به گزارش شهرآرانیوز، شبکه العربیه اعلام کرد کییف بامداد امروز در سومین روز عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین هدف بمباران قرار گرفته است.
ایسنا نوشت: این شبکه همچنین از شنیده شدن صدای تیراندازی در میدان "استقلال" در مرکز کییف از ساعات اولیه صبح امروز خبر داد.
العربیه در ادامه تصاویری از درگیری در اوکراین و جنگ خیابانی در مناطقی از کییف را منتشر کرد.
یک شاهد محلی نیز به خبرگزاری رویترز گفت که در ساعات اولیه صبح امروز بارها صدای شلیک توپ در کییف شنیده شد.
همزمان، دفاتر "العربیه" و "الحدث" در اوکراین از هدف قرار دادن مجدد شهر خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین خبر دادند.
طبق گزارش این رسانهها؛ مقامات خارکیف از ساکنان خواستهاند به پناهگاهها بروند.
در همین حال، شبکه الجزیره نیز اعلام کرد که پایتخت اوکراین از جهات مختلف هدف حمله نیروهای روسیه قرار گرفته است.
خبرنگار الجزیره در کییف در این باره گفت که نیروهای روسیه در حال حمله به سمت جنوب غربی پایتخت اوکراین هستند و صدای انفجار در غرب این شهر شنیده شده است.
در همین حال، ارتش اوکراین نیز اعلام کرد که حمله روسیه به پایگاه نظامی خود در کییف را دفع کرده است.
ارتش اوکراین همچنین اعلام کرد که سربازان روسیه درصدد تسلط بر ایستگاه تولید برق در کییف هستند.
مسکو نیز اعلام کرده است که ارتش روسیه بدون هیچگونه مقاومتی وارد شهر "ملیتوپل" در جنوب اوکراین شده است.
ارتش روسیه از سه جهت شمالی، شرقی و جنوبی به اوکراین حمله کرده و به پایتخت (کی یف) رسیده است.سفیر اوکراین در آمریکا: به رغم حمله وحشیانه روسیه به دفاع و حمایت از کشورمان متعهدیم.
عصرایران نوشت: جنگ روسیه علیه اوکراین در روز سوم ادامه دارد. ارتش روسیه از سه جهت شمالی، شرقی و جنوبی به اوکراین حمله کرده و به پایتخت (کی یف) رسیده است. درگیریهای شدید در کی یف ادامه دارد.
۹:۵۹ - رئیس جمهور اوکراین پیشنهاد آمریکا برای خروج از کشور را رد کرد.
رسانههای آمریکایی میگویند ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین پیشنهاد واشنگتن برای کمک به او برای خارج شدن از اوکراین را رد کرده است/ بی بی سی
۹:۴۵ - ارتش اوکراین پل شمال غربی کی یف پایتخت را تخریب کردند تا حرکت نیروهای روسیه را مانع شوند/ عصرایران
۹:۴۰ - سقوط نیروگاه برق کی یف به دست روسیه
رسانههای روسی: نیروگاه برق کی یف پایتخت اوکراین به کنترل نیروهای ارتش روسیه درآمد
۹:۲۶ - رئیس جمهوری اوکراین از نخست وزیر اسرائیل خواستار میانجیگری میان اوکراین و روسیه شد.
۹:۱۸ - حملات روسیه به فرودگاههای اوکراین
ارتش اوکراین: روسیه با استفاده از موشکهای کالیبر و حملات هوایی، فرودگاههای اوکراین را مورد حمله شدید قرار میدهد/ الجزیره - عصرایران
۹:۵ - لاوروف وزیر خارجه روسیه: زمانی مذاکره میکنیم که اوکراین آماده اجرای شرطهای پوتین باشد
شرطهای پوتین شامل این موارد هستند: پذیرش تبدیل اوکراین به دولت بی طرف، نظامیان اوکراین سلاح را زمین بگذارند و به خانه برگردند و تشکیل دولت در اوکراین که نماینده همه مردم این کشور باشد/ عصرایران
۹:۴ - حمله موشکی روسیه به اوکراین از دریای سیاه
اوکراین: کشتیهای جنگی روسیه در دریای سیاه به سمت اوکراین، موشکهای کالیبر شلیک کرده اند.
۸:۵۱ - صدای انفجارهای شدید از شمال کی یف پایتخت اوکراین / الجزیره
۸:۵۰ - صدای انفجارهای شدید در نزدیکی مراکز حکومتی در شهر کی یف پایتخت اوکراین / رویترز
۸:۴۵ - سفیر اوکراین در آمریکا: به رغم حمله وحشیانه روسیه به دفاع و حمایت از کشورمان متعهدیم.
۸:۴۵ - درگیری شدید میان نیروهای روسی و اوکراینی در جنوب غربی شهر کی یف (پایتخت اوکراین)
۸:۴۰ - روسیه میگوید شهر میلتوپول اوکراین را تصرف کرده است. خبرگزاری تاس روسیه به نقل از وزیر دفاع این کشور گفته است نیروهای نظامی مسکو بدون مواجهه با هیچ مقاومتی وارد شهر ملیتوپول اوکراین شدهاند.
سخنگوی رئیس جمهوری اوکراین امروز (شنبه) گفت، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پیشنهاد پوتین را پذیرفته و آماده گفتگو برای صلح و آتش بس است.
سرگئی نیکیفوروف، سخنگوی ریاست جمهوری اوکراین در فیسبوک نوشت: باید اتهامات مطرح شده درباره اینکه ما پیشنهاد گفتگو را رد کردهایم، مورد انتقاد قرار دهم. اوکراین همیشه آماده گفتگو درباره صلح و آتش بس بوده و هست. این موضع دائمی ماست. ما پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را پذیرفتهایم.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی کشاورزی در پاریس گفت: جنگ به اروپا بازگشته است. جنگ اوکراین طول خواهد کشید و ما باید برای آن آماده شویم.
آژانسهای امدادرسان وابسته به سازمان ملل اعلام کردند، پس از عملیات نظامی روسیه در اوکراین سوخت، پول و تجهیزات پزشکی در نقاطی از این کشور رو به اتمام است و احتمال دارد این موضوع باعث فرار حدود پنج میلیون تن به خارج از کشور شود.
سخنگوی کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل در جریان نشستی در ژنو خاطرنشان کرد، دست کم ۱۰۰ هزار تن در اوکراین پس از فرار از منازلشان آواره شدهاند، در حالی که چندین هزار تن نیز به کشورهای همجوار از جمله مولداوی، رومانی و لهستان رفتهاند.
وی در ادامه افزود: ما پیشبینی میکنیم که بین یک تا سه میلیون تن وارد لهستان میشوند و احتمال دارد بین یک تا پنج میلیون تن نیز وارد کشورهای همسایه شوند.
پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که در نیویورک به رای گذاشته شد، بر تعهد خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید میکرد و "تجاوز روسیه" را نقض صلح و امنیت بینالمللی میدانست.
در پیش نویس قطعنامهای که آمریکا آن را تهیه کرده بود پیش از ارائه در شورا تغییر ایجاد شد و در آن به جای عبارت «محکوم میکند» از عبارت «ابراز تاسف میکند» علیه حمله روسیه استفاده شد.
با این حال روسیه که از اعضای دائم شورای امنیت است آن را وتو کرد.
در پیشنویس قطعنامه از مسکو خواسته شده بود که فورا، کامل و بدون قید و شرط تمام نیروهای نظامی خود را از خاک اوکراین خارج و این کشور را ترک کند. پیش نویس قطعنامه خواستار توقف فوری استفاده روسیه از زور علیه اوکراین و پرهیز از هرگونه تهدید غیرقانونی یا استفاده از زور علیه هر کشور عضو سازمان ملل شده بود.
دبیرکل سازمان ملل امروز شنبه پس از اقدام روسیه در وتو کردن قطعنامه محکومیت حمله به اوکراین، در توییتی کوتاه نوشت: ما هرگز تسلیم نخواهیم شد تا به صلح دست یابیم. وی تاکید کرد که طرفهای درگیر در اوکراین باید به قوانین بشردوستانه بینالمللی احترام بگذارند و خواستار اطمینان از عبور آزادانه کاروانهای کمکهای بشردوستانه در اوکراین شد.
بر اساس گزارش روزنامه نیویورک تایمز، مقامات آمریکایی طی سه ماه گذشته بالغ بر شش بار تلاش کردند چین را به دفع حمله روسیه به اوکراین وادارند، اما "مکررا با دست رد پکن مواجه شدند. "
در گزارش نیویورک تایمز آمده است که آمریکا در این راستا به پکن اطلاعاتی را درباره تجمیع قوای نظامی روسیه در اطراف اوکراین ارائه کرده و "به چینیها التماس کرده بود از روسیه بخواهند که حمله نکند. "
در همین حال به نوشته پایگاه آکسیوس، چینیها از جمله وزیر امور خارجه آن و سفیر این کشور در آمریکا گفتند که فکر نمیکنند حملهای در کار باشد.
سفارت روسیه در بیروت با انتشار بیانیهای اعلام کرد: بیانیه وزارت خارجه لبنان با زیر پا گذاشتن سیاست خویشتنداری و جانبداری از یک طرف در مقابل طرف دیگر در تحولات فعلی ما را متعجب کرد.
اوکراین گفت، کشتیهای جنگی روس روز جمعه یک روز پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، یک کشتی حامل مواد شیمیایی با پرچم مولداوی و یک کشتی باری حامل پرچم پاناما با ماموریت بارگیری غلات در نزدیکی بندر اودسا در دریای سیاه را گلوله باران کردند.
در مجموع سه کشتی غیرنظامی از زمان آغاز این حمله هدف حمله قرار گرفته اند. روز پنجشنبه کشتی باری "یاسا ژوپیتر" متعلق به ترکیه در نزدیکی اودسا مورد اصابت قرار گرفت.
خبرگزاری اوکراین اعلام کرد، خبرگزاری اوکراین اعلام کرد، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواست در مذاکرات با روسیه برای توقف عملیات این کشور در اوکراین میانجیگری کند.
دو مقام دولتی مطلع در توکیو امروز (شنبه) گفتند، ژاپن در نظر دارد همراستا با ایالات متحده، تحریمهای اقتصادی علیه بلاروس بابت حمایت آن از حمله روسیه به اوکراین وضع کند. هنوز مشخص نیست کدام افراد و نهادها در بلاروس هدف این تحریمها قرار میگیرند. این مقامات مطلع گفتند که توکیو با دیگر اعضای گروه هفت شامل قدرتهای صنعتی، هماهنگ خواهد بود.
شورای اروپا در بیانیهای اعلام کرد در راستای اساسنامه شورای اروپا، کمیته وزیران این شورا تصمیم گرفته است که فدراسیون روسیه را از حق نمایندگی خود در کمیته وزیران و در مجمع پارلمانی با اجرای فوری در نتیجه حمله مسلحانه فدراسیون روسیه به اوکراین حالت تعلیق درآورد.
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه ضمن ابراز تعجب از فراخوان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از نظامیان اوکراین برای شورش علیه دولت خود و به دست گرفتن قدرت، این اقدام را "اشتباه و غیرقابل قبول" توصیف کرده و گفت: ترکیه مخالف برکناری دولتهای منتخب به شیوههای غیردموکراتیک بوده و حامی دولتهای منتخب دموکراتیک و مشروعیت است.
آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان گفت: این جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین نقطه عطف عمیقی در تاریخ اروپا پس از پایان جنگ سرد به شمار میرود. هیچ توجیهی برای این نقض آشکار قوانین بینالمللی وجود ندارد و من این جنگ را به شدیدترین شکل ممکن محکوم میکنم. فکر من و همبستگی من با مردم و دولت اوکراین است که در این برهه سخت مبارزه میکنند.
صدراعظم سابق آلمان که خودش را به عنوان یکی از دوستان شخصی رئیس جمهوری روسیه توصیف کرده است، خواستار پایان هر چه سریعتر جنگ در اوکراین شد و تاکید کرد که روابط باقیمانده اروپا با روسیه نباید قطع شود.
پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان در واکنش به حمله روسیه به اوکراین نوشت: هر جنگی جهان را بدتر از گذشته میکند. جنگ شکست سیاست و انسانیت، تسلیم شرم آور و شکست در برابر نیروهای شرور و شیطانی است.
رهبر کاتولیکهای جهان روز جمعه برخلاف پروتکلهای دیپلماتیک به سفارت روسیه در واتیکان رفت تا نگرانی خود را در مورد تهاجم روسیه به اوکراین اعلام کند.
رئیس جمهوری سابق اوکراین که سلاح کلاشنیکف در دست در خیابانهای کییف با سی. ان. ان صحبت میکرد، گفت: روسیه هرگز نمیتواند کشورم را تصرف کند.
پوروشنکو همچنین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را یک "احمق به تمام معنا و یک شرور" خواند که "برای کشتن اوکراینیها اینجاست. "
رئیس جمهوری سابق اوکراین همچنین کلاشنیکفش را به سمت دوربین گرفت و گفت، بسیاری از اوکراینیها میخواهند برای مبارزه با روسیه نام نویسی کنند "چون از پوتین متنفرند. البته ما سلاح به قدر کافی نداریم. "
هاشم صفی الدین، رئیس شورای اجرایی حزبالله لبنان گفت: حوادث کنونی میان روسیه و اوکراین نشان میدهد که آمریکاییها خواهان بر هم زدن ثبات در داخل روسیه هستند و در عین حال از روسیه میخواهند هیچ کاری نکند. آمریکا زمانی که میبیند منافعش در خطر است به دنبال حفظ منافع خود میرود و حتی کسانی را که به آنها وعده داده و با آنها همکاری کرده رها میکند.
لانا نسیبه، نماینده امارات در سازمان ملل در جریان نشست شورای امنیت این سازمان اظهار کرد: باید راههای گفتگو و کانالهای دیپلماتیک درباره بحران اوکراین حفظ شود.
وزارت خارجه روسیه، پس از انتقادات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از حمله مسکو به اوکراین، سفیر این رژیم را احضار کرد.
روز پنجشنبه، یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در صفحه کاربری خود در توییتر، ضمن محکوم کردن عملیات نظامی روسیه در اوکراین، این اقدام را "نقض جدی نظم بینالمللی" توصیف کرد. وی در عین حال یادآور شد که هنوز راه گفتگو و تلاش بینالمللی برای حل مسالمت آمیز این بحران با وساطت قدرتهای جهانی باز است.
الیزه در بیانیهای کوتاه اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه جمعه دو تماس با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود برای اطلاع از وضعیت و تحولات خود در این کشور داشته است. در این بیانیه به جزئیات بیشتر در این باره اشارهای نشده است.
ماکرون جمعه گفت که" ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، پس از تصمیم برای آغاز عملیات نظامی گسترده در داخل اوکراین، میخواهد اروپا را به دوران امپراتوریها و درگیریها بازگرداند. تحریمهای اروپا علیه روسیه، بلاروس را که در حمله به اوکراین دست داشت، هدف قرار میدهد و اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است که حملات شدیدی را علیه مردم و نهادهای روسیه انجام دهد".
پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان گفت که با سرگئی لاوروف، همتای روس خود تماس گرفته است. او در ویدئویی در فیسبوک گفت: "من به آنها پیشنهاد دادم در بوداپست گفتگو کنند. اینجا مکانی امن است. امیدوارم ظرف چند ساعت یا چند روز آینده به توافقی برای آغاز مذاکرات دست یابیم.
شهردار کییف اعلام کرد که پایتخت اوکراین به دلیل آنکه هدف اصلی روسیه تلقی میشود، وارد فاز دفاعی شده است.
ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرده که روسیه ۱۱۸ هدف نظامی، از جمله ۱۱ فرودگاه نظامی اوکراین را هدف قرار داده و آنها را از کار انداخته است. وزیر امور خارجه اوکراین از "حملههای موشکی وحشتناک" به کییف خبر داده است.
وزارت دفاع روسیه نیز در بیانیهای اعلام کرد، روسیه کنترل فرودگاه نزدیک کییف را به دست گرفته و چتربازان در آن فرود آمدهاند.
وزارت دفاع اوکراین همچنین اعلام کرده است که بیش از ۱۰۰۰ سرباز روس در جریان درگیریها در خلال یک روز و نیم گذشته کشته شدهاند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، دولت کییف مانند تروریستها از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
در همین حال ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در یک سخنرانی نظامیان اوکراینی را به این فراخواند که علیه دولت خود شورش کنند و قدرت را بگیرند.
پوتین گفت: "من دوباره نیروهای مسلح اوکراین را خطاب قرار میدهم: اجازه ندهید که نئونازیها و باندریستها (یک گروه افراطی در اوکراین) از کودکان و زنان و سالخوردگان شما به عنوان "سپر انسانی" استفاده کنند.
در تماس تلفنی میان شی جینپینگ و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری چین و روسیه دو طرف درباره تحولات منطقه به ویژه اوکراین صحبت کردند.
رئیس جمهوری چین در این تماس تلفنی گفت، پکن از سازش بین روسیه و اوکراین از طریق گفتگو حمایت میکند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه از ۲۸ فوریه تا اول مارس ۲۰۲۲ در ژنو است و در این مدت در چهل و نهمین نشست حقوق بشر و کنفرانس خلع سلاح شرکت میکند. لاوروف همچنین با میچل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفتگو دارد.
زاخارووا همچنین گفت: مسکو در صورتیکه فنلاند و سوئد به ناتو ملحق شوند، واکنش نشان میدهد. همه کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا در ظرفیت ملی خود، از جمله فنلاند و سوئد، این اصل را که امنیت یک کشور نمیتواند به بهای امنیت کشورهای دیگر ساخته شود، مجددا تایید کردهاند. به همین دلیل، پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو که در درجه نخست یک ائتلاف نظامی است، پیامدهای نظامی و سیاسی جدی در پی خواهد داشت که کشور ما را ملزم به انجام اقدامات واکنشی میکند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه عنوان کرد: چنین اتفاقی نباید به یک موج "محکومیت عادی" بدل شود. ناتو باید "گام قاطعتری" برمیداشت.
وی به خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا و تمام کشورهای غربی "موضع قاطع و جدی" نشان ندادند. همه آنها دائما به اوکراین مشاوره میدهند. در حقیقت، نمیتوان با نصحیت به جایی رسید. وقتی به گامهای انجام شده نگاه میکنید، متوجه میشوید که هیچ گامی برداشته نشده است.
نشست سران کشورهای عضو ناتو برای بررسی حمله روسیه به اوکراین روز جمعه به صورت مجازی برگزار شد.
در بیانیه ناتو آمده است: ما امروز برای بررسی بزرگترین تهدید علیه امنیت اروپا-آمریکا در طول چند دهه گذشته گردهم آمدیم و با قویترین و قاطعانهترین لحن ممکن تهاجم روسیه به اوکراین را که مورد حمایت بلاروس نیز است محکوم میکنیم. ما از روسیه میخواهم تا هرچه سریعتر و فوری دست از تهاجم نظامی خود بردارد، نیروهایش را از اوکراین خارج کند و از مسیر تهاجمی انتخاب کرده پا پس بکشد، این حمله طولانی مدت علیه اوکراین علیه یک کشور مستقل و دموکراتیک و به طرز وحشتناک است. این حمله توجیه پذیر نیست، کشته شدن مردم و تخریبهای صورت گرفته ناشی از اقدامات روسیه را محکوم میکنیم. چنین اقداماتی در قاره اروپا به طور کامل و به صورت نهادینه شده مضمحل شده است. جهان باید روسیه و بلاروس را مسئول این اقدامات بداند و از تمامی کشورها میخواهیم تا این حمله غیرقابل توجیه را محکوم کند. هیچ کس نباید بابت دروغهای دولت روسیه اشتباه کند. روسیه مسئولیت کامل این درگیری را باید برعهده بگیرد.
دبیرکل ناتو گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه خواستار خروج نیروها از کشورهایی است که پس از سال ۱۹۹۷ به ناتو پیوستهاند و برای دستیابی به این هدف از زور استفاده خواهد کرد. وی تأکید کرد که نیروهای بیشتری از ناتو به سمت شرق این ائتلاف اعزام میشوند و همچنین قرار است تسلیحات بیشتری توسط اعضای ناتو به اوکراین ارسال شود.
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا عنوان داشت: همانطور که دیروز از جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا شنیدید، همه گزینهها روی میز هستند. ما از نزدیک به گزینههای دیگری نگاه میکنیم که ممکن است "فشار مناسبی" بر فدراسیون روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و اطرافیان او وارد کند.
سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که دولت جو بایدن، ولادیمیر پوتین و دیگر مقامات ارشد در مسکو را به دلیل حمله روسیه به اوکراین تحریم خواهد کرد.
جو بایدن با اعلام اینکه آمریکا از "وجب به وجب" ناتو دفاع میکند، دستور داده تا برای تقویت توانایی نظامی کشورش در اروپا و حمایت از متحدان ناتو، نیروهای بیشتری به اروپا اعزام شوند.
بایدن در تماسی تلفنی با همتای اوکراینی خود، ولودیمیر زلنسکی از در جریان بودن حمایتهای اقتصادی، بشردوستانه و امنیتی آمریکا به اوکراین گفت.
کاخ سفید از کنگره این کشور خواسته برای کمک به اوکراین ۶.۴ میلیارد دلار در اختیار دولت بگذارد.
به گفته مقامهای آمریکایی این درخواست شامل ۲.۹ میلیارد دلار کمک انساندوستانه، اقتصادی و امنیتی به اوکراین و همسایگانش خواهد شد.
دقایقی پیش فیلمی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که منتشرکنندگان میگفتند فیلم اصابت موشک به یک ساختمان مسکونی در کییف پایتخت اوکراین است.
این منطقه با نام سالومنسکی در نزدیکی فرودگاه قرار دارد.