ایثار و شهادت حیاط خانه یادم هست، وقتی که برگهای رنجیده از هجوم پاییز از شاخهها سقوط میکردند و صحن حیاط انباشته میشد از رنگهای زرد و سرخ.
ایثار و شهادت پرسیده بودند: «اگر برایتان آرد بیاوریم، برای جبهه نان میپزید؟» زن میان سال صدخروی هم لابد به خیال اینکه حکایت یکی دو کیسه است گفته بود: «چرا که نه؟!» و چند روز بعد شده بود حکایت یک خاور آرد گندم ناخوانده، وسط یک روستای کویری در سبزوار.
موسیقی و هنرهای تجسمی برای نگاه دقیقتر به قطعه «سووشون» با علیرضا بدیع شاعر و غزلسرای معاصر خراسانی و محمد حقگو موسیقیدان، آهنگساز خراسانی درباره ویژگیهای شعر و موسیقی این اثر گفتگو کرده ایم که در ادامه میخوانید.
ادبیات «تاریخ بدن در ادبیات» اثر شایسته تقدیر در بخش «نقد ادبی» سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، پژوهشی گروهی و بینارشتهای است که به بازنمایی بدن در ژانرهای مختلف ادبیات کلاسیک ایران میپردازد. در ادامه، گفتوگوی ما با سیدمهدی زرقانی درباره ویژگیهای کتاب «تاریخ بدن در ادبیات» و اهمیت دانستن درباره بازنمایی بدن در ادبیات کلاسیک فارسی، پیش روی شماست.
موسیقی و هنرهای تجسمی شاید تغییراتی که کرونا در شیوه بسیاری از فعالیتهای فرهنگی و هنری ایجاد کرده است، نقطه امیدی هم داشته باشد و مسیر تازهای جلو پای هنرمندان مشهدی بگذارد. برگزاری کنسرت آنلاین همان جرقهای است که در ذهن روشن شده است. اما آیا میشود با برگزاری کنسرتها و اجراهای موسیقی آنلاین، زمینه را برای فعالیت هنرمندان مشهدی فراهم کرد؟
رسانه در مسئلهای که چند روز پیش بین یک نمایده مجلس و راننده اش با یک سرباز راهنمایی ورانندگی اتفاق افتاد باز فرایند تقاضای عذرخواهی اتفاق افتاد. در ادامه این مطلب به مرور به واکنشهای مجازی مردمی بلافاصله پس از این اتفاق و واکنشهای خود آقای علی اصغرعنابستانی و سپس عذرخواهی او میپردازیم.
سینما و تئاتر امروز خبر رسید عباس صفاری، شاعر مهم شعر معاصر و سراینده مجموعه «کبریت خیس»، درگذشت. او که بهدلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان بستری بود از دنیا رفت. با آرش شفاعی و علیرضا جهانشاهی درباره این شاعر و ویژگیهای شعرش صحبت کردهایم.
سینما و تئاتر روال انتخاب آثار برای نمایش در سیونهمین جشنواره فیلم فجر به این شکل است که آثار باید حداقل در یک بخش نامزد کسب سیمرغ شده باشند تا به بخش نمایش در جشنواره وارد شوند.
ادبیات مجتبی مینوی ۱۹ بهمن ۱۲۸۲ در خانوادهای پشتدرپشت روحانی و از پدر و مادر جوانی که دخترعمو و پسرعمو بودند در تهران متولد شد. مینوی زبان فارسی را از ارکان اصلی هویت ایرانیان میدانست و برای اعتلای آن نیز بسیار کوشید، چنانکه نثر او نیز با وجود پرداختن به موضوعات دشوار، بسیار روان و همهفهم است
موسیقی و هنرهای تجسمی اینروزها به طرز خوشحالکنندهای برنامه بیشتر نگارخانهها آنقدر شلوغ و متراکم است که گاهی مجبور میشوم دو یا سه نمایشگاه را در یکروز ببینم. اتفاقی که میافتد این است که مطلب را به ناچار، دوتا یکی به عرض برسانم.