صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دلیل کمبود مرغ در بازار چیست؟ | آیا متعادل سازی بازار مرغ زمان بر است؟

  • کد خبر: ۱۶۴۷۲۲
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۳
عضو انجمن مرغداران مرغ گوشتی خراسان رضوی گفت: گفته می‌شود مشهد مصرف کننده است نه تولید کننده، و این دروغ محض است. ماظرفیت بالای تولید داریم، اما دریک مقطعی جوجه نبوده که مرغدار پرورش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، چند روزی است زمینه فروش مرغ مصوب در سطح بازار کم شده است و از طرفی توزیع مرغ یخ زده هم در جهت متعادل سازی بازار متوقف شده است. همین امر باعث شده تعادل عرضه و تقاضا بر هم بخورد؛ و بازار دچار کمبود مرغ با نرخ مصوب شود.

عضو انجمن مرغداران مرغ گوشتی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در باره اینکه چرا مرغ در بازار کم است گفت: سیاست‌های اشتباه در ماه‌های قبل، دلیل کمبود کنونی مرغ در بازار است. در سال گذشته مرغ مادر با مازاد تولید مواجه بود و در مقطعی زیان ده شد و این موضوع باعث شد دولت اختیار را به انجمن جوجه یک روزه دهد. و به جای اینکه در آن مقطع صادرات و یا ذخیره سازی افزایش یابد، تولید جوجه را انجمن کاهش داد.

کاهش جوجه ریزی در ماه های گذشته، علت کمبود کنونی مرغ در بازار

وی افزود: اما به این موضوع توجه نشد که در نیمه اول سال مصرف بالا بوده و با کاهش جوجه ریزی تبعات چند ماه دیگر خود را نشان می‌دهد و همین اتفاق هم افتاد و امروز شاهدیم که مرغ در سطح بازار هم با کمبود مواجه شده است. با کاهش تولید جوجه یکروزه، هم مرغدار مجبور شد با قیمت بالایی خریداری کند و هم اینکه جوجه‌ای هم در بازار نبود. اکنون هم تولید جوجه را دارند افزایش می‌دهند، اما چند ماهی زمان می‌برد بازار متعادل شود.

به گفته این فعال در حوزه طیور، مشهد پتانسیل تولید بالایی دارد به طوریکه اگر مشهد ۷ میلیون نیاز روزانه اش است در حالیکه ۱۲ میلیون در ماه ظرفیت تولید دارد. اینکه گفته می‌شود مشهد مصرف کننده است و تولید کننده نیست دروغ محض است. ماظرفیت بالای تولید داریم، اما دریک مقطعی جوجه نبوده که مرغدار پرورش دهد. الان هم که تولید بالا برود زمان بر است بازار متعادل شود.

با قوه قهریه نمی‌توان اقتصاد را پیش برد

سلطان محمدی یادآورشد: با قوه قهریه نمی‌توان اقتصاد را پیش برد. دولت وظیفه اش نظارت و تنظیم بازار است و با سیاست‌های دستوری نمی‌توان عرضه و تقاضا را دستوری متعادل کرد که نتیجه این سیاست دستوری قطعه بندی و کار زیر زمینی است که هم بهداشت مردم و هم مصرف به خطر می‌افتد.
وی تاکید کرد: زیر ساخت‌ها در استان فراهم است و در چند سال گذشته واحد‌های تولیدی هم  افزایش یافته است و حتی مازاد هم داریم. فقط در این مقطع باید تولید جوجه افزایش پیدا کند و راه دیگری هم ندارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.