صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مروری بر بیانات رهبر معظم انقلاب درباره ۹ دی ۸۸ | حماسه‌ای که در تاریخ ماند

  • کد خبر: ۱۴۲۳۹۶
  • ۰۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
از نگاه رهبر معظم انقلاب، حرکت ۹دی عامل در هم پیچیده شدن بساط فتنه و فتنه گران و حادثه‌ای ماندنی در تاریخ است.

به گزارش شهرآرانیوز، از نگاه رهبر معظم انقلاب، روح دیانت حاکم بر دل‌های مردم و توجه به فرهنگ عاشورا از خصوصیات مشترک حماسه ۹ دی و حوادث دوران پیروزی انقلاب اسلامی است و  حرکت ۹دی عامل در هم پیچیده شدن بساط فتنه و فتنه گران و حادثه‌ای ماندنی در تاریخ است.

به مناسبت فرارسیدن سالروز حماسه ۹ دی، بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در این باره بازنشر می‎شود.

۲۸ بهمن ۱۴۰۰

رهبر معظم انقلاب بهمن ۱۴۰۰ در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی بیان فرمودند: کوشش جوان دانش‌پژوه، چه در دانشگاه، چه در حوزه؛ فعّالان عرصه‌ی خدمات اجتماعی فعّالان میدان کمک‌های مؤمنانه که موارد زیادی‌اش را در این یکی دو سه سال اخیر در قضایای مختلف، ملّت ایران به بهترین وجهی انجام دادند و شاهد بودند؛ فعّالان حوزه‌ی دفاع نظامی؛ فعّالان جهاد تبیین؛ همین چیز‌هایی که جناب آقای آل‌هاشم الان در سخنرانی‌شان گفتند و گزارش دادند که دارد انجام میگیرد.

کارکنان خدوم حکومتی؛ در مجموعه‌ی حکومت، در سه قوّه، کارکنانی که مشغول خدمت صادقانه و مخلصانه هستند. روشنگری‌های روشنگران عرصه‌ی سیاسی؛ بسیاری از افراد هستند که در عرصه‌ی سیاسی روشنگری می‌کنند، حقایق را برای مردم در رسانه‌های مختلف [روشن میکنند]و امروز خوشبختانه در فضای مجازی، این کار به صورت خوبی از طریق افرادی که احساس مسئولیّت میکنند در حال انجام است، و همچنین در مطبوعات و عمدتاً در رسانه‌ی ملّی. کمک به مراکز مقاومت؛ آن کسانی که مراکز مقاومت در منطقه‌ی ما و دنیای اسلام را کمک میرسانند، این‌ها در حقیقت برای تداوم انقلاب و برای استمرار انقلاب دارند کار میکنند؛ و همین طور کسانی که آماده‌ی حضور در میدان‌ها هستند در حوادث گوناگون؛ فرض کنید قضیّه‌ی دفاع از حرم پیش می‌آید، کسانی می‌آیند وارد میدان میشوند؛ گاهی مسائل گوناگونی در داخل به وجود می‌آید، مثلاً نهم دی -که البتّه در تبریز هشتم دی، یک روز زودتر از همه وارد میدان شدند- کسانی می‌آیند وارد میدان میشوند. همه‌ی این حرکتها، حرکت‌های استمرار انقلابند؛ همه‌ی این‌ها اجزای یک حرکت عمومی هستند که ما اسم آن حرکت را میگذاریم «حرکت تداوم انقلاب و استمرار انقلا‌ب» که همه با نگاه به هدف‌های بزرگ انقلاب و هدف‌های بلند انقلاب انجام میگیرد.

۱۱ دی سال ۹۸ 

رهبر معظم انقلاب، در دیدار جمعی از پرستاران سراسر کشور با ایشان فرمودند: مسئله نهم دی، پاسداشت آزمون‌های بزرگ یک ملت، یک مسئله اساسی است. آزمون‌هایی سر راه کشور‌ها و ملت‌ها قرار می‌گیرد که در آن آزمون‌ها گاهی خوب می‌درخشند؛ مخصوص ملت ما هم نیست، منتها برای ملت ما در دوران انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب تا امروز از این آزمون‌ها زیاد بوده است و از این درخشش‌ها هم زیاد بوده است و ملت درخشیده که یکی اش روز نهم دی سال ۸۸ بود.

۶ دی ۹۶

حضرت آیت ا... خامنه‌ای در دیدار با اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فرمودند: ۹ دی دفاع از ارزش‌های انقلاب بود، از ارزش‌های دین بود. آنجا ایستادگی‌ای که ما کردیم، ایستادگی در دفاع از انتخابات بود. بنده صریحا گفتم فشار می‌آورند که باید انتخابات را ابطال کنید، من زیر بار ابطال انتخابات نخواهم رفت؛ این را من اعلان کردم. بحث سر ارزش‌های انقلاب و ارزش‌های نظام اسلامی است.

۱۹ دی ۹۵

رهبر معظم انقلاب، نوزدهم دی سال ۹۵ در دیدار با مردم قم فرمودند: حرکت نهم دی سال۸۸ از جنس همان حرکت نوزدهم دی در سال ۵۶ است. دیدید در سال۸۸ خطا کردند و آن فتنه را راه انداختند و کار را به جا‌هایی رساندند که به خیال خودشان، جا‌های بسیار باریک و حساس و دقیقی بود، [اما]ناگهان حرکت عمومی نهم دی همه را مبهوت کرد.

۷ دی ۹۵

ایشان، هفتم دی ماه سال ۹۵ در ابتدای جلسه درس خارج فقه و در آستانه سالروز حماسه ۹ دی ۸۸، با اشاره به دشمنی و کینه ورزی عملی مستکبران با حاکمیت اسلام و تلاش آنان برای سلب مؤلفه‌های قدرت نظام اسلامی، حادثه بی نظیر ۹ دی را از جمله نمونه‌های قدرت جمهوری اسلامی خواندند و خاطرنشان کردند: امروز هندسه تقابل قدرت‌های استکباری با جمهوری اسلامی در جهت سلب قدرت مادی و معنوی، و عزم و اراده ملت ایران است و در مقابل، باید این قدرت را حفظ و روز به روز تقویت کرد.

ایشان در همان جلسه، حادثه ۹ دی را نمونه دیگری از عناصر قدرت نظام برشمردند و افزودند: در آن حادثه بی نظیر، هیچ کس دست اندرکار نبود و قدرت فکری که شاکله اصلی نظام اسلامی است، مردم را به خیابان‌ها کشاند و آن حادثه بی نظیر پدید آمد.

۱۷ دی ۹۳

رهبر معظم انقلاب، هفدهم دی ماه سال ۹۳ در دیدار با مردم قم، فرمودند: انگیزه هایى وجود دارد براى فراموش کردن و در طاق نسیان گذاشتن این روزهاى بزرگ و این حوادث بزرگ؛ کار می‌کنند و تلاش می‌کنند براى اینکه سوابق تعیین کننده و عموما افتخارآمیز براى انقلاب و دوران دفاع مقدس و امثال این ها، فراموش بشود. نهم دى را هم می‌خواهند به فراموشى بسپرند. حادثه عاشوراى حسینى را هم ستمگران و ظالمان می‌خواستند نگذارند باقى بماند.

۱۹ دی ۹۲

ایشان روز نوزدهم دی ماه سال ۹۲ در دیدار با مردم قم فرمودند: آنجایی که شما می‌بینید مؤمنینی هستند و نصرت پیدا نمی‌کنند، به خاطر این است که یا ایمان ضعیف است، یا ایمان غلط است - ایمان به چیزی است که نباید به آن مؤمن بود - یا ایمان همراه با بصیرت نسبت به مسائل جهان و مسائل حول وحوش خودشان نیست. نداشتن بصیرت مثل نداشتن چشم است؛ راه را انسان نمی‌بیند. بله، عزم هم دارید، اراده هم دارید، اما نمی‌دانید کجا باید بروید.

ما که این همه در باب قضیه حوادث ن ۹ دی روی بصیرت تکیه کردیم و بعضی‌ها خوششان نیامد، به خاطر این است؛ اگر بصیرت نبود، همان ایمان ممکن است انسان را به بیراهه بکشاند.

۲۱ آذر ۹۰

رهبر معظم انقلاب، روز ۲۱ آذر سال ۹۰ در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت نهم دی، بیان کردند: در قضیه ۹ دی سال ۸۸ یک نکته اساسی است و آن نکته برمی گردد به هویت انقلاب و ماهیت انقلاب. یعنی همان روحی که حاکم بود بر اصل انقلاب ما و آن حضور عظیم بی نظیر تاریخی در سال ۵۷، همان روح در ماجرای ۹ دی نشان داده شد؛ کمااینکه در قضایای گوناگون دیگر هم نشان داده شده، لیکن در ۹ دی به شکل بارزی نشان داده شد؛ به طوری که جای انکار و تردید و تأمل برای هیچ کس از بدخواهان و دوستان و دشمنان و دیگران باقی نگذارد. آن روح چه بود؟ روح دیانت حاکم بر دل‌های مردم بود. پس اینجا ما دو تا عنصر در کنار هم داریم: یک عنصر، عنصر مردم است؛ که مردم در هر کشوری، در هر جامعه ای، اگر چنانچه همت کنند، بصیرت به خرج بدهند، عمل کنند و وارد میدان بشوند، می‌توانند همه مشکلات را حل کنند.

حضرت آیت ا... خامنه‌ای در همان دیدار افزودند: یکی از خصوصیات دیگری که در حادثه ۹ دی هست، که باز آن را کاملا به حوادث انقلاب نزدیک می‌کند، مسئله عاشوراست. یعنی در حوادث اول انقلاب هم محرم پیش آمد و امام آن نکته عظیم عجیب تاریخی را بیان کردند: «ماهی که خون بر شمشیر پیروز است.» این حرف کوچکی نیست: پیروزی خون بر شمشیر. ما‌ها عادت کرده ایم، این حرف‌ها را تکرار می‌کنیم؛ کأنه عمقش گاهی از یادمان می‌رود، خون بر شمشیر پیروز می‌شود، مظلوم بر ظالم فائق می‌آید، کشته بر کُشنده فائق می‌آید؛ این همان چیزی است که در عاشورا پیش آمد. امام (ره) این را در محرم سال ۵۷ مطرح کردند، در قضیه ۹دی هم باز پای امام حسین (ع) در میان بود، پای عاشورا در میان بود.

۲۰ مهر ۹۰

رهبر معظم انقلاب در بیستم مهرماه سال ۹۰ در اجتماع بزرگ مردم کرمانشاه فرمودند: یکی دیگر از چالش‌ها - که البته این چالش پیچیده تری بود - چالش‌های فتنه انگیزی بود که در فتنه‌ای مثل هجدهم تیر سال ۷۸ و فتنه سال ۸۸، با فاصله ۱۰ سال، این‌ها در تهران راه انداختند. امیدوار بودند که بتوانند با این فتنه، نظام را شکست بدهند؛ ضربه وارد کنند؛ اما بالعکس شد. در فتنه هجدهم تیر، پنج روز بعد از اینکه فتنه گران فتنه خود را شروع کردند، مردم آن حرکت عظیم ۲۳تیر را، نه فقط در تهران، بلکه در سایر شهر‌ها به راه انداختند.

در فتنه ۸۸، دو روز بعد از حوادث عاشورا، آن قضیه عظیم نهم دی به راه افتاد. همان وقت بعضی از ناظران خارجی که از نزدیک دیده بودند، در مطبوعات غربی نوشتند و ما دیدیم، که گفته بودند آنچه در نهم دی در ایران پیش آمد، جز در تشییع پیکر امام (ره)، چنین اجتماعی، چنین شوری دیده نشده بود.

۱۹ بهمن ۸۸

ایشان در روز نوزدهم بهمن سال ۸۸ در دیدار فرمانده و پرسنل نیروی هوایی ارتش، بیان داشتند: راز ماندگاری این انقلاب، اتکای به ایمان هاست؛ اتکای به خداست؛ لذا شما می‌بینید آن روزی که توده عظیم مردم در سرتاسر کشور احساس کنند که دشمنی‌ای متوجه انقلاب است، احساس کنند که دشمنی جدی‌ای وجود دارد، بدون فراخوان حرکت می‌کنند می‌آیند.

روز نهم دی شما دیدید در این کشور چه اتفاقی افتاد و چه حادثه‌ای پیش آمد. دشمنان انقلاب که همیشه سعی می‌کنند راهپیمایی‌های میلیونی را بگویند چند هزار نفر آمده اند - تحقیر کنند، کوچک کنند - اعتراف کردند و گفتند در طول این بیست سال، هیچ حرکت مردمی‌ای به این عظمت در ایران اتفاق نیفتاده است؛ این را نوشتند و گفتند. آن کسانی که سعی در کتمان حقائق درباره جمهوری اسلامی دارند، این را گفتند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.