معصومه متیننژاد | شهرآرانیوز؛ با گذر از موج ششم کرونا و صفر شدن آمار فوتیها، امیدها برای آغاز دوران پساکرونا بیشتر از قبل شد، اما خیلی زود دوباره آمار ابتلاها و فوتیها، داستان تکراری پیشین را رقم زد و وارد موج دیگری از همهگیری کرونا شدیم. موجی که پیشبینیهای وزارت بهداشت نشان میدهد؛ بسیار سریعتر از دورههای پیش به اوج خودش میرسد و بخش زیادی از جامعه را درگیر میکند؛ زیرا میزان رعایت آییننامههای بهداشتی و تمایل به زدن واکسن در بین عموم مردم کمترشده است و خیلیها آن را جدی نمیگیرند همزمانی این مسئله با آغاز ماه محرم و راه افتادن روضههای خانگی و فعالیتهای هئیتهای عزاداری میطلبد که توجه بیشتری به رعایت آیین نامههای بهداشتی داشته باشیم. موضوعی که ما هم قصد داریم؛ امروز به کمک آمار و ارقام، گوشهای از آن را درمعرض دید شما قرار دهیم.
نشانههای گزارش شده
بیشتر افراد در ابتلا به زیرسویه جدید این نشانهها را گزارش میدهند.
زیرسویه غالب
BA۴ و BA۵ دو زیرسویه غالب امیکرون در موج جدید هستند که نوع BA۵ آن در ایران بیشتر دیده شدهاست.
۳ برابر
زیر سویه BA۵ نسبت به سویه اصلی امیکرون ۳ برابر کمتر به آنتیبادیهای خنثیکننده واکسن کووید حساس است.
۸۰ درصد
بیش از ۸۰ درصد موارد ابتلا به کرونا مربوط به زیرسویه BA۵ امیکرون است که سرعت انتشار آن به نسبت سویههای قبلی بیشتر و قدرت بیماریزاییاش کمتر است.
۱۸ نفر
هر فرد مبتلا به زیرسویه BA۵ امیکرون میتواند ۱۸ نفر را آلوده و مبتلا کند. ابتلای بیشتر هم بهمعنای مرگومیر بیشتر است.
پس از حدود ۳ سال از همهگیری کرونا در دنیا، همچنان پیشگیری تنها راه در امان ماندن از عوارض ویروس کروناست؛ برای این منظور توصیه میکنیم.
۸ روز
بهطور معمول کسانی که دچار نشانههای شدید بیماری مانند تنگینفس میشوند، ۸ روز پس از ظهور دیگر نشانهها گرفتار این حالت میشوند.
۵ روز
میانگین دوره نهفتگی ویروس در بدن تا بروز نشانهها حدود ۵ روز است.
کودکان < بزرگسالان
تنگینفس در کودکان کمتر شایع است. نتایج یک تحقیق نشان میدهد ۴۳ درصد بزرگسالان و ۱۳ درصد کودکان این علامت را تجربه میکنند.
تجربه برگزاری شبهای قدر، مراسم عزاداری و جشنهای بزرگ طی امسال و سال پیش نشان داد؛ درصورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی، هیچ دلیلی برای تعطیلی این مراسم وجود ندارد، بهویژه اینکه قرار نیست به این زودیها هم زندگی منهای کرونا را تجربه کنیم، یعنی اینکه همچنان باید مانند سال پیش و با همان شرایط، مراسم عزاداری ماهمحرم را برگزار کنیم. برای این منظور هم توصیه میکنیم.
درصورت امکان از تعداد روضههای خانگی کم و این مراسم معنوی را در فضاهای باز یا بسته با ارتفاع بیش از ۶ متر و تهویه مناسب برگزار کنیم.
روضههای خانگی بهتر است همچنان با حضور اعضای یک خانواده و بستگانی باشد که هرخانواده با آنها بیشترین رفتوآمد را دارد.
استفاده از ماسک در طول مراسم را برای خودمان و دیگران اجباری کنیم.
مراسم را با کمترین ظرفیت ممکن (یکچهارم) و با فاصلهگذاری اجتماعی (یکمتر و نیم از هر طرف) برگزار کنیم.
زمان برگزاری مراسم و تجمع مردم به کمترین میزان، یعنی حدود ۲ ساعت برسد.
پذیراییها مانند سال پیش بهصورت بستهبندی و بیرونبر باشد.
استفاده از موادغذایی خشک و خام بهترین نوع برای نذورات محرم و صفر در این شرایط است. از آنجایی که بیشتر نذرها در این ماهها هم، دلی و بدون خواندن صیغه نذر است، میتوان نوع و شکل آنها را متناسب با نیاز جامعه تغییر داد و به احسنت تبدیل کرد.