همتی | شهرآرانیوز، حجتالاسلام محمدحسن شورورزی، مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در ادارهکل دامپزشکی استان خراسان رضوی، در نشستی خبری با بیان اینکه موضوع خونمالیکردن کعبه، فرهنگ غلط جاهلی بود و این فرهنگ اشتباه ادامه پیدا کرده است، افزود: امروز میبینیم که پلاکهای خودروها را خونمالی میکنند که اینها خرافات و در اسلام شرک است.
وی با استناد به قرآن و روایات قرآنی که مردار و خون را بر انسان حرام دانسته است، افزود: خداوند چیزی را حلال نکرد، مگر اینکه برای بدن مفید باشد. اکنون در حوزه دامپزشکی، عامل بیشتر بیماریها را خون میدانند و هرچند فواید زیادی دارد، اما ضررهایی دارد. همچنین اینکه اسلام به این موضوعها تأکید میکند نیز باید در مرکز توجه باشد.
به گفته وی، ناظران شرعی در استان حضور دارند و مسائل عید قربان را رصد میکنند.
به گفته وی، همچنین با توجه حساسیت برادران اهل سنت در بحث قربانی کردن که آن را واجب میدانند. دامپزشکی استان از مولویان اهل سنت دعوت به عمل آوردند و از آنها درخواست کردند که در نمازهای جماعت کارشناسان ما حضور یابند و موارد مسایل بهداشتی را عنوان کنند.
وی ادامه داد: امسال هم این اتفاق افتاد و مخاطرات بیماریها تذکر داده شد و مولی استان اقرار کردند بحث قربانی اگرچه مهم است اما رعایت مسایل بهداشتی هم مهم است و قرار شد در نماز جمعه این هفته تذکرات بهداشتی برای داشتن یک عید قربانی با رعایت مسایل بهداشتی و هدایت کشتار دام به سمت کشتارگاه ها تاکید شود.
همچنین قربانزاده، معاون سلامت و بهداشت اداره دامپزشکی استان خراسان رضوی، در این نشست با بیان اینکه ۱۷۰۹ عامل بیماریزا برای انسان وجود دارد که ۵۰ درصد آن بین انسان و دام مشترک است، گفت: وجود بعضی دامها و حشرات در کنار ما در چرخه بیماری حیوان و انسان بسیار مؤثر است. ما باید با رعایت نکات بهداشتی از این بیماری جلوگیری کنیم.
به گفته وی، این بیماری معمولا در دام نشانهای ندارد، اما در انسان عوارض زیادی دارد؛ مثل تب کریمه کنگو که عاملش کنهای است که فعالیتش از بهار تا پاییز ادامه دارد. در دام هیچ نشانهای از بیماری وجود ندارد، اما عادتهای اشتباه قصابان در نوع ذبح و رعایتنکردن بهداشت ممکن است منتقلکننده این بیماری باشد.
خطر دیگر کشتارهای غیرمجاز، پیشسردنکردن لاشه است. مردم فکر میکنند با فریزکردن این مشکل حل میشود، اما اینطور نیست و گوشت باید ۲۴ساعت پیشسرد کنند.
وی اظهار کرد: اقدام جدید اداره دامپزشکی، مشخصکردن کشتارگاههای آماده پذیرش دام برای عید قربان است. در مشهد اقدامی ویژه در دو سال کرونا انجام و این باعث شد طرح پذیرش آنلاین قربانی ادامه داشته باشد که در کشتارگاه گوشت مشهد انجام میشود. از یک هفته قبل عید قربان پذیرش نذر قربانی انجام میشود و مردم بهصورت آنلاین میتوانند این کار را انجام دهند. مسلما با حضور ناظران شرعی و رعایت مسائل بهداشتی، ذبح بهصورت بهداشتی انجام میشود و نذرکنندگان میتوانند در روز بعد آن را تحویل بگیرند.