به گزارش شهرآرانیوز، در پی ریزش ساختمان ۱۰ طبقه متروپل در آبادان، از همان ساعات ابتدایی حادثه ستاد مدیریت بحران با حضور وزیر کشور در محل حادثه تشکیل و تصمیمات لازم برای نجات محبوسان احتمالی گرفته شده است.
فرماندار آبادان، در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت و آمار حادثه ساختمان متروپل آبادان اظهار داشت: بعد از ریزش قسمتی از برجهای دوقلوی متروپل در خیابان امیرکبیر آبادان و قرار گرفتن بخشی از آوار در خیابان اصلی و جانبی ۱۹ نفر از هموطنان عزیزمان را از دست دادیم.
احسان عباسپور در ادامه ضمن تأکید بر اینکه هنوز آمار دقیقی از افراد محبوس زیر آوار در دست نیست، افزود: همچنین تعداد ۳۷ نفر از عزیزان ما دچار جراحت شدند، که ۳۴ نفر از آنها بهصورت سرپایی مداوا شدند و به آغوش خانوادههای خودشان بازگشتند.
فرماندار آبادان با بیان اینکه قسمتی از بنا در شرایط خطرناک ریزش قرار داشت، گفت: در شرایط فعلی با دستور وزیر با توجه به عدم پایداری سازه دستور توقف یکساعته آواربرداری انجام و استحکام بنا انجام شد.
احسان عباسپور افزود: بلافاصله بعد از استحکام سازه دوباره با سرعت و قدرت بیشتر شروع به آواربرداری کردیم.
فرماندار ویژه آبادان گفت: تمام تلاشمان این است که استحکام را به حداکثر خودش برسانیم تا آواربرداری هرچه سریعتر به پایان برسد.
وی در ادامه از مردم آبادان تشکر کرد و گفت: از همه مردم عزیز ما که ابراز همدردی کردند و با عدم حضور خود در حادثه کمک کردند فرایند امدادرسانی ما بهنحو احسن انجام شود تقدیر و تشکر میکنم.
عباسپور در پایان تأکید کرد: با کمک همه نیروهای نظامی، انتظامی، امنیتی امدادی بهامید خدا شرایطی فراهم خواهیم آورد تا بشود بهترین نتیجه را در کمترین زمان رقم بزنیم.
استاندار خوزستان همچنین در گفتگو با خبرنگاران در محل حادثه متروپل، درخصوص اقدامات صورت گرفته برای ادامه آواربرداری متروپل با توجه به پایههای لرزان سازه اظهار داشت: از این فاجعه درس عبرتی برای خاطیانی خواهیم ساخت که جان هموطنانشان را فدای منافع شخصی میکنند.
وی عنوان کرد: در ابتدا مجوز ۶ ساخت طبقه برای این ساختمان صادر شده بود، اما با گذشت زمان طی دو نوبت ۳ طبقه و ۲ طبقه به آن اضافه شد؛ البته متروپل هنوز به صورت کامل ساخته نشده بود و ساخت و ساز در آن ادامه داشت.
استاندار خوزستان بیان داشت: در طبقه پایین سازه متروپل چندین مغازه فعال شده بود، موضوع عدم رعایت ضوابط فنی در این سازه مورد پیگرد شدید قرار خواهد گرفت و با صاحب ساختمان، سازندگان و عوامل دستاندرکار در شهرداری با اشد مجازات برخورد خواهد شد.
خلیلیان افزود: نیروهای متخصص حاضر در محل حادثه از سراسر استان و برخی نقاط کشور وارد صحنه شدهاند.
وی ادامه داد: با توجه به لرزان بودن پایههای ساختمان نیارمند دقت هستیم؛ چرا که بخشی از سازه فرو ریخته و بخش دیگر آن به شدت آسیب دیده است.
رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به این که فعالیت ۳۱ تیم امدادی، واکنش سریع و ارتباطات رادیویی در محل حادثه ادامه دارد، اظهار داشت: ۱۳۶ نفر نیروی عملیاتی با استفاده از ۲۶ دستگاه خودروی امدادی در حال امدادرسانی به سانحه ریزش ساختمان در آبادان هستند
مهدی، ولی پور ادامه داد: افراد حادثه دیده در این سانحه تاکنون ۵۴ نفر بوده که شامل ۳۸ مصدوم و ۱۶ نفر فوت شده بر اساس اعلام وزیر کشور است.
وی افزود: افراد بستری در بیمارستان ۳ نفر هستند و علاوه بر این جستجو و نجات ۷ نفر از زیر آوار توسط سگهای آنست (جستجو) و دستگاههای الکترونیکی زنده یاب صورت گرفته است.
رئیس سازمان امداد و نجات خاطرنشان کرد: اعلام آماده باش برای کمک به امدادرسانی توسط تیمهای تخصصی آواربرداری از استانهای بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، ایلام، کرمان و تهران صورت گرفته است.
بنابر اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، ولی پور تصریح کرد: استفاده از ستهای هیدرولیک و تجهیزات بتن بر برای سرعت بخشی به عملیات آواربرداری، فعالسازی تیمهای بازپیوند خانواده برای حمایت از خانواده مفقودین، اعزام کارشناسان تخصصی از استانهای بوشهر، لرستان و ایلام به همراه ۶۰ دستگاه تجهیزات ارتباط رادیویی بیسیم دستی و خودروی ارتباطات سیار برای ایجاد پوشش رادیویی تمامی نیروهای عملیاتی منطقه، اعزام تیم RDH به محل حادثه جهت پشتیبانی از فعالیتهای درمانی از آسیب دیدگان احتمالی در منطقه حادثه دیده و اعزام تیم سحر جهت ارایه خدمات حمایتهای روانی اجتماعی به خانوادههای آسیب دیده از جمله اقدامات صورت گرفته توسط هلال احمر در محل سانحه است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی آبادان، در این اطلاعیه آمده است: مقارن با ساعت ۰۰:۱۵ بامداد پنجشنبه ۵ خرداد با اعلام درخواست حضور آمبولانس در محل آواربرداری و هجوم مردم به سمت محل برای مشاهده، فریادهای یکی از افراد مبنی بر ریزش ساختمان موجب شد تا به دلیل ازدحام جمعیت و هجوم افراد در صحنه تعدادی از امدادگران در حین فرار دچار صدمه شوند.
با حضور کارکنان فوریتهای پزشکی حاضر در منطقه این افراد به صورت سرپایی مداوا شدند و چند نفر نیز برای مداوای بیشتر به بیمارستانهای شهید بهشتی و ۱۷ شهریور اعزام شدند؛ بنابراین از شهروندان عزیز عاجزانه تقاضا میشود تا به منظور حفظ سلامت خود و عدم اختلال در روند آواربرداری و خدمات امدادگران از حضور در صحنه حادثه به صورت جدی خودداری کنند.
رئیس جمعیت هلال احمر در برنامه زنده تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری که با موضوع امدادرسانی به حادثه دیدگان از ریزش ساختمان متروپل آبادان بر روی آنتن رفت، ضمن تقدیر از مردم صبور و محجوب خوزستان بابت همکاریها در سطوح مختلف با تیمهای امدادرسان و تسلیت به احاد جامعه به ویژه بازماندگان و خانوادههای متوفیان این حادثه، اظهار داشت: آوار برداری و جستجو نجات با تمام قوا و به صورت شبانه روزی در حال انجام است. جانمان را وسط گذاشته ایم تا امدادرسانیها با کیفیت مطلوب صورت گیرد.
پیر حسین کولیوند همچنین گفت: مهم این است که تا آخرین لحظه و تا آخرین عزیزی که ادعا شود در زیر آوار مانده است کار را ادامه میدهیم.
وی با اشاره به برخی دشواریهای عملیات آوار برداری در این ماموریت سخت از جمله ناپایداری سازهها و تجمع ها، بیان کرد: در آوار برداریها حتی وقتی به پیکرها میرسیم نهایت کرامت را لحاظ میکنیم.