به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد سیاح در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: با توجه به تلاشها و اقدامات خوبی که برای درمان تنها پلنگ باغ وحش مشهد از سوی محیط زیست و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است، لازم است از درمان منوپولی و انحصاری خارج شویم و از توان علمی و مشاوره متخصصان دیگر نقاط کشور نیز کمک بگیریم.
وی افزود: با توجه به اینکه متولی اصلی حفظ و نگهداری حیات وحش، سازمان حفاظت محیط زیست است، پیشنهاد میشود هرچه سریعتر درباره پرونده ارس با تشکیل یک کارگروه تخصصی درمانی فرابخشی موافقت شود. این کارگروه متشکل از کارشناسان حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، کارشناسان سازمان دامپزشکی کشور، کارشناسان مجرب و زبده دانشکدههای دامپزشکی سراسر کشور، کارشناسان متخصص در انجمن درمانگاهی دامپزشکی کشور و کارشناسان بخش خصوصی شاغل در حیات وحش است. با تشکیل این کارگروه میتوانیم اقدامات اثربخش و مؤثری برای نجات جان ارس انجام دهیم.
سیاح گفت: باغ وحش بزرگ شهر مشهد برخی تجهیزات خاص مانند قفسهای مهارکننده گربههای بزرگ را که برای واکسیناسیون، خونگیری و معاینه حیوان استفاده میشود، ندارد و وجود آن از الزاماتی است که برای معاینه حیوانات در باغ وحش نیاز است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد اضافه کرد: همچنین، برای درمان و کنترل بیماری حیوانات باغ وحش تجهیزات و امکانات تشخیصی مانند دستگاههای رادیولوژی، امآرآی، سونوگرافی، سیتیاسکن و انجام آزمایشات کلینیکال پاتولوژی در آزمایشگاههای تخصصی و همچنین داروهای مخصوص حیات وحش لازم است و نیز برای درمان این گونههای نادر در حیات وحش انجام پرستاریهای ویژه از موارد حیاتی است.