به گزارش شهرآرانیوز، نشست شورای هماندیشی و اطلاعرسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران، ظهر امروز با حضور طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجتالاسلام یوسفعلی شکری، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید، حجتالاسلام مهدی حسنزاده نامقی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
معاون توسعه، مدیریت و برنامهریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران در ابتدای این نشست با اشاره به قانون جامع خدمات ایثارگران مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: این قانون در مجموع ۷۶ ماده دارد که ۴۸ مورد دارای بار مالی و ۲۸ ماده بدون بار مالی برای بنیاد است، اما متأسفانه شاهد هستیم که ۱۰ سال از تصویب این قانون میگذرد و فقط ۱۹ ماده از این قانون اجرایی شده است. علاوه بر این، برنامه ششم توسعه هم ۳۸ حکم مجزا درباره راهبردها و مأموریتهای بنیاد شهید داشت که تعداد بندهای اجراشده آن بهطور کامل صفر و ۸۴ درصد ناقص بوده است.
وی افزود: حقیقت این است که بنیاد شهید باید مطالبه گر باشد، اما بهعنوان یک سازمان پاسخگو شناخته میشود. شما در نظر داشته باشید که ۶۰ درصد احکام برنامه توسعه غیرواقعبینانه، ۲۵ درصد فاقد شفافیت و ۴۰ درصد کاملاً بدون شاخص است. مرکز پژوهشهای مجلس هم بهصراحت اعلام کرده بود که ۸۰ درصد احکام توسعه زیرساخت ندارد. این موضوع اساساً در سایر زمینهها هم وجود دارد و مثلاً درباره حق پرستاری جامعه ایثارگران و خانواده شهدا، امروزه ۶۷ هزار جانباز حق پرستاری دریافت میکنند که ۱۵ هزار نفر آنها هنوز در نوبت هستند.
موهبتی با اعلام دریافت کمکهای معیشتی بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط ۱۰۵ هزار نفر از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران، از صف انتظار ۲۵ هزارنفری این کمکها خبر داد و خاطرنشان کرد: رقم پرداختی به خانوادهها بسیار اندک است و در یک نمونه، دریافتی پدران و مادران شهدا با هم از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تجاوز نمیکند. با این حال، ۹ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگی در سال آینده در نظر گرفته شده و اگرچه در مورد واردات خودرو موضوعی به نام جانبازان در قانون نداریم، ولی در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به جانبازان اجازه واردات خودرو داده شده که البته مشروط به تصویب مجلس است.
وی ادامه داد: بهموازات این، قرار شده تا ۱۰ هزار دستگاه خودروی داخلی هم در میان جامعه هدف ۲۵۰ هزار نفری خانوادههای ایثارگر توزیع شود. البته برای تحویل خودرو به ایثارگران باید شاخصهای در نظر گرفته شود که در حال نهایی شدن است، اما بهطور کلی، در لایحه ۱۴۰۲ وام از محل تبصره ۱۶ برای دریافت خودرو در اختیار ایثارگران قرار میگیرد و فرزندان شهید و جانبازان ۷۰ درصد بر بقیه ایثارگران در مورد تخصیص خودرو اولویت دارند.
معاون توسعه، مدیریت و برنامهریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به بودجه ۷۱ هزار میلیاردی بنیاد شهید برای سال ۱۴۰۲ گفت: بودجه برای سال آینده حدود ۵۰ درصد افزایش یافته، اما هنوز درباره مسئله درمان نگرانیم و هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز داریم.