پیش دبستانی باید باعث کاهش شکاف‌های آموزشی شود تسهیلات ویژه استان گلستان برای احداث تصفیه‌خانه و تولید انرژی پاک جزئیات جدید درمورد نحوه احراز هویت رانندگان تاکسی اینترنتی ورود جدی دادستانی مشهد به موضوع سگ‌گردانی | از برخورد با فروشگاه‌های فروش محصولات مرتبط با حیوانات تا ممنوعیت صدور مجوز جدید برای کلینیک‌های دامپزشکی کاهش چربی شکم به کمک ماده‌ای شیرین! شناسایی ۱۲۲ مبتلا به تب دنگی در کشور | صید پشه آئدس در ۸ استان (۱۹ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۹ خرداد ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری پلیس فتا: با ترویج‌دهندگان خشونت در فضای مجازی به شدت برخورد می‌شود درباره شیر شتر و خواص بی‌نظیرش | سلامتی با طلای سفید صحرا ۳۰ هزار پایگاه اوقات فراغت تابستانه برای دانش‌آموزان برپا می‌شود بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در انتظار صدور فیش‌های حقوقی خردادماه ۱۴۰۴ چند نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ انتخاب رشته کردند؟ | فرصت دیگر تمدید نمی‌شود آماده باش مدیریت بحران ۱۳ استان کشور در پی شرایط جوی خطرناک (۱۹ خرداد ۱۴۰۴) تشدید مراقبت‌های بهداشتی در پی بازگشت حجاج برای بیدارماندن دیگر نیازی به قهوه نیست! متهم به قتل در نزاع مسلحانه روستای کنه‌بیست مشهد: برای فرار شلیک کردم پیوند موفقیت آمیز پای یک نوجوان ۱۸ ساله در بیمارستان طالقانی مشهد (۱۹ خرداد ۱۴۰۴) کشف و ضبط ۱۵ هزار قلم انواع پودر‌ها و محصولات شوینده غیرمجاز (۱۹ خرداد ۱۴۰۴) هندوانه، محبوب‌ترین میوه در فصل گرم سهم ۱۰ درصدی خراسان رضوی در ارائه آموزش‌های مهارتی‌ و فنی در کشور وزارت بهداشت: کرونا بومی شده و سویه‌های کنونی خطرناک نیستند پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (۱۹ خرداد ۱۴۰۴) | وزش باد و بارش باران در ۱۸ استان طی امروز حدود ۱۵۰ هزار نفرشب ظرفیت اقامت رسمی خراسان رضوی میزبان زائران در تعطیلات عید غدیر ۱۴۰۴ ۱۸ مصدوم در پی واژگونی اتوبوس در آذربایجان شرقی (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) حق سرانه درمان بیمه‌شدگان صاحبان مشاغل آزاد ۲۳۵ هزار تومان اعلام شد ماجرای مفقودشدن زن جوان در بولوار توس مشهد چه بود؟ قتل همسایه به‌خاطر پول شارژ! تذکر ۵۵ نماینده مجلس به وزیر تعاون درباره کمک هزینه معیشت معلولان انجام نخستین عمل جراحی ضایعه عروقی مغز از طریق ورید چشمی در بیمارستان قائم(عج) مشهد
سرخط خبرها

مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟

  • کد خبر: ۳۳۳۶۷۴
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۶
مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که یک فرد تهرانی به‌طور متوسط حدود ۴ گرم نمک از طریق نان مصرف می‌کند، گفت: مصرف روزانه بیش از ۱۰ گرم نمک می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و حتی برخی سرطان‌ها شود.

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالرضا نوروزی، با بیان اینکه نمک یکی از مواد غذایی بسیار مهمی است که به‌طور روزانه دریافت می‌شود، اظهار کرد: نمک در عین داشتن آثار فیزیولوژیکی مفید، در صورت مصرف زیاد می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی شود و مهم‌ترین مشکلی که نمک ایجاد می‌کند، در دسته بیماری‌های غیرواگیر قرار می‌گیرد.

وی افزود: علاوه بر نمک، اختلالات وزن نیز از عوامل مهم در بروز این بیماری‌ها هستند، اما نمک در این زمینه اهمیت بیشتری دارد. مصرف زیاد نمک می‌تواند باعث ایجاد مشکلات استخوانی از جمله پوکی استخوان شود، به‌ویژه در افرادی که به‌دلیل بیماری‌های زمینه‌ای یا مصرف برخی داروها، در معرض این مشکل قرار دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش مستقیم مصرف بالای نمک در افزایش فشار خون، تأکید کرد: مصرف روزانه بیش از ۱۰ گرم نمک می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و حتی برخی سرطان‌ها شود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف زیاد نمک روند پوکی استخوان را در این افراد تسریع می‌کند. در چند سال اخیر، مشخص شده که مصرف زیاد نمک با برخی سرطان‌ها، از جمله سرطان معده، مرتبط است بنابراین کاهش مصرف نمک یکی از راهکار‌های موثر در پیشگیری از این نوع سرطان‌ها محسوب می‌شود.

نوروزی با اشاره به منابع مصرف نمک، تصریح کرد: نمکی که دریافت می‌کنیم از دو منبع عمده تأمین می‌شود. بخش عمده آن به‌صورت نمک پنهان و از طریق غذا‌های فرآوری‌شده وارد بدن می‌شود. یک فرد تهرانی به‌طور متوسط حدود ۴ گرم نمک از طریق نان مصرف می‌کند که این مقدار در صورت شور بودن نان تا ۷ گرم در روز افزایش می‌یابد.

وی در ادامه گفت: استاندارد میزان نمک در دوغ حدود یک گرم در هر ۱۰۰ میلی‌لیتر تعیین شده و به همین ترتیب یک بطری ۳۰۰ میلی‌لیتری حدود ۳ گرم نمک دارد. میزان توصیه‌شده مصرف نمک در حال حاضر حدود ۵ گرم در روز است و فقط از طریق نان و دوغ، سه گرم از این مقدار تأمین می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: مطالعات تاریخی نشان می‌دهد که تا حدود ۱۰۰ سال پیش، مصرف نمک به‌مراتب کمتر بوده است. بررسی اسکلت افرادی که ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سال پیش زندگی می‌کردند نشان می‌دهد که مصرف نمک آنها کمتر از ۲ گرم در روز بوده و حتی در ۱۰۰ سال گذشته، میانگین مصرف حدود ۳ تا ۳.۵ گرم در روز گزارش شده است.

نوروزی با رد تأثیر مفید نمک‌های خاص از جمله نمک دریایی، صورتی و آبی گفت: مهم‌ترین عامل آسیب‌زا در نمک، سدیم است و سدیم موجود در این نمک‌ها تفاوتی با نمک‌های معمولی ندارد. این نمک‌ها با قیمت‌های گزاف فروخته می‌شوند، اما از نظر تأثیر بر سلامت، هیچ گونه برتری ندارند.

وی با بیان اینکه تغییرات سبک زندگی و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده باعث افزایش چشمگیر مصرف نمک شده است، افزود: مصرف نمک سفره باید حذف شود و غذا‌هایی که نمک بالایی دارند، مانند نان، از مراکزی تهیه شوند که نمک کمتری استفاده می‌کنند. در نان‌هایی با کیفیت پایین معمولاً برای بهبود کیفیت، نمک بیشتری افزوده می‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به پژوهشی انجام‌شده در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، گفت: مصرف نمک در کارکنان این دانشگاه ۲۰ درصد بیشتر از میانگین مصرف نمک در میان مردم تهران بود. از آنجا که غذای کارکنان و بخش عمده‌ای از بیماران به‌صورت متمرکز در یک محل تهیه می‌شود، امکان کنترل میزان نمک مصرفی در این مراکز بسیار زیاد است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->