رئیس مرکز بهداشت استان خراسان رضوی: ۴۵۷ مورد مشکوک به آنفولانزا داشتهایم که از این تعداد ۲۲ نفر تست آنفولانزایشان مثبت شده است که ۱۹ نفر بهبود یافتهاند و سه نفر فوت شدهاند که یک نفر آنان قطعاً بر اثر بیماری زمینهای ریوی فوت شده است و علت دو نفر دیگر در کمیته مرگ دانشگاه در حال بررسی است.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهدی قلیان با بیان اینکه «این تعداد شیوع آنفولانزا از نظر آماری طبیعی تلقی میشود»، ادامه داد: اگر مردم سرماخوردگی با تب شدید و ناگهانی داشته باشند و همچنین اگر این علائم در کودکان همراه با علائم گوارشی باشد، حتماً به پزشک مراجعه صورت گیرد و حتی در موارد سرماخوردگیهای جزئی و ساده نیز بهتر است، به پزشک مراجعه شود.
وی رعایت اصول اولیه بهداشتی را در پیشگیری از آنفولانزا مهم برشمرد و اظهار کرد: فرد مبتلا باید استراحت کافی داشته باشد و از حضور در مجامع عمومی جهت جلوگیری از ابتلای دیگران خودداری کند. همچنین نوشیدن مایعات به خصوص آبمیوههای طبیعی فصل و سوپ میتواند به ایمنی و حال جسمانی فرد در بهبود بیماری کمک نماید.
رئیس مرکز بهداشت استان خراسان رضوی با بیان اینکه «شستن دستها در طول روز و قبل از مصرف غذا میتواتد از انتقال و انتشار این بیماری جلوگیری کند»، گفت: با توجه به اینکه ما در طول روز از وسایل حملونقل عمومی استفاده میکنیم و به مراکز عمومی مراجعه میکنیم، شستن دست یک امر ضروری است که میتواند از انتقال این بیماری جلوگیری کند و استفاده از ماسک میتواند باعث بهبود جلوگیری از انتقال این بیماری شود. همچنین ۸۰ درصد مبتلایان به موارد آنفولانزا اگر خوب مراقبت شوند، بدون دارو بهبود مییابند که مراقبت در منزل و استراحت و نیز عدم دست دادن و در آغوش کشیدن افراد مبتلا از نکات مهم در کاهش میزان شیوع و انتقال این بیماری است.
قلیان در خصوص اقدامات صورت گرفته در جهت کاهش شیوع این بیماری در سطح مشهد، بیان کرد: با توجه به اینکه کودکان زیر ۱۲ سال بیشتر در معرض خطر هستند، قبل از شروع شیوع و در حین این بیماری تراکتهایی در مدارس بهطور وسیع پخش شد و همچنین واکسن آنفولانزا برای گروههای پرخطر همانند مادرانباردار، سالمندانی که در مراکز سالمندان نگهداری میشوند و پرسنلی که در بخشهای عفونی مشغول به کار بودند و همچنین پرسنلی که در مراکز بهداشتی بودند، تجویز شد. در کنار این داروی «اوسلتامی» نیز در مراکز بهداشتی برای بیماران بستری تهیه و توزیع شد.
وی افزود: توصیه میشود افراد مسن، بیماران نارسایی کلیه و دیابت، افراد سرطانی و همچنین افرادی که ناراحتیهای مزمن تنفسی دارند از واکسن آنفولانزا استفاده کنند و بهویژه با رعایت اصول بهداشتی میشود از بروز و شیوع این بیماری جلوگیری کرد.
قلیان در پاسخ به این سؤال که «در مرزهای خراسان رضوی چه اقدامات پیشگیرانهای صورت میگیرد؟»، بیان کرد: مراقبت بیماریهای تبدار سندرومیک با کنترل تب در هنگام ورود به مرزهای استان توسط کارشناسان بهداشت صورت میگیرد و افراد با تب بالای ۳۸ درجه قرنطینه و از نظر بیماریهای مختلف همچون حصبه، سل، آنفولانزا و ... بررسی میشود و در این خصوص جای نگرانی نیست.
منبع: ایسنا