به گزارش شهرآرانیوز؛ جیک سالیوان گفته است: ما به ایرانیها پیام دادیم که توافقی وجود دارد که از حمایت ما و شرکای اروپایی مان برخوردار است و ایران باید آن را بپذیرد.
پیش از این جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در جملاتی مشابه گفته بود: تا زمانی که ایران به توافق هستهای برنگردد، فشار اقتصادی و دیپلماتیک واشینگتن ادامه مییابد. رویکرد مقصرنمایی ایران از سوی مقامات آمریکایی و واژه سازی درباره ضرورت بازگشت ایران به برجام در حالی اتخاذ میشود که ایران هیچ گاه از برجام خارج نشده است که اکنون نیاز به بازگشت داشته باشد.
گویی مقامات کاخ سفید فراموش کرده اند این آمریکا بود که از برجام خارج شد و اکنون نیز بر خلاف ادعاهای رسانهای حاضر به پذیرش تعهدات خود در برجام و لغو مؤثر تحریمهای غیر قانونی نیست. لحن آمرانه دولت بایدن خطاب به ایران و اعمال تحریمهای جدید علیه کشورمان، تداوم سیاست فشار حداکثری و رفتارهای ترامپ است که با شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور متزلزل آمریکا تناسبی ندارد.
تلاش واشینگتن برای تحمیل تعهدات یک جانبه به ایران و قرار دادن کشورمان در «دوگانه تحریم و سازش خفت بار»، تکرار تجربههای شکست خوردهای است که دولت فعلی آمریکا، ترامپ را مغلوب آن قلمداد میکند، اما خود نیز کماکان همان راه را در پیش گرفته است.
جمهوری اسلامی ایران از زمان شروع مذاکرات در دولت سیزدهم با حضور فعال و با برنامه در گفتگوهای وین و پس از آن در دوحه، همه توان خود را برای شکل گیری توافقی قوی، پایدار و قابل اتکا به کار گرفته و هیچ فرصتی را برای نزدیک شدن طرفین به توافق از دست نداده است.
به نظر میرسد اظهارات مقامات آمریکایی بیش از آنکه ناظر بر گره گشایی از وضعیتی باشد که خود عامل ایجاد آن هستند، معطوف بر فرار به جلو و مقصرنمایی ایران برای شانه خالی کردن از پاسخ گویی است. همان گونه که وزیر امور خارجه ایران در اظهارات اخیر خود در جریان سفر به ایتالیا تأکید کرد، آمریکاییها باید به این درک برسند که دیپلماسی، خیابانی یک طرفه نیست و علت باز بودن پنجره دیپلماسی نیز تاکنون، ابتکارات پویای ایران بوده است. به طور قطع آمریکا نمیتواند از طریق اتهام زنی و تحریم، دیدگاهش را به ایران تحمیل کند و تنها راه برون رفت از وضعیت کنونی، انعطاف، پذیرش ابتکارات سازنده و واقع گرایی همراه با عمل شجاعانه از جانب واشینگتن است.
اما از سویی بانی دنیس جنکینز، معاون وزیر امور خارجه این کشور در زمینه کنترل تسلیحاتی و امنیت بین المللی، در یک کنفرانس خبری آنلاین مطرح کرد: برجام هنوز برای ما ارزش دارد و آن را مهمترین راه دست یافتن به موفقیت در تلاش برای جلوگیری از تولید یک سلاح هستهای توسط ایران میدانیم.
در همین زمینه ناصرکنعانی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، که مدعی شده است افزایش فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک به ایران، میزان حملات تحت حمایت ایران به نیروهای آمریکایی را در مقایسه با دو سال قبل کاهش داده است، گفت: جای بسی تعجب است؛ دولتمردان آمریکایی فکر میکنند با بیان جملاتی از این قبیل یا نوشتن مقالاتی در یک روزنامه میتوانند نتیجه عملکرد سوء، مخرب و ویرانگر خود را که در طول سالیان متمادی در منطقه و به ویژه در منطقه غرب آسیا اعمال و اجرا کردند، توجیه و تبیین کنند.
وی بیان کرد: ایجاد صلح و ثبات و آرامش در منطقه نیازمند تغییر عملی در رفتارهای مخرب دولت آمریکاست. ماهیت رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه، نامشروع و غیرقانونی است و طی هفت دهه، تاریخی تمام عیار از جرم و اشغالگری و نقض قانون است. آمریکا حامی تمام عیار و بدون قید وشرط این رژیم در منطقه است. حضور غیرقانونی آمریکا در کشورهای منطقه از جمله عراق و افغانستان، آورنده ثبات و نظم و امنیت در این کشورها نبوده و خسارتهای گسترده مادی و معنوی و بشری برای مردم منطقه و رنج، درد و اندوه را برای آنها به ارمغان آورده است.