صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دانستنی‌های تاریخی نوجوانان | مجموعه‌ی تاریخی حاجی‌خان یاور

  • کد خبر: ۱۴۶۵۸۹
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۵
امروز به شهرستان رشتخوار سفر می‌کنیم تا با مجموعه‌ی تاریخی «حاجی‌خان یاور» آشنا شویم.

امین صادق‌پور- امروز به شهرستان رشتخوار سفر می‌کنیم تا با مجموعه‌ی تاریخی «حاجی‌خان یاور» که ۳ بنای مسجد حاجی‌خان یاور، آب‌انبار دوقلو و حسینیه‌ی حاج محمدحسین‌خان قرایی را دل خود جای داده است آشنا شویم.

این مسجد زیبا که در بافت قدیم شهر قرار دارد، با ۹۵۰ متر وسعت، به لحاظ معماری، بنایی مستطیل‌شکل با ۲ فضای تابستانی و زمستانی در اضلاع شمالی و جنوبی است.

قسمت شمالی مسجد به صورت شبستان است که سقف گنبدی آن روی ۱۲ ستون چهارضلعی قرار گرفته است. از مهم‌ترین عناصر تزیینی این بنا می‌توان به نیم‌ستون‌های محراب مزین به آجرهای قالبی منقوش به ستاره و طرح آجری اشاره کرد.

بنابراین باید گفت ضلع شمالی مسجد به دستور حاجی‌خان یاور و ضلع جنوبی از سوی حاج محمدحسین‌خان قرایی بنیان شده است.

پیش از انقلاب اسلامی، مسجد جامع رشتخوار و محل تجمع و مخالفت با رژیم طاغوت بوده است. این اثر تاریخی ۸ دی سال ۱۳۹۰ در فهرست آثار ملی ایران ثبت و با همکاری هئیت امنا و اداره‌ی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رشتخوار مرمت شد. امروز نیز مردم رشتخوار در این مکان عبادت می‌کنند.

حالا بیایید به یکی از مکان‌های مذهبی رشتخوار برویم، یعنی حسینیه‌ی حاج محمدحسین‌خان قرایی. این بنای مذهبی اواخر دوره قاجار به دستور حاج محمدحسین‌خان قرایی ساخته شد. این حسینیه قدیمی پس از انقلاب در چند مرحله مرمت شده است و در ماه‌های محرم و صفر، از این مکان مذهبی برای عزاداری استفاده می‌شود.

آب‌انبار دوقلو یکی دیگر از این دیدنی‌هاست که اواخر دوره قاجار از سوی حاجی‌خان یاور ساخته شده است. این آب‌انبار قدیمی ۲ مخزن و قطر تقریبی ۱۰ متر دارد و سال ۱۳۹۰ ثبت ملی شده است.

خوب است بدانید زمانی که شهید مدرس در خواف تبعید بود، حاجی‌خان یاور پنهانی با او مکاتبه داشت و از شهید مدرس حمایت می‌کرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.