به گزارش شهرآرانیوز، محسن رهنمائی در خصوص ارتقا دادن مخازن زباله در سطح شهر اظهار کرد: یکی از چالشهای همیشگی ما در مدیریت زباله وجود مخزنهای زبالهای بود که حیوانات داخل آن میرفتند یا زبالهگردها آن را واژگون میکردند و در معرض آفتاب و بو قرار داشتند.
وی افزود: ما یک رویداد ایدهپردازی با حضور شرکتکنندههای مختلف از جمله دانشجویان، اساتید، دانشگاهیان و صنعتگران در کارخانه نوآوری برگزار کردیم. بعد از ارائه ۳۵ طرح به ۱۱ طرح نهایی برای این منظور رسیدیم که این طرحها با تعدادی از اساتید داوری شد. در نهایت یک طرح تعیین شد که مربوط به مخزن زباله ارتقایافتهای است.
رهنمائی بیان کرد: یکی از ویژگیهای این مخزن زباله این است که برای آن یک جایگاه طراحی شد. این جایگاه باعث میشود مخزن داخل آن قرار گیرد و تنها پاکبان است که میتواند مخزن را خارج کند. در حقیقت در مخزن از طریق یک پدال و به صورت دستی باز میشود و وقتی بسته شد، زباله داخل مخزن قرار میگیرد. این جایگاه جلوی ورود حیوانات یا زبالهگردها را گرفته، بهداشتیتر شده، ارتقا پیدا کرده و کار نوینی در خصوص مخزن زباله به حساب میآید.
مدیر کل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد ادامه داد: همچنین این جایگاه نوعی زیبایی نیز به همراه دارد و با تعبیه آن تصویر نازیبای مخازن زابله با ظاهری آلوده برچیده میشود. روی جایگاه زباله مزبور فضاسازی و طراحیهای آموزش شهروندی نیز تعبیه شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲ جایگاه زباله در نواحی غربی و شرقی شهر مستقر شده است. حدود ۳۰ جایگاه دیگر نیز در مناطق مختلف نصب خواهد شد تا بازخورد دقیقتری از این طرح دریافت کنیم. اگر بازخوردهای خوبی داشت، آن را توسعه خواهیم داد. نتیجه این طرح پایلوت سه ماه زمان میبرد تا بتوان بازخورد کاملی از آن گرفت.
رهنمائی گفت: در حال حاضر ۵۱۰۰ مخزن در سطح شهر وجود دارد. باید توجه داشت در کنار اجرای این طرح، توسعه مخازن زباله در دستور کار قرار ندارد و مخازن زباله بیشتر نمیشود. تنها مخازنی که در معابر اصلی قرار دارد، به طرح جدید ارتقا پیدا میکنند. البته زمان اجرای کامل طرح قابل پیشبینی نیست و ممکن است مدت زیادی طول بشکد، زیرا اجرای آن اعتبار زیادی میخواهد.
منبع: ایسنا