گروه جامعه| شهرآرانیوز، محسن ذاکریان در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص وضعیت امدادرسانی هلال احمر استان به مناطق زلزلهزده در پی زلزله شب گذشته عنوان کرد: زلزله در ساعت ۲:۰۹ بامداد ۸ اردیبهشت به وقوع پیوست و ۴ شهرستان مشهد، نیشابور، طرقبه و شاندیز و زبرخان را تحت تاثیر خود قرار داد. کانون زلزله شهرستان زبرخان بود.
وی افزود: در ساعت ۲:۱۵ بامداد تمام نیروهای هلال احمر شهرستانهای مشهد و نیشابور به حالت آمادهباش کامل درآمدند و ۴ تیم ارزیاب در منطقه زبرخان وارد ارزیابی شدند. همچنین ۴ خانه هلال (تیمهای مردمی آموزش دیده) نیز به کمک آمدند. در ۴ شهر دیزباد، قدمگاه، درود و خرو با دقت و جدیت بیشتری ارزیابی صورت گرفت.
خیچ خساراتی از زلزله در خراسانرضوی نداشتیم
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی تصریح کرد: ساعت ۵:۱۵ عملیات ارزیابی امدادی توسط تیمهای امداد انجام شد و رسما اعلام کردیم که هیچگونه خسارت جانی و مالی در منطقه کانونی زلزله مشاهده نشده است که به صورت کامل نیز اطلاعرسانی شد.
ترس بیشتر ناشی از زلزله در مشهد به دلیل شنیده شدن صدای زلزله بوده است
ذاکریان اضافه کرد: وحشت و ترس ناشی از زلزله در مشهد نسبت به منطقه کانونی زلزله بیشتر بوده که دلیل آن شنیده شدن صدای زلزله همراه با زلزله بوده است که ایجاد وحشت کرده است. از همین رو صحنههای حضور مردم در خیابانها را بیشتر در مشهد شاهد بودیم، در حالیکه در شهرستانهایی که کانون زلزله بودند، اکثر مردم در صبح متوجه زلزله شدند.
مردم آرامش خود را حفظ کرده و اخبار را از رسانههای رسمی دنبال کنند
ذاکریان گفت: خداراشکر هیچ خساراتی نداشتیم. برای تمام مردم توصیه داریم که آرامش خود را حفظ کنند. همچنین در این ساعات خبرهای رسمی را از رسانههای معتبر دریافت کنند. تجربه زلزلههای اخیر چه در داخل و خارج کشور نشان داده که فضای افسارگسیختهای که در فضای مجاری و افکار عمومی ایجاد میشود، دلیل آسیب اصلی پس از زلزله به مردم است. عدهای از روی جهل و یا به عمد به جهت برهم زدن آرامش عمومی، اطلاعات اشتباهی منشتر میکنند. پیشگوییهایی که هیچ مبنای علمی ندارد و منجر به تشویش اذهان عمومی میشود و باعث ایجاد بحرانهای کذب میشود.
سندی مبنی بر اینکه وقوع زلزله شدیدتری در راه است وجود ندارد
وی ادامه داد: هیچ سند علمی دال بر اینکه اگر امروز یک زلزله ۴ ریشتری آمده و الزاما فردا زلزله شدیدتری به وقوع خواهد پیوست، وجود ندارد. مردم اگر میخواهند جانب احتیاط را رعایت کنند، منع نمیکنیم، اما فرقی میان شب جاری و شبهای گذشته نیست. احتمال زلزله در تمام ایام وجود دارد، اما اینکه بگوییم در ساعات ویژهای قرار داریم، به هیچ وجه چنین مسئلهای وجود ندارد. توصیه همیشگی به مردم و مسئولین این است که نسبت به اقدام سریع حین بحران و زلزله آگاهی داشته باشند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در طول سال گذشته بیش از ۱۰۰ زلزله ۴ تا ۵ ریشتری در کشور داشتهایم که پس از آن هیچ زلزله شدیدتری به وقوع نپیوسته است؛ لذا این موضوع هیچ پیشگویی از حادثه شدیدتر نیست که مردم نسبت به آن ترس و واهمه داشته باشند.