صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

افزایش ۳۵ درصدی قیمت تمامی برند‌های تلفن همراه از اواخر سال گذشته | مردم رو به خرید اقساطی آورده‌اند

  • کد خبر: ۱۶۲۷۳۷
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۴
رئیس اتحادیه خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد گفت: تمامی برند‌های تلفن همراه زیر ۶۰۰ دلار از اواخر سال گذشته تا کنون بیش از ۳۵ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.

گروه اقتصاد | شهرآرانیوز، احسان‌الدین تقی‌زاده در گفتگو با شهرآرانیوز در خصوص وضعیت بازار موبایل عنوان کرد: قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است. با توجه به اینکه مردم در ایام عید با کمبود نقدینگی مواجه می‌شوند و به کمبود کالاها، مقداری بازار با کمبود تقاضا روبرو شده است و وضعیت ایده‌آل خود را ندارد، همچنین مردم دیگر توان خرید گوشی نقدی ندارند و رو به خرید اقساطی آورده‌اند.

وی ادامه داد: واحد‌های صنفی دغدغه اجاره‌بها دارند که در حال پیگیری بخشی از این مشکل هستیم که با افزایش زیاد اجاره‌بها مواجه شده‌اند.

رئیس اتحادیه خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد تصریح کرد: از انتهای سال ۱۴۰۱ تلفن همراه از گروه کالایی ۲۳ به گروه کالایی ۲۶ تغییر پیدا کرد. به گروه کالایی ۲۳ ارز نیمایی اختصاص پیدا می‌کند. اکثر واردکننده‌ها کالا‌های خود را با گروه کالایی ۲۳ فروختند و پس از تغییر گروه کالایی تلفن همراه، واردکننده‌ها با ضرر زیادی مواجه شدند.

تقی زاده تاکید کرد: تلفن همراه جزو کالا‌های لوکس نیست. گوشی‌هایی که زیر ۶۰۰ دلار است، جزو کالا‌های مصرفی و مورد تقاضای مردم است.

وی اضافه کرد: به گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار از ابتدا ارز نیمایی اختصاص پیدا نمی‌کرد و برای واردات آن، ارز حاصل از صادرات را که توسط خودشان صادر می‌شد را استفاده می‌کردند. صادر کننده کالای خودش را صادر می‌کرد و با ارز دریافتی‌اش به ورود گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار اقدام می‌کرد. با این فرایند، روند واردات تلفن همراه از واردکنندگان تخصصی تلفن همراه خارج شد.

افزایش ۳۵ درصدی قیمت تمامی برند‌های تلفن

تقی زاده در پاسخ به این سوال که از زمانی که دیگر ارز نیمایی به تلفن همراه اختصاص پیدا نمی‌کند، چه میزان قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است، گفت: تلفن همراه‌های زیر ۶۰۰ دلار که ارز نیمایی دریافت می‌کردند، با درهم حدود ۷۷۰۰ تومان یا دلار ۲۸ هزار تومان وارد می‌شدند. در حال حاضر درهم خام حدود ۱۰۷۰۰ تومان است و تلفن همراه با نرخ آزاد وارد می‌شود. این اتفاق از انتهای سال گذشته رخ داده و باعث شده تقریبا تلفن همراه در تمام برند‌ها بیش از ۳۵ درصد افزایش قیمت داشته باشد.

وی تصریح کرد: ارز حاصل از صادرات را باید واردکننده‌های تلفن همراه استفاده کنند نه اینکه صادرات خشکبار و... نسبت به واردات تلفن همراه اقدام کنند. باید صادرکننده، ارز صادراتی را در اختیار واردکننده تلفن همراه قرار دهد تا نسبت به واردات آن اقدام کند، نه اینکه شخصی اساسنامه شرکتش را تغییر بدهد و مرکز خدمات بزند تا بتواند تلفن همراه وارد کند. این یک امر غیرمتعارف است، چون افراد هیچ تخصصی روی صادرات خشکبار و زعفران ندارند. ارز حاصل از صادرات باید در اختیار واردکنندگان قرار بگیرد. این اقدام می‌تواند بازار را به تعادلش برساند که باعث شد واردکنندگان با چالش مواجه شده و در ادامه باعث کمبود کالا در بازار بشود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.