صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

«برای ۶ هزارو ۲۰۰ نفر از طریق سامان دهی بازار‌های موقت شهرداری شغل ایجاد شده است، در صورتی که ما هیچ وظیفه‌ای درباره ایجاد اشتغال نداریم و هیچ حمایتی نیز در این راستا دریافت نکرده ایم.» مدیرعامل سازمان سامان دهی مشاغل شهری و محصولات کشاورزی شهرداری مشهد این را به شهرآرا می‌گوید و انتقاد‌های خود را مطرح می‌کند.

نگار هاشمیان  | شهرآرانیوز، مدیرعامل سازمان سامان دهی مشاغل شهری مشهد می‌گوید: سازمان سامان دهی مشاغل شهری به اندازه دو دستگاه شغل ایجاد کرده است، اما عضو کارگروه اشتغال شهرستان نیست و هیچ بهره‌ای از بودجه‌های ایجاد اشتغال مانند تبصره ۱۸ نبرده است. بسیاری از دستگاه‌های متولی که وظیفه ایجاد اشتغال دارند و بودجه می‌گیرند نصف اشتغالی که از سوی سازمان ما ایجاد شده شغل ایجاد نکرده اند.

محمدجواد مشیری، مدیرعامل سازمان سامان دهی مشاغل شهری مشهد می‌گوید: توان و بودجه زیادی برای سامان دهی این بازار‌های موقت صرف شده است و اگر بخش کوچکی از بودجه اشتغال زایی به سازمان سامان دهی تعلق می‌گرفت، می‌توانستیم چندبرابر بیشتر شغل ایجاد کنیم. بود و نبود بازار‌های موقت و مشاغل ایجاد شده به واسطه آن‌ها ارتباط مستقمی به کنترل ناهنجاری‌های اجتماعی دارد و برای اقشار ضعیف جامعه شغل ایجاد کرده است. به گفته او، این میزان اشتغال در ۳۰ بازار موقت شهرداری مشهد در قالب بیش از ۱۹ هزار غرفه ایجاد شده است.

این آمار و ارقام می‌تواند اهمیت توجه به بازار‌های محلی و موقت را نشان دهد. همان طور که می‌دانید بازار‌های موقت مانند روز بازار‌های هفتگی، عصر بازار‌ها و شب بازار‌ها می‌توانند مناسب‌ترین مکان برای فروش محصولات و تولیدات کشاورزی بومی و صنایع دستی روستاییان در راستای اشتغال زایی مولد باشند. به گفته کارشناسان شاکله اقتصاد، به جز اقتصاد‌های ملی همچون نفت و معادن از اقتصاد‌های محلی هم نشئت می‌گیرد و بازار چه‌های محلی و موقت از مهم‌ترین ارکان تشکیل دهنده اقتصاد منطقه‌ای است.

رشد ۴۰ درصدی گردش مالی

هزار میلیارد ریال مبلغی است که مدیرعامل سازمان سامان دهی مشاغل شهری برای گردش مالی این بازار‌ها از ابتدای سال تاکنون اعلام می‌کند و می‌گوید که نسبت به سال گذشته با توجه به فروکش کردن شیوع بیماری کرونا حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است. مشیری می‌گوید: در مطالعه میدانی و تحقیق از فعالان بازار‌های سیار سازمان از ابتدای سال تاکنون ۴۰ هزار میلیارد ریال گردش مالی به صورت خرد اعلام شده است. این مبلغ شامل گردش مالی ۳۰ روز بازار موقت و موضوعی سازمان از جمله روز بازار‌های هفتگی، عصر بازار‌ها و شب بازار‌ها ست که مدیریت فرآیند برگزاری و اجرای آن‌ها از سوی سازمان انجام می‌شود.

کمترین مبلغ میانگین روزانه اعلام شده از سوی فعالان این غرفه‌ها ۴ میلیون ریال و بیشترین میانگین روزانه ۹۸ میلیون ریال است. او با بیان این موضوع می‌افزاید: همچنین بیشترین روز‌های فعال در سال مربوط به ۷ بازار موقت است که به طور متوسط در یک سال بیش از ۳۰۰ روز فعالیت دارند.
مشیری، بر تلاش برای گسترش منطقی و هدفمند این بازار‌ها برای ارتقای سهم بازار اقتصاد خرد بر تقویت این مدل تأکید می‌کند و می‌گوید: میانگین دریافتی از این غرفه‌ها ۲۱۰ هزار ریال است.

حدود ۲۷ درصد از غرفه داران تحت پوشش دستگاه‌های حمایتی و زنان سرپرست خانوار هستند و با توجه به نگاه حمایتی مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر مشهد ۵۰ درصد تخفیف ویژه برای آن‌ها در نظر گرفته شده است که این مبلغ صرف نگهداری، پاکیزگی، امنیت و مدیریت فرآیند اجرایی آن می‌شود. نگاه به این موضوع در سازمان با توجه به اهمیت ایجاد اشتغال و لزوم حمایت از این حوزه کاملا حمایتی است و خواستار حمایت‌های دولتی نیز در این حوزه هستیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.