نسخه شفابخش برای درمان کمردرد زنان خانه‌دار رقابت‌های اسکواش بیستمین دوره بازی‌های آسیایی ناگویا | ۲ بانوی ایرانی به مرحله بعد صعود کردند ناکامی تیم ملی کبدی بانوان ایران در سومین دیدار مرحله گروهی بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ارتباط میان وزن پایین نوزاد هنگام تولد با عناصر نادر خاکی چیست؟ ایجاد شبکه‌های حمایتی و اجتماعی زنان پس از دوران دفاع مقدس ماجرای دستگیری متخصص‌نمای طب سوزنی چه بود؟ «فرزندان روح‌الله؛ حماسه‌سازان بی‌ادعا» | رواق نجمه خاتون (س) میزبان بانوان در هفته دفاع مقدس تغییر ساعت کاری بوستان‌های بانوان مشهد از فردا ( یکم مهرماه ۱۴۰۵) ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید داراب آخرتی آشپزی | لازانیا را بدون استفاده از برگه‌های لازانیا درست کنید! + طرز تهیه بریکس، تنها مسیر توسعه دیپلماسی اقتصادی زنان نیست حضرت معصومه (س)؛ الگویی مناسب برای تحصیل و پیشرفت بانوان جامعه کسب دومین پیروزی دختران کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ واکاوی جایگاه والای حضرت فاطمه‌ معصومه (س) | کلید بهشت در دستان بانوی کرامت است لزوم تولید و نصب المان‌هایی با محوریت حضور حماسی زنان در شهر مشهد نیم نگاهی به خرید پرحاشیه تیم فوتسال بانوان پرسپولیس | آیا شهرت به تنهایی کافی است؟ اختصاص تیتر روزنامه بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ به عملکرد تیم ملی کبدی بانوان ایران غروب غربت بانوی بهشت | رواق نجمه خاتون (س) حرم رضوی میزبان بانوان در شام وفات حضرت معصومه (س)
سرخط خبرها
بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام

بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام

  • کد خبر: ۳۴۲۹۸۵
  • ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۶
یک استاد حوزه علمیه با بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام، گفت: در اسلام به نقش سنتی زنان در خانه‌داری و نیز حقوق اجتماعی آنان توجه ویژه‌ای شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ معصومه ظهیری اظهار کرد: در اسلام به نقش سنتی زنان در خانه‌داری و نیز حقوق اجتماعی آنان توجه ویژه‌ای شده است، آیات و روایات متعددی در این راستا وجود دارد که می‌توان به آنها استناد کرد.

وی افزود: قرآن کریم در آیه ۳۴ سوره نساء می‌فرماید؛ «الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَیٰ بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ...، مردان سرپرست زنانند، به دلیل برتری‌هایی که خدا برای بعضی نسبت به بعضی دیگر قرار داده و به دلیل انفاقی که از اموالشان می‌کنند...» این آیه به مسئولیت مرد در تأمین معاش خانواده اشاره دارد، اما به معنای ممنوعیت کار زنان نیست، زیرا در روایات، خانه‌داری زنان به عنوان یک عمل ارزشمند تلقی شده است و پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند؛ «جهاد المرأة حسن التبعل، جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است»، اما این موضوع نیز به معنای انحصار نقش زن به خانه‌داری تلقی نمی‌شود.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: اسلام با کار زنان در صورت رعایت موازین شرعی (حفظ حریم، عدم اختلاط نامشروع، رضایت شوهر در ازدواج) مخالفتی ندارد و حضرت خدیجه (س) یکی از موفق‌ترین زنان تاجر در عصر خود بودند، در فقه اسلامی نیز، درآمد زن متعلق به خودش است و مرد حق تصرف در آن را ندارد (مگر با رضایت زن) که در پایان می‌توان اینگونه جمع‌بندی کرد؛ اسلام خانه‌داری را ارزشمند می‌داند، اما آن را تنها نقش زن نمی‌داند و اشتغال زنان نیز در صورت حفظ تعادل در خانواده و رعایت موازین شرعی جایز و حتی در برخی موارد (مانند نیاز مالی یا تخصص اجتماعی) پسندیده است، زیرا این موضوع تأکید بر تعادل بین نقش خانوادگی و اجتماعی زن می‌کند.

ظهیری با اشاره به اینکه حضور زنان در عرصه‌های تخصصی و مدیریتی به عدالت جنسیتی کمک می‌کند، یادآور شد: از دیدگاه جامعه شناسی، سیاست‌گذاری‌های اجتماعی (مانند تسهیلات شغلی برای مادران) می‌تواند پیامد‌های منفی اشتغال زنان را کاهش دهد.

منبع: خبرگزاری حوزه

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.