صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

انجام نیمی از پروژه‌های پیاده­‌روسازی در حاشیه شهر

  • کد خبر: ۱۶۱۱۴۴
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴
مدیریت شهری مشهد در ۲ سال گذشته ۵۰ درصد از پروژه ­های پیاده­ روسازی خود را در حاشیه شهر انجام داده است.

علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ یکی از اقدامات مدیریت شهری مشهد در پانزده سال گذشته که هم مورد انتظار زائران بارگاه رضوی بوده و هم به چشم مردم مشهد آمده، موضوع بهسازی پیاده‌رو‌های شهرمان است که در این سال‌ها بخش درخور توجهی از آن بهسازی شده است.

در مشهد حدود ۶ میلیون و ۵۰۰‌هزار مترمربع پیاده‌رو وجود دارد که عملیات بهسازی را می‌توان در این محدوده‌ها اجرایی کرد و در این سال‌ها بالغ بر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمربع از این پیاده‌رو‌ها بهسازی شده است و با روی کار آمدن شورای ششم شهر با هدف ارتقای سطح خدماتی مناطق حاشیه شهر مشهد و توجه ویژه مدیریت شهری مشهد به این مناطق در سال گذشته بالغ بر ۵۰ درصد از فعالیت‌های مربوط به پیاده‌روسازی در معابر حاشیه شهر انجام شد و امسال نیز همین نگاه در پیاده‌روسازی شهر وجود دارد.

یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمربع پیاده‌روسازی تا سال ۹۷

در همین‌باره مدیرکل نظارت بر نگهداری، تعمیرات و بهره برداری تأسیسات و زیرساخت‌های شهری شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا درباره آخرین وضعیت پیاده‌روسازی شهرمان گفت: یکی از موضوع‌های مهم و درخواست‌شده ساکنان یک محله و شهروندان، اجرای عملیات پیاده‌روسازی در محلات مختلف است که در این راستا از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۷ عملیات پیاده‌روسازی و بهسازی معابر پیاده شهر به وسعت یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمربع انجام شده است.

ره یک دهه در ۴ سال

بهنام خیاط با بیان اینکه از سال ۱۳۹۷ موضوع پیاده‌روسازی به اداره نظارت بر نگهداری، تعمیرات و بهره‌برداری تأسیسات و زیرساخت‌های شهری شهرداری مشهد سپرده شده است، افزود: خوشبختانه در چهارسال اخیر به اندازه ۱۰ سال اخیر کار در این زمینه انجام شده است و بالغ بر یک میلیون مترمربع عملیات پیاده‌روسازی در معابر پیاده شهر مشهد را به مرحله اجرا رسانده‌ایم.
وی ادامه داد: ثمره این اقدامات اجرای عملیات پیاده‌روسازی به وسعت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمربع از مجموع ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع از معابر پیاده‌ای است که قابلیت اجرای عملیات پیاده‌روسازی و بهسازی معبر پیاده در آن وجود دارد.

۳۰۰ میلیارد بودجه پیاده‌روسازی

خیاط با بیان اینکه اعتبارات بخش پیاده‌روسازی در سال گذشته ۱۸۰ میلیارد تومان بود که باتوجه‌به تورم و گرانی، می‌توانست اعتبار پیش‌بینی شده، سرعت پیاده‌روسازی در مشهد را کاهش دهد، تصریح کرد: خوشبختانه با درنظرگرفتن اعتبارات محلات بازآفرینی، اعتبار بخش پیاده‌روسازی شهر در سال گذشته به عدد ۳۰۰ میلیارد تومان رسید و این اتفاق سبب شده تا در سال ۱۴۰۱ بتوانیم عملیات پیاده‌روسازی را در ۳۰۰ هزار مترمربع از معابر شهرمان اجرایی کنیم.

برنامه‌ریزی برای اجرای ۳۰۰‌هزار‌متر پیاده‌روسازی

وی گفت: باتوجه‌به اینکه اعتبارات بخش پیاده‌روسازی در قسمت‌های مربوط به بازآفرینی و حوزه اداره نظارت بر نگهداری، تعمیرات و بهره برداری تأسیسات و زیرساخت‌های شهری شهرداری مشهد ۴۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود، امیدواریم امسال نیز بتوانیم همانند سال گذشته ۳۰۰‌هزار مترمربع عملیات پیاده‌روسازی را در مشهد اجرا کنیم.

کاهش هزینه‌های غیرضروری

مدیرکل نظارت بر نگهداری، تعمیرات و بهره برداری تأسیسات و زیرساخت‌های شهری شهرداری مشهد درباره قیمت هر مترمربع پیاده‌روسازی در مشهد، اظهار کرد: قیمت هر مترمربع اجرای عملیات پیاده‌روسازی در مشهد حدود یک میلیون تومان برآورد می‌شود؛ اما اگر این اقدام پر لوازم باشد قیمت به حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر مترمربع نیز افزایش خواهد یافت؛ اما سعی ما بر این است که با کاهش هزینه‌های غیرضروری بتوانیم عملیات پیاده‌روسازی را در سطح بیشتری از معابر شهر مشهد اجرا کنیم.

سیاست مدیریت شهری توجه به حاشیه است

خیاط در ادامه با اشاره به توجه ویژه مدیریت شهری در بخش پیاده‌روسازی به محلات حاشیه شهر در دو سال گذشته، گفت: در مجموع در مباحث عمرانی شهر حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد اقدامات مربوط به حاشیه شهر بوده است. سال گذشته هم فعالیت‌های بخش پیاده‌روسازی در مناطقی مانند یک، ۹ و ۱۱ کاهش داشت و ۵۰ درصد از اقدامات در مناطق حاشیه شهر مشهد اجرایی شد، زیرا سیاست شورای اسلامی شهر مشهد و مدیران شهری توجه به حاشیه شهر و مناطق محروم شهرمان است.

وی همچنین افزود: خوشبختانه یکی دیگر از اتفاقات خوب در بخش پیاده‌روسازی، ایجاد مسیر کامل پیاده‌روی برای زائران پیاده حضرت‌رضا (ع) است که امسال اقداماتی برای سامان‌دهی پیاده‌رو‌های مربوط به عبور‌ومرور زائران حضرت رضا (ع) در مناطق ۱۰ و ۲ و به‌صورت خاص در بولوار فردوسی و بزرگراه پیامبر اعظم (ص) انجام می‌شود تا بتوانیم مسیری مناسب را برای حضور زائران پیاده فراهم کنیم.

پایان مرحله نخست پیاده‌روسازی طبرسی

مدیرکل نظارت بر نگهداری، تعمیرات و بهره برداری تأسیسات و زیرساخت‌های شهری شهرداری مشهد درباره آخرین وضعیت اجرای عملیات بهسازی خیابان طبرسی نیز گفت: اکنون عملیات بهسازی این خیابان از میدان شارستان تا میدان طبرسی به طول ۱۰۰ متر به طور کامل انجام شده است و امسال نیز عملیات بهسازی این خیابان از میدان طبرسی تا حرم مطهر رضوی اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه عملیات بهسازی خیابان طبرسی از میدان شارستان تا میدان شهید گمنام در برنامه سال آینده است، بیان کرد: در صورت آماده‌شدن طرح، این احتمال وجود دارد که در اصلاح بودجه امسال نیز بهسازی این بخش از خیابان لحاظ شود. خیاط ادامه داد: همچنین بخش درخورتوجهی از بهسازی پیاده‌رو خیابان امام‌رضا (ع) انجام شده است و امسال نیز بخش پایانی بهسازی پیاده‌رو این خیابان از میدان ۱۵ خرداد تا پایانه مسافربری امام رضا (ع) اجرایی می‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.