آیا میدانستید کفش نامناسب میتواند باعث بیماریهای بسیاری شود که نه تنها باعث رنج و عذاب در زمان راه رفتن میشوند، بلکه باعث بیماری درسر و قلب و ... نیز میشوند.
به گزارش شهرآرانیوز، به منظور شناسایی مشکلات احتمالی بهداشتی، قبل از زمانی که آنها جدیتر شوند، گاهی اوقات میتوانید به کف کفشهای خود نگاه کنید، سائیدگی هر قسمت کف کفش میتوانند در مورد مشکلات احتمالی صاحب کفش به شما اطلاعات بدهند.
۱. سائیدگی در مرکز جلو کفش
اگر متوجه شوید که سینه تحت پد پا سائیده میشود، این نشان میدهد که تاندون آشیل بار بیش از حد را تحمل میکند. این سائیدگی میتواند به دلیل نقض تکنولوژی در کفش، عملکرد ورزشی کفش، و یا به دلیل کفش نادرست انتخاب شده باشد. اضافه بار مفاصل بعدها ممکن است به تگزونید آشیل (التهاب و درد تاندون آشیل) منجر شود.
۲. سائیدگی در لبه داخلی کفش
ساییدگی بیش از حد روی لبه داخلی کفش میتواند بدین معنی باشد که شما در طول پیاده روی بیش از اندازه گامهای کوتاه برمی دارید و پای خود را روی زمین میکشید، هرچند ممکن است حتی در هنگام حرکت متوجه آن نشوید. اما اگر با متخصص مشورت نکنید، ممکن است تشدید شود. همچنین احتمال brachybasia (گامهای کوتاه و کشیدن پاها روی زمین) وجود دارد. این ویژگی در بیماری پاراپلژی دیده میشود.
۳. سائیدگی تنها در لبههای داخلی و خارجی کف کفش
اگر لبه داخلی و لبه بیرونی پاشنه بیشتر سائیده شود، این نشان دهنده pronation بیش از حد پا است، زمانی که سطح بیرونی آن در داخل و خارج از کفش سائیده میشود نشان میدهد که هنگام پیاده روی بر لبه داخلی پا راه میروید و این بعدا میتواند منجر به استئوکندروزیس و سایر عوارض در بدن شود.
۴. سائیدگی فقط در لبه بیرونی کف کفش
هنگام شناسایی آثار سایش بیش از حد در لبه بیرونی آن باید با احتیاط باشید. این ممکن است نشانهای از توسعه ناهنجاریهای قوس پا و در نتیجه بیماری clubfoot باشد.
۵. سائیدگی فقط در محل مفصل اتصال انگشتان به پا
سائیدگی در این قسمت نشان میدهد که شما کفش با پاشنه بسیار بلند پوشیده اید. با توجه به مطالعات انجام شده، پوشیدن روزانه کفشهای ناراحت کننده، اما شیک، عامل ایجاد وقوع استئوآرتریت است. با توجه به نظر ارتوپد ها، کفش مناسب و راحتترین کفش با پاشنه از ۲.۵ تا ۴ سانتی متر و حداکثر مجاز بلندی پاشنه نباید بیش از ۷ سانتیمتر بیشتر باشد.
۶. سائیدگی در سمت مفصل انگشت شست پا
در صورتی که سائیدگی در سمت مفصل انگشت شست پا باشد، این نشانه واضح است که کفشهای بیش از حد نوک تیز و باریک میپوشید. پس از همه، در کفش با نوک تیز و پنجه باریک باعث تمایل انگشتان به سمت یکدیگر میشود. این میتواند نه تنها به تغییر شکل تمام پا، بلکه حتی ستون فقرات تاثیر بگذارد. به نوبه خود، مهرههای جابجا شده میتواند انتهای عصب را در سراسر بدن و در فرم درد در معده، درد در سر و قلب پاسخ دهد.
۷. سائیدگی بین انگشتان
اگر متوجه شدید سائیدگی روی مفصل بین انگشتان است، این ممکن است اولین علامت تغییر شکل انگشتان باشد. پوشیدن کفشهای تنگ و یا باریک میتواند به این بیماری منجر شود؛ و این میتواند نه تنها کفش مد روز، بلکه کفشهای کتانی یا چکمهها را شامل شود، اگر اندازه آنها کوچکتر از پای شما باشد.
۸. سائیدگی فقط در سمت چپ کفش
کفش نمیتواند برای همیشه سالم بماند و به هر حال سائیده میشود. اما مهم است که در کدام مکان این سائیدگی رخ دهد. روی انگشتان پا و پاشنه در کفش شخصی سالم بر برداشته میشود، اما ردیابی سایندهها فقط در سمت چپ میتواند نشانهای از صافی کف پا باشد.
در نوجوانی، با توجه به تخت بودن کف پا، وضعیت ضعیف میتواند رخ دهد و اسکولیوز شروع به رشد کند. این مشکل را میتوان توسط یک متخصص ارتوپدی حل کرد که به شما توصیه میکند کفی مناسب برای درمان استفاده کنید.