به گزارش شهرآرانیوز، دیپلماتهای اروپایی به خبرگزاری رویترز گفتهاند که سه کشور اروپایی فرانسه، بریتانیا و آلمان که از اعضای توافق هستهای با ایران هستند، امروز در نامهای به اتحادیه اروپا، فعالشدن سازوکار رفع اختلاف در توافق برجام را اطلاع خواهند داد.
به گفته منابع رویترز، دلیل این اقدام «تخلف جدید ایران از برجام» در پی تصمیم دولت آن کشور به کاهش تعهداتش در این توافق است.
به گفته این دو دیپلمات، هدف از به جریان انداختن مکانیسم ماشه مذاکره با ایران و تلاش برای قانعکردن آن کشور به تغییر تصمیم خود و بازگشت به اجرای برجام است و هدف این نیست که این توافق لغو و تحریمهای بینالمللی علیه ایران از سر گرفته شود.
در صورت شکایت هریک از کشورهای عضو برجام از تخلف عضو دیگر، روند رسیدگی به این شکایت در مراحل مختلف آغاز میشود. در مرحله نهایی، شکایت به شورای امنیت ارجاع خواهد شد.
ارجاع شکایت به شورای امنیت خطر بازگشت تحریمهای بینالمللی سازمان ملل علیه ایران را در پی دارد.
جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که بازگشت تحریم های شورای امنیت «خط قرمز» این کشور است. عباس عراقچی معاون وزارت خارجه ایران پیش از این گفته بود در صورت بازگشتت تحریم های شورای امنیت، جمهوری اسلامی در دکترین اتمی خود بازنگری میکند.
برجام: سازوکار حل اختلاف
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ممکن است بعضی تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران را برگرداند. این ممکن است نقض برجام تلقی شود. اگر یک کشور یا گروهی از کشورها عضو دیگری را متهم کنند که تعهداتش را اجرا نکرده، ساز و کاری در برجام برای حل اختلاف پیش بینی شده است. ببینید گزینههای ایران چیست.