صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

در کتاب « درباره سفر حج» تصویری از قبرستان بقیع که در زمان‌های گذشته و قبل از روی کارآمدن وهابیون دارای بقعه و بارگاه بوده، منتشر شده است.

 به گزارش شهرآرانیوز، کانال «کتابخانه تخصصی ایران و اسلام» که توسط دکتر رسول جعفریان رئیس کتابخانه دانشگاه تهران اداره می‌شود، کتاب «در باره سفر حج» نوشته حسین کاظم زاده را که در سال‌های ۱۹۱۰ ـ ۱۹۱۱ نوشته شده و درسال ۱۹۱۲ در پاریس چاپ شده معرفی کرده است.

در این کتاب تصویری از قبرستان بقیع که در زمان‌های گذشته و قبل از روی کارآمدن وهابیون دارای بقعه و بارگاه بوده، منتشر شده است.

 

 

 

در مورد بقیع چه می دانیم؟

 

بقیع، نام سرزمینی است در مدینه که به دستور رسول خدا (صلی‌الله علیه وآله وسلم) به قبرستانی برای مسلمانان تبدیل‌شد و نخستین کسی که در آنجا به توصیه رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) دفن‌شد، «عثمان بن مظعون»، از دوستان نزدیک پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و امیرالمؤمنین حضرت علی (علیه‌السلام) بود؛ کسی که حضرت علی (علیه‌السلام) در سخنان خود او را بسیار یاد‌می‌کرد و از روی علاقه‌اش به وی، نام یکی از فرزندانش را عثمان نهاد.

بقیع، قبرستانی است مورد احترام همه فرقه‌های اسلامی و اکنون در چند قدمی حرم پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) قراردارد؛ رسول خدا برخی از شهدای احد و نیز فرزندش «ابراهیم» را در آنجا دفن‌کرد و به این ترتیب بر قداست آن افزود. بعد‌ها عثمان بن‌عفان در قبرستان یهودی‌های مدینه به اسم «حس کوکب» دفن‌شد، اما معاویه بقیع را به‌قدری گسترده‌ساخت که قبر عثمان در بقیع قرار‌گیرد.

بقیع هم‌اینک مدفن ۴ امام شیعه، امام حسن مجتبی (علیه‌السلام)، امام سجاد (علیه‌السلام)، امام باقر (علیه‌السلام) و امام صادق (علیه‌السلام) است؛ همچنین قبر بیشتر زنان پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و نیز عباس عموی پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و فاطمه بنت اسد، مادر امام علی (علیه‌السلام) و برخی دیگر از بزرگان در این مکان شریف قراردارد.

 

 

 

منبع: خبرآنلاین

 

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.