به گزارش شهرآرانیوز،سید عبدالله ارجائی در مراسم افتتاح ره باغ حضرت زهرا سلام الله علیها که با حضور قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ، رییس شورای اسلامی شهر مشهد و دیگر مسئولین شهری و استانی برگزار شد، ضمن تبریک ایام دهه کرامت اظهار کرد: شهر مقدس مشهد همان طور که از نام آن مشخص است محل دفن امام هشتم شیعیان بوده و این واقعه تاریخی یعنی شهادت ایشان نیز فلسفه وجودی و ذاتی و دلیل تاسیس آن است.
وی با بیان اینکه باید این را بدانیم که این شهر مقدس بر اساس عارضه طبیعی شکل نگرفته و شهر تأسیسی توسط دولت ها نبوده است، گفت: مشهد مقدس در طی هزار و دویست سالی که از عمرش می گذرد از یک باغ خصوصی به یک ابر شهر جهانی تبدیل شده است که این جهان شهر گوی سبقت را در جمعیت پذیری از کهن شهرهای اطراف خویش ربوده است.
ارجائی تصریح کرد: شما باید مقایسه کنید جمعیت مشهد در ابتدای تولدش را با سبزوار ، نیشابور و رادکان که مشهد نیز از همه آن ها دارای قدمت و جمعیت کمتری بوده است در حالی که امروز این شهر سه و نیم میلیون جمعیت و ده برابر آن زائر دارد؛ همه ی افرادی که امروز در مشهد ساکن شده اند زائرانی بوده اند که بعدها نمکگیر و مجاور حضرت رضا علیه السلام شده اند.
وی خاطر نشان کرد: باید این نکته را دانست که در مشهد همه مجاور و زائر و خادم هستند و هر کسی در این شهر و در هر رشته و عرصه ای لباس خدمت به تن دارد.
وی گفت: مگر می شود امام هشتم و امام معصوم علیه السلام را محدود در ساختمان و ابنیه کرد؟؛ این شهر حرم شهرو تمامش حرم است و اگر نبود حدیث منقول بین الجبلین دل آدم به این سمت می رفت که ایران همه اش حرم است اما امروز مشهد همه اش حرم است.
شهردار مشهد مقدس بیان کرد: حرم مطهر رضوی در قدیم یک مساحتی داشته و دارای صحن ها و رواق هایی بوده و الان هم دارای صحن ها و رواق هایی است اما مسلما صد سال دیگر بسیار متفاوتتر از الان خواهد بود اما معتقدیم که تمام این ارض اقدس و تمام این شهر مقدس است و تمام کسانی که در این شهر به هر نحوی خدمت می کنند خادم هستند.
ارجائی بیان کرد: اگر فرهنگ زائر ، خادم و مجاور جاری شود آن روز شهر رضوی خواهیم داشت اما برای تشکیل آن از لحاظ کالبدی چند الزام وجود دارد که یکی از ضروری تری آنها همدلی خادمین شهر است.
وی با بیان اینکه اداره یک شهر همچون مشهد و تمشیت امور آن با یک دستگاه امکان پذیر نیست و نیازمند همراهی همه دستگاه ها است، تصریح کرد: کمیته آسیب شناسی اطراف حرم زحمت های بسیار کشیدند تا توانستند کار کردند تا اینجا وجب به وجب بازگشایی شده و حالا امروز به یک ره باغ زیبا تبدیل شده و افتتاح این ره باغ نشانه ی یک همدلی و خدمت به مردم در میان مسیولین است.
شهردار مشهد مقدس بیان کرد: امروز شهر ما یک مشکل کالبدی بزرگتر دارد و تولیت آستان قدس رضوی به این موضوع واقف اند و آن توسعه به شرق است چرا که فاصله ی نزدیک ترین نقطه غربی مشهد به حرم ۱۷ کیلومتر بوده در حالی که برای شرق ۶ کیلومتر است و حال باید این سوال را پرسید که امروز مرکز مشهد کدام میدان است و فاصله اش تا حرم چقدر است؟ آیا دنبال این هستیم که یک شهر ری دیگر ایجاد کنیم؟
ارجائی یادآور شد: برای تبدیل حرم به مرکز کالبدی نیاز به همراهی چند دستگاه اجرایی از جمله وزارت راه و شهر سازی، شهرداری ،آستان قدس رضوی و دیگر دستگاه ها داریم که باید در آینده ی نزدیک محقق شود و باید علمای بزرگوار یک مطالبه عمومی برای اینکه این شهر به فلسفه وجودی خود برگردد داشته باشند.