داشتن یک مربی حرفهای برای گذراندن ساعتهای آموزش عملی تأثیر بسزایی در نوع آموزش کارآموزهای متقاضی دریافت گواهینامه دارد. رعایت یکسری نکات از سوی مربی آموزشگاههای رانندگی علاوه بر کمک به فراگیری بهتر هنرجو، زمینه بروز تخلفات رانندگی را کاهش میدهد.
ملیحه ابراهیمی | شهرآرانیوز؛ به هر حال باید از یک جایی شروع کرد. نمیشود بدون سند و مدرک با جان و مال آدمها بازی کرد. چطور برخی افراد به خودشان اجازه میدهند بدون داشتن گواهینامه پشت فرمان بنشینند. کم از دور و برمان نشنیدهایم که فلانی با آنکه به سن قانونی نرسیده است پشت خودرو پدرش مینشیند.
اگر این افراد عواقب بدون گواهینامه راندن را بدانند حتی حاضر نمیشوند دقیقهای پشت فرمان وسایل نقلیه موتوری بنشینند. جالبی ماجرا آنجاست که علت گواهینامه نداشتن بعضی از این افرادترس از آموزش رانندگی و عبور از هفتخان دریافت گواهینامه است.
برای خیلیها قبولی در آزمون آییننامه راهنماییورانندگی و گذراندن ساعتهای تو شهری پشت فرمان خودرو آموزشگاههای رانندگی کاری طاقت فرساست، در حالی که داشتن گواهینامه با رعایت قوانین راهنماییورانندگی؛ شرط اصلی رانندگی کردن در معبرهای شهری، بزرگراهی و جادهای است. در ادامه مشروح مهمترین مسائلی که کارآموزان و مربیان تحت تعلیم باید مدنظر داشته باشند در گفتگو با سرهنگ علیرضا رحیمی، رئیس اداره آموزش و فرهنگ و ترافیک پلیس راهور استان، میخوانیم.
گام اول: انتخاب درست مربی
داشتن یک مربی حرفهای برای گذراندن ساعتهای آموزش عملی تأثیر بسزایی در نوع آموزش کارآموزهای متقاضی دریافت گواهینامه دارد. رعایت یکسری نکات از سوی مربی آموزشگاههای رانندگی علاوه بر کمک به فراگیری بهتر هنرجو، زمینه بروز تخلفات رانندگی را کاهش میدهد. به گفته کارشناس صفحه امروز، بهترین کارکرد مربی آموزشگاه رانندگی عبارت است از:
- رعایت تمامی قوانین آییننامه راهنماییورانندگی و تبحر لازم برای انتقال محتوای قانونی به هنرجو.
- مراقبت و نظارت دقیق بر نحوه رانندگی کارآموز.
- رفتوآمد نکردن در مسیرهای شلوغ که در ساعتهایی از روز دارای مشکلات ترافیکی هستند.
- توجه به شرایط آب و هوایی به عنوان نمونه تعطیل کردن کلاسهای عملی در شرایطی که شاهدبارندگی هستیم.
- خودداری از استعمال دخانیات و خوردن و نوشیدن در زمان آموزش.
- انتخاب مسیر حرکتی به تناسب مهارت راننده تحت تعلیم.
- توجه به دارا بودن خودرو تحت تعلیم به علایم، تابلوها و ممیزهای لازم.
- مربی باید در محیط اطراف آموزشگاه رعایت حال همسایهها را بکند. به عنوان نمونه خودرواش را توی پیاده رو یاجلوی پل ورودی منازل پارک نکند.
کارآموزان بدانند
بهترین انتخاب برای مربی کلاسهای عملی رانندگی این است که خانمها از مربی خانم و آقایان از مربی مرد استفاده کنند. اگر شرایط به گونهای رقم خورد که این امر میسر نشد حتما به این نکته توجه کنید که یک نفر دیگر باید در طول ساعتهای عملی همراهتان باشد.
- اگر در زمان تعلیم رانندگی، تصادفی اتفاق بیفتد، مسئولیت تمام و کمال حادثه با مربی آموزشگاه است.
- در هیچ شرایطی بدون مربی حتی در ساعتهایی که معابر خلوت هستند برای آموزش بیشتر پشت هیچ وسیله نقلیهای ننشینید.
- نسبت به دیگر کاربران ترافیکی که ممکن است برخوردهای نامناسبی در زمان تمرین شما از خود نشان دهند صبوری به خرج دهید.
- سعی کنید در طول ساعتهای عملی از تجربیات مربی آموزشی خود بهرهمند شوید. همانطور که رانندگی میکنید به قوانین و علایم راهنمایی دقت ویژه داشته باشید.
- خودداری از اصرار ورزیدن به مربی در اولین جلسههای آموزش برای ورود به معابر پر رفتوآمد بهویژه در ساعتهایی که ترافیک به اوج خود میرسد.
- سرنشینان خودرو آموزش رانندگی باید کمترین مزاحمت (به عنوان نمونه کاهش آلودگی صوتی) را برای همسایگان آموزشگاه ایجاد کنند.
قابل توجه دیگر کاربران ترافیکی
دیگر کاربران ترافیکی حالا میخواهد راننده خودروهای سنگین باشند یا سواری، عابر یا موتورسیکلت سوار به محض دیدن خودرو راننده تحت تعلیم موظف هستند علاوه بر صبوری و گذشت، موارد زیر را رعایت کنند:
- رعایت فاصله مناسب طولی و عرضی.
- پرهیز از بوق زدنهای ممتد و مکرر، انجام حرکات نمایشی و استفاده از الفاظ به دور از ادب.
- خودداری از رفتارهایی که ممکن است کارآموز را دچار عجله، شتاب و اضطراب کند.