به گزارش شهرآرانیوز، با گذشت نزدیک به پنج سال از پایان خلافت ادعایی داعش در عراق، اما همچنان تروریستها در قالب هستههای کوچک در مناطق بیابانی و کوهستانی و صعب العبور فعالیت دارند.
وبگاه اوراسیا، در گزارشی در خصوص استراتژیهای تروریستهای داعش در عراق پس از افزایش فعالیتهایشان از سال ۲۰۲۱ به این سو و یکپارچهسازی عناصر خود در استانهای مختلف هشدار داد.
در این گزارش آمده است که طبق تحلیلها، یکی از تاکتیکهای داعش در عراق، حفظ تنش مداوم است تا بتواند از میزان فشارها بر نیروهایش بکاهد و همزمان دست به بازسازی و کادربندی دوباره با تمرکز بر ایجاد گروههایی بزند که مدام در حال حرکت و تغییر مکان هستند. همچنین بتواند از هستههای خاموش بهره برده یا گروههای کوچکتری برای انجام حملات تشکیل دهد.
بر اساس این گزارش، «داعش در عراق که از آن با عنوان ولایت عراق یاد میکند، با توجه به شرایط جدید میدانی، استراتژی جدیدی را آغاز کرده و فعالیتهای خود را در مناطقی که همچنان از مشکلات داخلی و ضعف نیروهای امنیتی محلی رنج میبرند، تشدید کرده است؛ مانند دیالی، استانی که نقطه وصل استانهای سلیمانیه، واسط و صلاح الدین محسوب شده و این باعث میشود دیالی یک پیوند لجستیکی مهم در کرکوک، الانبار و موصل باشد. همچنین اینکه این مناطق دارای مناطق کوهستانی، جادههای ناهموار و یک جمعیت مختلط سنی و شیعه و فاقد حضور قوی نیروهای امنیتی و یگانهای مبارزه با تروریسم است.
به نوشته وبگاه اوراسیا همچنان تخمین زده میشود که حدود ۸۰۰۰ تروریست داعشی در عراق وجود داشته باشند که ۴۰۰۰ نفر از آنها فعالیت دارند و بقیه متعلق به هستههای خاموش یا حامیانی هستند که در جوامع محلی در استانهای سنینشین ادغام شدهاند و این وضعیت ممکن است به تقویت توان نظامی داعش در عراق و گسترش عملیاتها در مناطقی که پیش از این در آنها فعال بودند، بیانجامد.»
این پایگاه خبری-تحلیلی همچنین به استراتژی جنگ اقتصادی از سوی داعش اشاره کرد و نوشت که سوزاندن محصولات زراعی، منازل و مزارع و حمله به زیرساختهای عمومی و خصوصی مانند پمپ بنزینها، چاههای نفت، شرکتهای گاز، خطوط لوله نفت و گاز، چاهها، تأسیسات آبرسانی، دکلهای برق و ارتباطات است، همگی جزو این استراتژی محسوب میشود.
منبع: تسنیم