به گزارش شهرآرانیوز؛ مصرف بیش از اندازه نمک عوارض مختلفی دارد از این رو، میتوان از مواد غذایی دیگری که طعم دهندههای مناسب در ِپخت غذاها و به نوعی جایگزین نمک محسوب میشوند، استفاده کرد.
به عنوان مثال، سرکه، مخصوصاً نوع بالزامیک، طعمی تند و خوشایند با حسی خاص به غذا میبخشد و میتواند جایگزین خوبی برای سسهای شور باشد.
همچنین، آب و پوست لیمو، پرتقال و سایر مرکبات میتواند به غذا طعم بدهد و همچنین ترکیباتی مانند هسپریدین دارد که باعث گشاد شدن رگها و کاهش فشار خون میشود.
علاوه بر این، گیاهانی مثل ریحان، آویشن، رزماری، گشنیز، ترخون، شوید و نعناع نهتنها طعم دلپذیری دارند بلکه از جمله سبزیجاتی محسوب میشوند که میتوانند جایگزین مناسبی برای مصرف بالای نمک باشند.
البته ادویههایی مانند هل، دارچین، زنجبیل، زردچوبه، زعفران، دانه کرفس و کنجد میتوانند طعم غذا را بدون نیاز به نمک تقویت کنند، همچنین، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا و فلفل چیلی طعمی لذتبخش بدون نیاز به نمک ایجاد میکنند.
در ادامه سیر و پیاز کاراملی شده هم علاوه بر اینکه طعم خوبی به غذاها میدهند، برای سلامتی انسان فواید بسیاری دارند.
منبع: سلامت نیوز