایشگاه خواب گذراندند که در آن وعده‌های غذایی و سطح فعالیت آنها به طور دقیق در دو جلسه کنترل می‌شد.

در یکی از جلسات، شرکت‌کنندگان به مدت سه شب متوالی خواب معمولی داشتند، در حالی که در جلسه دیگر تنها حدود چهار ساعت در شب خوابیدند. در طول هر دو جلسه، نمونه‌های خون صبحگاهی و شبانه گرفته شد و پس از یک تمرین با شدت بالا به مدت ۳۰ دقیقه، مجدداً نمونه‌برداری انجام شد.

محققان سطح حدود ۹۰ پروتئین در خون را اندازه‌گیری و مشاهده کردند که سطح بسیاری از پروتئین‌هایی که با التهاب بیشتر مرتبط هستند، زمانی که شرکت‌کنندگان کمبود خواب داشتند، افزایش یافت. ارتباط بسیاری از این پروتئین‌ها قبلاً با افزایش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی مانند نارسایی قلبی و بیماری شریان‌های کرونری (رگ‌های خون‌رسان قلب) ثابت شده است.

محققان می‌گویند مطالعات نشان داده‌اند که ورزش می‌تواند برخی از اثرات منفی که خواب ناکافی ایجاد می‌کند را جبران کند، اما همچنان مهم است که بدانیم ورزش کردن نمی‌تواند جایگزین عملکرد‌های ضروری خواب در سلامتی افراد شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->