صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

راهزنی دریایی در روز روشن

  • کد خبر: ۱۳۵۲
  • ۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۴
انگلیس در اقدامی غیرقانونی نفت‌کش حامل نفت ایرانی را توقیف کرد

نیروی دریایی انگلیس در اقدامی خصمانه و خلاف حقوق بین‌الملل، یک نفت‌کش حامل نفت ایران را در تنگه جبل‌الطارق توقیف کرده. اقدامی که به بهانه تحریم نفتی سوریه از سوی اتحادیه اروپا رخ داده است اما با توجه به سوابق و رویدادهای اخیر، به نظر می‌رسد از اقدامات بریتانیا در راستای همراهی با آمریکا برای جنگ نفتی با ایران است. دولت محلی جبل‌الطارق، از مستعمره‌های بریتانیا، روز پنجشنبه با تأیید این اقدام غیرقانونی، در بیانیه‌ای اعلام کرد که تفنگ‌داران نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا‌ یک نفت‌کش را که حامل نفت خام به مقصد ادعایی سوریه بود، در سواحل این سرزمین توقیف کرده‌اند.
سخن‌گوی وزارت امور خارجه در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به این موضوع گفت: ناوگان دریایی انگلیس یک کشتی نفت‌کش حامل نفت خام ایران را در منطقه تنگه جبل‌الطارق توقیف کرد که این اقدام غیرقانونی و خلاف موازین بین‌المللی است. لذا سفیر انگلیس در تهران را به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را به وی ابلاغ کردیم. سید عباس موسوی افزود: اعلام کردیم این یک بدعت خطرناک و تنش‌زا‌ست و آن‌ها چنین حقی را نداشتند و اینکه گفته شده این اقدام را به درخواست دولت آمریکا انجام داده‌اند برای ما بسیار عجیب و نپذیرفتنی است. موسوی با تأکید بر اینکه این اقدام جای محکومیت و اعتراض دارد افزود: این موضوع و این اقدام را نوعی راهزنی دریایی می‌دانیم و از دولت انگلیس خواسته بودیم و می‌خواهیم هرچه سریع‌تر به رفع توقیف این کشتی اقدام کند تا کشتی آزادانه به مسیر و به مقصد مورد نظرش ادامه دهد.
مصطفی کواکبیان، نماینده مجلس و رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران‌ و انگلیس در توئیتی در این‌باره تصریح کرد: اقدام انگلستان در توقف نفت‌کش ایرانی در جبل‌الطارق، اولا نوعی راهزنی دریایی، ثانیا خصومت غیرقانونی با ایران، ثالثا بی‌حیثیتی مجدد انگلیس در فرمان‌بری از آمریکا و رابعا پوچی ادعای اروپایی‌ها برای تداوم برجام را به اثبات رساند.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز در این باره در توئیتی نوشت: انقلاب اسلامی در طول تاریخ چهل‌ساله خود، در هیچ معرکه‌ای آغازگر تنش نبوده، اما در پاسخ به زورگویان و گردن‌کشان، تعلل نکرده و تردید به دل راه نداده است. اگر انگلیس نفت‌کش ایرانی را رفع توقیف نکند، وظیفه دستگاه‌های مسئول اقدام متقابل و توقیف یک نفت‌کش انگلیسی است.
‌توقیف محموله نفتی برای بیش از ۱۷ میلیون سوری که از بحران سوخت رنج می‌برند، با همه ارزش‌های انسانی و حقوق بشری در تضاد است، به‌ویژه به این علت که تحریم‌های اعمال‌شده ضد سوریه، یک‌جانبه و بدون مصوبه سازمان ملل است. جای تعجب دارد که آمریکا و کشورهای غربی‌ای که جنگنده‌های خود را در چهارچوب ائتلاف موسوم به ضد تروریسم به آسمان سوریه و عراق فرستادند، هرگز به محموله‌های نفتی‌ای که داعش جابه‌جا می‌کرد واکنشی نشان نمی‌دادند! از سویی، تحریم‌های اعمال‌شده ضد دمشق تحریم‌هایی از جانب اتحادیه اروپا و آمریکاست و تحریم‌های سازمان ملل نیست. از این رو، این کشورها حق ندارند کشورهای دیگر را مجبور به پایبندی به تحریم‌های یکجانبه کنند. بنابراین ایران مغایر با حقوق بین‌الملل عمل نکرده است. با این حال شب گذشته خبر رسید که مقام‌های قضایی در جبل‌‌الطارق، توقیف نفتکش حامل محموله های نفتی ایران را برای ۱۴ روز دیگر تمدید کردند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.