جزایری | شهرآرانیوز؛ درحالی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش نیافته که تقریبا یک ماه از ارسال مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان به هیئت دولت گذشته است؛ مصوبهای که به امضای مدیرعامل و هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی رسیده و هفتهها در راهروهای هیئت دولت در انتظار تصویب نهایی و ابلاغ مانده است.
دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه مکاتباتی با مسئولان مختلف برای ابلاغ افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی انجام داده اند، گفت: به تازگی با فاطمه رحمانی و محمدحسین حسین زاده بحرینی، نمایندههای مشهد در مجلس، دیدار کرده ایم و آنها نیز قول داده اند موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را پیگیری کنند.
رحمت ا... پورموسی همچنین از مکاتبه کانون بازنشستگان خراسان رضوی با محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، خبر داد و گفت: با پیگیریهای صورت گرفته، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم وارد مسئله افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شده است و حتی نشستی در همین زمینه با وزیر کار، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور داشته است. پیگیریهای کانون بازنشستگان نشان میدهد که مسئولان دولت سیزدهم از افزایش حقوق استقبال میکنند، از این رو امیدواریم مبلغ افزایش حقوق هرچه زودتر ابلاغ شود.
وی درباره مخالفت برخیها با افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به دلیل ایجاد بار مالی برای دولت گفت: بودجه سازمان تامین اجتماعی فشاری بر دولت وارد نمیآورد. بودجه تامین اجتماعی از طریق پرداخت حق بیمه شاغلان تامین میشود و دولت هیچ نقشی در پرداخت حقوق بازنشستگان این سازمان ندارد. درواقع دولت هیچ پولی بابت مستمریها به سازمان تامین اجتماعی نمیپردازد، از این رو افزایش حقوق، سبب فشار بر منابع دولتی نمیشود.
پورموسی بیان کرد: اکنون ۱۷۰ هزار بازنشسته و بازمانده تامین اجتماعی در مشهد به سر میبرند و این افراد انتظار دارند باتوجه به افزایش هزینههای زندگی هرچه زودتر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعمال شود. همچنین فرشید یزدانی، از صاحب نظران بیمههای اجتماعی، به تجارت نیوز گفت: در مقایسه با سالهای پیش، روند ابلاغ افزایش سالیانه حقوق هنوز آن قدرها هم طولانی نشده است. وی ادامه داد: سالهای گذشته در سازمان تامین اجتماعی این تاخیر تا تیرماه هم رسید. آن زمان علت این اتفاق، ناهماهنگیهای اداری در دستگاه بروکراسی بود. یزدانی افزود: تغییرات اقتصادی چند هفته اخیر باعث شد این تاخیر بیشتر به چشم بیاید، اما بعید است دلیل این اتفاق، کنترل نقدینگی باشد. بالاخره این افزایش حقوق دیر یا زود باید اعمال شود و دولت باید مابه التفاوت ماههای قبل را پرداخت کند.
کارشناس بیمههای اجتماعی گفت: به صلاح اقتصاد کشور است که این افزایش زودتر اعمال شود. این گونه هم بار مالی کمتری متوجه صندوقهای بازنشستگی است و هم قدرت مالی مردم در شرایط جدید بیشتر میشود. وی گفت:، اما ممکن است تامین بار مالی، دلیل این ماجرا باشد؛ شبیه این اتفاق سالهای پیش نیز افتاد. اما نمیتوان گفت مشکل بار مالی با بحران صندوقهای بازنشستگی ارتباط مستقیم دارد. باید منتظر انتشار گزارش جدید ماند و بعد با قاطعیت در این باره صحبت کرد.