به گزارش شهرآرانیوز؛ محمود پاکنیت در فاصلهای کوتاه در سه سریال «آتشوباد»، «گیلدخت» و «سنجرخان» نقش خان را بازی کرد. در «گیلدخت» نقشش مثبت بود، در «آتشوباد» منفی و در «سنجرخان» بسیار منفی. جالب اینجاست که در هیچجا مشابه هم بازی نکرده است. دو سریال اول در حال پخش هستند و سومی هم در حال گذراندن مراحل فنی است.
در سریال «آتشوباد» به کارگردانی مجتبی راعی، محمود پاکنیت نقش فتحاللهخان، یکی از خانهای منطقه فارس را بازی کرده که زیر نظر والی فارس قوامالدوله، یکی از طایفهها را رهبری میکند. او خانی خشن و جاهطلب که به راحتی فرمان قتل صادر میکند و برای صلاحدید خودش دست به هرکاری میزند. خود پاکنیت در مصاحبهای گفته فتحاللهخان شبیه هیچکدام از نقشهای خان یا پادشاههایی که پیشتر بازی کرده نیست و ویژگیهای شخصیتی، بینشی، رفتار و حتی شیوه راه رفتن و صحبت کردن فتحالله خان با بقیه خانهایی که باز کرده فرق دارد.
در سریال «گیلدخت»، محمود پاکنیت را در نقش تقیخان میبینیم. یکی از خانهای محبوب در روستاهای اطراف رشت که عین سختگیر بودن، رفتار خوبی با مردم دارد و همه به او علاقهمندند. او ابتدا در دربار قاجار زندگی و کار میکرده و یکی از مقربان دربار ناصری بوده. در تهران هم منصب مهمی داشته، اما به خاطر مسائلی که در دربار شاهد است و ویژگی پاکدستیاش نمیتواند به زندگی در این موقعیت ادامه دهد و خودش را از آنجا میرهاند و به شهری میرود که پدرش در آنجا زندگی میکرده. او در جریان نقشه شوم طاووس و صفیالدوله برای سرنگونی مظفرالدینشاه به شرایط پیچیدهای وارد میشود و خودش و خانوادهاش آسیب میبینند.
مختصات نقش: سریال «پشت کوههای بلند» در ادامه سریال «روزی روزگاری» امرالله احمدجو شکل گرفته بود. پاکنیت در این سریال نقش پادشاهی خیالی به نام سامشاه را داشت که موقعیتهای جالبی به واسطه او رقم میخورد. درواقع حسامبیک با نام جدید سامشاه پادشاه ایران میشد و برای خوشگذرانی به اصفهان میرفت. حاکم دستنشانده سامشاه در اصفهان تصمیم میگرفت پادشاهی را از آن خود کند، اما سامشاه با تصمیم جدیدش نقشههای او را بهم میریخت. «پشت کوههای بلند» با اینکه توسط کارگردان «روزی روزگاری» ساخته شده بود، اما در زمان پخش نتوانست آنطور که باید نظر مخاطبان را جلب کند.
«روشنتر از خاموشی» درباره زندگی ملاصدرا، فیلسوف ایرانی بود و محمود پاکنیت در این سریال نقش دوران جوانی شاهعباس یکم را بازی میکرد و صحبت کردن با لهجه آذری برایش چالش مهمی بود. شاه عباس اوایل به ملاصدرا علاقه داشت و او را حمایت میکرد، اما رفتهرفته تحتتاثیر صحبتهای دیگران نگاهش به ملاصدرا تغییر میکرد، از او خشمگین میشد و در ضدیت با او قرار میگرفت. سالهای سال ملاصدرا در تبعید بود و زجر زیادی را در دوران پادشاهی شاهعباس تحمل میکرد. نقش شاهعباس با بازی پاکنیت کاملا باورپذیر از آب درآمده بود.
سریال «پس از باران» در دوران اوایل پهلوی دوم در سال ۱۳۲۴ روایت میشد و در ارتباط با نظام ارباب و رعیتی و مشکلات زندگی رعیت در این دوره بود. پاکنیت در این سریال نقش ارباب را داشت؛ اربابی که همسر اولش نمیتوانست بچهدار شود و قرار بود با دختری جوان از رعیت ازدواج کند و فرزندش نسلش را ادامه دهد. بخش مهمی از داستان در ارتباط با همسران ارباب و به نوعی مثلث عشقی این دو زن با ارباب شکل میگرفت. خود ارباب با وجود سختگیریهای زیادش، شخصیتی خاکستری داشت و تلاش میکرد همسر دومش را از دست برادر بیرحم همسر اولش نجات دهد.
منبع: فیلم نیوز