صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دو شهرک صنفی در خراسان رضوی به بهره‌برداری می‌رسد | بیشتر تخلفات صنفی در واحد‌های بدون پروانه اتفاق می‌افتد

  • کد خبر: ۱۲۱۰۰۳
  • ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۱
رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: یکی از دستورکارهای ویژه شورای گفت‌و‌گوی استان، ایجاد شهرک تولیدی اصناف بود. استانداری هم قول ویژه داد که باتوجه‌به ظرفیت‌ها در این سو حرکت کنیم.

طنین همتی | شهرآرانیوز، محمود بنانژاد، رئیس اتاق اصناف مشهد، در نشستی خبری که صبح امروز ۲۲مردادماه در اتاق اصناف مشهد برگزار شد، گفت: ۲۱مرداد سالروز تأسیس صنایع کوچک و ۲۲مرداد سالروز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی است. صنایع خرد و کوچک رابطه‌ای مستقیم با حوزه اصناف دارند. بر اساس آمار، واحد‌های صنفی در عرض یک‌سال یک‌درصد رشد داشته و به ۱۹درصد رشد رسیده‌اند و عمدتا در صنایع کوچک و‌ کارگاه‌های خرد این رشد اتفاق افتاده است.
به‌گفته وی، حدود ۹۰درصد تولیدات پوشاک در کشور در همین کارگاه‌های کوچک تولید شده است و حدود ۸۵درصد تولیدات چوبی و مبلمان در حوزه اصناف و‌ کارگاه‌های خرد و کوچک بوده است. حتی در زمینه کیف و کفش چرمی در حوزه اصناف آمار قابل توجهی داریم. تلاش کردیم ایجاد شهرک‌های صنفی در اولویت ما باشد.


به‌گفته وی، در چند سال اخیر روی ایجاد پنج شهرک صنفی کار کردیم. با وجود مشکلات زیادی که در راه‌اندازی وجود داشته است، تمام هم‌وغممان را در این حوزه گذاشتیم. همچنین دو شهرک در سال جاری به مرحله بهره‌برداری می‌رسد. شهرک صنایع پروفیل در دو ماه آینده ان‌شاءا... به مرحله اجرا می‌رسد. یکی از دستورکارهای ویژه شورای گفت‌و‌گوی بخش خصوصی و دولت ایجاد شهرک تولیدی اصناف بود. استانداری هم قول ویژه داد که باتوجه‌به ظرفیت‌ها در این سو حرکت کنیم.


رئیس اتاق اصناف تصریح کرد: در این راستا، ما اکنون در شهرک صنعتی تو‌س دو زون داریم که ویژه اصناف ما در حوزه تراشکاری و صنعت چاپ است. در شهرک کلات هم بخشی را به صنایع چوب و آب‌کاران اختصاص دادیم. در چند ماه گذشته طرح‌هایی از سوی دولت اجرا شد. یکی از این طرح‌ها که خودمان پیگیر اجرای آن بودیم، مردمی‌سازی یارانه‌ها بود که در چند قلم کالا اتفاق افتاد.
به‌گفته وی، قیمت کالایی مثل مرغ با احتساب نهاده آزاد به ۵۴۹۰۰ تومان رسید، اما با ایجاد رقابت در بازار، قیمت آن کاهش پیدا کرد. این نشان می‌دهد عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت است و قیمت‌های دستوری آنچنان تأثیری ندارند. در حوزه نانوایان نیز نصب کارت‌خوان‌ها برای هدفمندی یارانه حرکت بسیار خوبی بود. بیش از ۹۵درصد نانوایی‌های مشهد کارت‌خوان نصب کرده‌اند. بر این اساس، مشخص می‌شود هر نانوا چند قرص نان در طول روز تولید کرده است و بر همین اساس، آرد دریافت می‌کند. خیلی از نانوا‌ها اذعان کردند هزینه انرژی افزایش یافته است. بر اساس کارکرد کارت‌خوان با میزان فروش، دولت روزانه یارانه‌ای برای آن‌ها پرداخت می‌کند‌. در بازار با انجام این کار نانوا برای جلب رضایت مشتری تلاش می‌کند و به‌نظر تا الان کاری موفق بوده است.

بنانژاد یادآور شد: یکی از معضلات اتاق اصناف، واحد‌های بدون پروانه هستند و بیشتر تخلفات در واحد‌های بدون پروانه اتفاق می‌افتد. معمولا واحدهایی که پروانه دارند کمتر تخلف می‌کنند. تسهیل در صدور پروانه بدون گرفتن استعلام‌ یکی از طرح‌هایی که در حال انجام است و به واحدهای صنفی اجازه می‌دهد به‌مرور زمان استعلام‌های خود را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه اگر با واحدی برخورد می‌کنیم، به‌دنبال آن هستیم که شناسنامه‌دارش کنیم، گفت: ما دو‌ مجوز تأیید محور و ثبت محور داریم؛ در ثبت محور با مراجعه به سایت می‌توانند مشاغل مدنظر را به‌راحتی ثبت کنند، تأیید محور نیز یعنی آن شغل به تأیید مراجع نیاز دارد. ما اگر نظارت را به‌سمت مکانیزه‌شدن ببریم، خیلی مستندتر می‌توانیم با قاچاق کالا برخورد کنیم. نظارت‌ها نباید فقط در بخش صنفی باشد و باید در بخش تولید و واردات هم انجام شود.

وی در پاسخ به اینکه چرا هنوز مصوبه مجلس برای کنترل اجاره‌بهای ملک کم‌رنگ است، گفت: برای اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی موجران و مستأجران و بنگاه‌های املاک اقداماتی انجام شده است، اما باید قبول کنیم اگر تأثیر بسزایی نگذاشته، به این دلیل بوده که عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت است و مستأجر شاید به‌ناچار و موجر نیز از این قانون تبعیت نمی‌کنند.

وی درباره نظارت کارفرما در بیمه کارگر در واحدهای صنفی، گفت: افزایش هزینه بیمه زیاد و معضل است. متأسفانه رشد ۵۷درصدی حقوق، هزینه‌های ثابت کارگاه‌ها را زیاد کرده و برای واحد‌های تولیدی، تأمین این مبالغ کاری سخت است.
بنانژاد با بیان اینکه بیشترین شکایت‌ها در زمینه بیمه در حوزه اصناف است، تصریح کرد: در طرح اوستاشاگردی که زیر نظر فنی‌وحرفه‌ای است، نیروی کار یک‌سال برای آموزش در یک کارگاه فعالیت می‌کند و فنی‌وحرفه‌ای هم حمایت‌های خودش را دارد.

امیر دلداری، رئیس کنترل و نظارت اتاق اصناف مشهد، درباره بازرسی‌های نظارتی در بازار، گفت: از ابتدای امسال تا کنون ۱۰۵هزار بازدید نظارتی از واحدهای صنفی انجام شده که به تشکیل 7۳۵۰ فقره پرونده تخلف به‌ارزش ۲۴۲میلیارد ریال منجر شده است. بیشترین نظارت انجام‌شده در حوزه اصناف عرضه‌کننده کالاهای اساسی از جمله نان، روغن، برنج و مرغ بوده و نظارت‌های انجام‌شده به مهروموم ۳۰واحد صنفی شامل ۱۴نانوایی و ۱۶واحد صنفی دیگر منجر شده که بر این اساس، بیشترین تخلفات در حوزه نانوایی‌ها ثبت شده است.
دلداری افزود: در این مدت 1۱۳۰شکایت مردمی حضوری در اتاق اصناف مشهد و ۶۲۰شکایت در اتحادیه‌های صنفی ثبت شد و درنهایت شاهد بازگشت 7میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال پول برگشتی به شاکیان هستیم که در نوع خود بی‌نظیر است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.