سرخط خبرها
از برگزاری نمایشگاه محصولات فرهنگی و اشتغال خانگی تا اجرای گروه سرود کودکان خردسال در نخستین نشست «فتح نو»

از برگزاری نمایشگاه محصولات فرهنگی و اشتغال خانگی تا اجرای گروه سرود کودکان خردسال در نخستین نشست «فتح نو»

  • کد خبر: ۳۴۷۲۱۶
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۷
در نخستین نشست "فتح نو" با عنوان "زنان و جنگ" که در مرکز تولیدات مردمی صداوسیما برگزار شد، بانوان محصولات فرهنگی، صنایع دستی و کارآفرینی خود را ارائه کردند.
مهدیه قمری
خبرنگار مهدیه قمری

به گزارش شهرآرانیوز؛ نخستین نشست "فتح نو" با عنوان "زنان و جنگ" در حالی در مرکز تولیدات مردمی صداوسیما برگزار شد که با استقبال بی نظیر بانوان و کودکان همراه بود.

شور و شعف مضاعف در نخستین نشست "فتح نو" با حضور پررنگ مادران و کودکان خردسال

به سالن صبای صدا و سیمای خراسان رضوی که می‌رسم، پایین پله‌ها و درست مقابل درب ورودی ساختمان در سمت راست محوطه تعدادی از بانوان در غرفه‌های کوچکی حضور دارند و به شرکت کنندگان در مراسم، محصولات و تولیدات خانگی شان را معرفی می‌کنند، عده‌ای در حال فروش و عده‌ای هم در حال خرید کردن از این غرفه‌ها هستند، اما در سمت چپ کودکان خردسالی را می‌بینم که با لباس‌های مشکی در حال تمرین سرودی هستند که قرار است در مراسم اجرا کنند.

با ورود به سالن صبا، جمعیت بانوان شرکت کننده در مراسم را می‌بینم که هر کدام در حال انجام کاری هستند، بیشتر آنها عضو تشکل‌های فرهنگی اجتماعی مردمی مشهد هستند که به این مراسم دعوت شده‌اند. گروهی هم در زمره بانوانی به این مراسم دعوت شده‌اند که کسب و کار خانگی دارند و محصولاتشان را برای فروش به شرکت کنندگان عرضه می‌کنند، دور تا دور محوطه بیرونی سالن را غرفه‌هایی گرفته که از شیشه‌های عسل گرفته تا گیاهان دارویی، از مواد غذایی خشک شده گرفته تا ادویه‌های مورد نیاز بانوان در آشپزی در این غرفه‌ها به چشم می‌خورد. یکی از مادران که کودکی خردسال در آغوش دارد و در کنارش دختر ۵ ساله اش ایستاده، علت حضورش در این مراسم را جویا می‌شوم و او که خود را زهرایی و عضو یک تشکل فرهنگی معرفی می‌کند می‌گوید: این اولین نشستی است که نقش آفرینی زنان در جنگ را مورد بررسی قرار می‌دهد با توجه به شناخت ابعاد مختلف این نقش آفرینی در زمان بحران‌هایی مانند جنگ، به عنوان یک وظیفه، احساس نیاز کردم که در این مراسم شرکت کنم.

زنان ایرانی، پیشرو در کمک به مردم غزه

مدت زیادی نمی‌گذرد که جمعیت حاضر در محوطه بیرونی سالن صبا در داخل سالن جمع می‌شوند تا در مراسم شرکت کنند.

در ابتدای این مراسم پس از قرائت قرآن کریم، پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام هشتم (ع)، نماهنگی از منویات رهبر معظم انقلاب پخش می‌شود و در این نماهنگ ایشان به این نکته اشاره دارند که آیا غرب که حاضر است اگر از دستش برمی آید آب را بر ایرانیان ببندند همان گونه داروی بیماران پروانه‌ای را علیه ایرانیان تحریم کرد، به فکر زن ایرانی است؟

سخنران این مراسم دکتر سیده جمیله علم الهدی است، بانویی که در قامت استاد دانشگاه، پژوهشگر امور زن و خانواده و همسر شهید رئیسی رئیس جمهور فقید قصد دارد ابعاد مختلف نقش زنان در جنگ را مورد بررسی قرار دهد.

به گفته او، زنان ایرانی، پیشرو در کمک به مردم غزه هستند، آن هم در شرایطی که بیشتر کشور‌های غربی چشمشان را به روی جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین بسته‌اند.

دکتر علم الهدی در صحبت‌های خود به این نکته هم اشاره می‌کند که زنان باید باور اجتماع را نسبت به معنای زن، جنگ و خانواده تغییر دهند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش محوری زنان در دوران جنگ و تربیت شهدا، تصریح می‌کند: زنان در چهل‌و‌چند سال گذشته در موضوعاتی کلیدی، چون شهیدپروری، آموزش و مراقبت در بحران‌ها نقش‌آفرین بودند، اما این دستاورد‌ها نباید باعث سکون ما در تحلیل امروز و فردا شود. جامعه امروز با نشانه‌هایی جدید روبه‌روست که مستلزم بازاندیشی در نگرش نسبت به جایگاه زن است.

وقتی صحبت‌های دکتر علم الهدی به پایان می‌رسد، گروه سرود متشکل بیش از ۵۰ کودک خردسال پسر و کودک در جای مخصوص خود روی سن قرار می‌گیرند و سرودی برای ایران می‌خوانند، شور و شعفی برای ایران در سالن برپاست، بیشتر مادران از کودکان خردسال خود که در حال اجرای زیبای سرود هستند فیلم می‌گیرند. کودکان به زیبایی، سرود را اجرا می‌کنند و برنامه سرود آنها پایان بخش مراسم است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.