صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مدیر شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: با سه سال خشکسالی متوالی، برنامه ریزی در حوزه آب باید با تغییر اقلیمی که اتفاق افتاده است انجام شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر جعفری با حضور در ششمین مجمع عمومی سمن خانه هم افزایی انرژی و آب خراسان رضوی که امروز، ۴اسفند در مشهد برگزار شد گفت: وضعیت آبی کشور شرایط مناسبی ندارد. ما سومین سال خشکسالی را گذراندیم و تغییر اقلیم در حال اتفاق افتادن است که باید جدی بگیریم و بر اساس اقلیم جدید نوع بارش و میزان بارش که داریم برنامه ریزی انجام شود.

مدیر شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تاکیدکرد: تا زمانیکه آب را به عنوان مقوله فرابخشی ندانیم و نبینیم نمی‌توانیم  مشکلات این حوزه را رفع کنیم. 

وی افزود: امروز مشهد ۵۲درصد به میانگین بلندمدت و ۳۲درصد نسبت به پارسال کاهش میزان بارندگی داشته است؛ که باید نگاه جدید در تصمیم گیری این حوزه داشته باشیم.

به گفته وی، به توسعه در حوزه‌های مختلف توجه زیادی شده، اما توجه جدی به بهره برداری و اصلاح مصرف نشده است. ۵۶درصد آب شربی که داریم مشترکین ما ماهیانه زیرر۱۰هزار تومان پول آب پرداخت می‌کنند؛ که نشاندهنده اینکه آب از بابت ارزش گذاری کم اهمیت است پس هیچ دلیلی ندارد بهره بردار به مصرف آن توجه کند.

به گفته جعفری، در کشور‌های دیگر قیمت انرژی بالا است که حتی توجیه درست کردن غذا در برخی مواقع وجود ندارد. اما در کشور علیرغم توصیه‌های فرهنگی و اسلامی مصرف آب بدون هیچ محدودیت استفاده می‌شود و صرفه جویی اتفاق نیافتاده است.

وی تاکید کرد: اولین کاری که در حوزه آب و آب شرب باید انجام داد، اصلاح ارزش ذاتی و ارزش واقعی آب است که باید اتفاق بیافتد واین اتفاق نمی‌افتد مگر با کمک تشکل‌های مردم نهاد. بهترین روش فرهنگسازی وجود تشکل‌های مردمی مثل خانه هم افزایی که تشکلیمردمی است که برای اصلاح الگوی مصرف کمک کنند. 

وی افزود: امروز ما چیزی حدود ۲۵درصد معادل ۲میلیارد متر مکعب پرت آب در شبکه داریم و آبی که با سختی از طریق لوله منتقل میشود، اما پرت اتفاق می‌افتد. خوشبختانه این موضوع در مشهد کم رنگ‌تر است و پرت آب کمتر اتفاق می‌افتد. استفاده از روش هایدانش بنیان و سایر روش‌های بحث‌های جدی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت پساب و آب غیر شرب گفت: از ۸میلیارد آب شرب که ۷۰ درصد ان تبدیل به فاضلاب می‌شود تنها یک ونیم میلیارد آن را می‌توان مدیریت کنیم که عدد پایین است.

جعفری گفت: پایدارترین آبی که می‌تواند با توجه به شرایط اقلیم مورد اهمیت باشد و به ما کمک کند همین پساب است. بخشنامه‌ای راصادر کردیم که صنایع از این به بعد نمیتوانند از آب استفاده کنند مگر اینکه سرمایه گذاری انجام دهند و تصفیه خانه ایجاد کنند و ازپساب تصفیه شده برای مصارف خود استفاده کنند.

مدیر شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: صنعت باید برای استفاده از اب دربخش خود سرمایه گذاری کنند و برای استفاده از پساب و مصارف غیر شرب و کشاورزی و صنعت به استفاده از پساب بروند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.