رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر به حاشیههای مطرحشده درباره این ۲ پروژه پاسخ داد
مسعود سلطانی - «حاضرم در تلویزیون، رادیو، در حضور خبرنگاران یا هر جای دیگری با آنها مناظره کنم.» این شاید کلیدیترین جمله احمد نوروزی، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای شورای شهر، در نشست خبری دیروز باشد. اما منظور نوروزی از «آنها» کیست؟ او حاضر است با چه کسانی و درباره چه چیز مناظره کند؟
ماجرا از چند پست و پیام در فضای مجازی شروع شد. کسانی ادعا داشتند رئیس کمیسیون اقتصادی که پیش از این رئیس چند شرکت عمرانی بوده، از موقعیت و جایگاه خود برای انتفاع آن شرکتها استفاده کرده است و حتی این عضو شورای شهر اسامی فرزندان خود را روی پروژههای ساختمانی شهر گذاشته است. احمد نوروزی در پاسخ به همین تهمتها در نشست با اهالی رسانه ۱۰۰ دقیقه به این موضوعات پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد. نشستی که برای پاسخ به حاشیهها ترتیب داده شده بود و در ادامه گزارشی از آن را میخوانید.
بااینحال این نشست نکات مهم کم نداشت. رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر مشهد در این نشست درباره طرح نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی گفت: معتقد به ایجاد تغییرات در طرح منطقه ثامن هستیم. ۲۰ سال از آغاز این پروژه گذشته و ایجاد برخی تغییرات در آن الزامی است. اما باید حقوق مکتسبه سرمایهگذاران پس از تغییرات حفظ شود.
نوروزی در همین رابطه افزود: سرمایهگذاران در این پروژه میتوانستند سرمایه خود را به شهرهای دیگر یا حتی به خارج از کشور ببرند. اگر قرار است طرح تفصیلی قبلی در منطقه ثامن لغو شود و طرح جدیدی نوشته شود، باید حقوق سرمایهگذاران حفظ شود.
رسانه باید تصمیمات حیاط خلوتی را عیان کند
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد در این نشست گفت: باید بگذاریم آنچه در خلوت گفته میشود در عیان نیز بیان شود. اگر فضای شفافیت و آزادی بیان نباشد فساد در جامعه گسترش مییابد. وظیفه رسانه این است که تصمیماتی را که در حیاط خلوت گرفته میشود عیان کند تا مسئولان مرتبط پاسخگو باشند.
نوروزی با بیان اینکه بهعنوان یکی از عناصر کلیدی در بحث شفافیت تاکنون فعالیت کردهام و عضو کارگروه شفافیت نیز هستم، افزود: تمامی اطلاعات را باید در دسترس عموم قراردهیم و بر همین اساس اطلاعات تمامی قراردادها، مناقصهها، مزایدهها، کمیسیونهای فنی و... در معرض دید عموم قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: یکی از نویسندگان طرح پرداخت پاداش برای افشاکنندگان فساد بودهام و به آن باور دارم و در جهت تحقق آن گام برمیدارم.
عضو شورای شهر مشهد گفت: شاهد آمار کمنظیری در زمینههایی، چون توسعه فضای سبز، اجرای معابر، تعداد پروانههای صادره و... هستیم و در زمینه مجوز انتشار ۱۴۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت نیز اقدام بسیار ارزشمندی انجامشده که ثمره کار تیمی مدیریت شهری در این دوره است.
نوروزی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی پس از دفاع از کارنامه موفق ۲ سال و نیم اخیر بلافاصله بحثهای دیگری همچون منافع تضییعشده در پروژههای سارا و مجد مطرح میشود و لذا با برگزاری این نشست خبری فرصتی فراهم کردیم تا هرشخصی که ابهام یا بحثهای دیگری دارد نیز در فضایی شفاف مطرح کند و تأکید داشتیم که حتما از منتقدان هم دعوت به عمل آورند.
بعد از ورود به شورا استعفا دادم
وی گفت: اخیرا مطالبی درباره شرکت عمران و مسکنسازان منطقه شرق و پروژه تجاری و اقامتی «سارا» و رسیدن منافع این پروژه به بنده بیان کردهاند، در حالیکه شرکت شرق با هدف ارائه الگوی ساماندهی سرمایههای خرد و افزایش مشارکت با مصوبه دولتی در منطقه ثامن تشکیل شده است و بنده که به عنوان نماینده وزارت راه و شهرسازی و بدون هیچ سهامی در این شرکت مأمور بودم، از سال ورود به شورای پنجم از تمام شرکتها استعفا دادهام و هیچ منفعت مالی از آنها ندارم. رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر افزود: شرکت شرق طبق مصوبه دولت مبنی بر تشکیل شرکتهای مسکنسازان ابتدا با نام شرکت ثامن تشکیل شد که سهم دولت ۴۹ درصد است و در خرداد ۸۲ مصوب شد پروژهها به صورت مردمی دنبال شود، از اینرو با امضای وزرای وقت راه و شهرسازی، اقتصاد، کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در خصوص اجرای پروژه تجاریاقامتی «سارا» توسط این شرکت تصمیمگیری شد.
نوروزی ادامه داد: در این شرکت برای پروژههای «سارا» و «ایمان» فراخوان داده شد تا سرمایهگذاران به صورت تهاتری در این پروژه شرکت کنند که ۳ شرکت اجرای کار را در این ۲پروژه بر عهده گرفتند.
وی با بیان اینکه سهامداران شرکت عمران و مسکنسازان منطقه شرق همه از دستگاههای دولتی هستند و بنده در این شرکت هیچ سهمی ندارم گفت: در پروژه سارا نیز شرکت عمران و مسکنسازان منطقه شرق که دولتی است از جمله سهامداران است.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: در پروژه سارا معابر مویرگی نیز حساب شده و در سال ۱۳۹۲ سند تجمیعی این پروژه اخذ شده است و هیچ منفعتی از این پروژه برای بنده و مدیران شرکت وجود ندارد.
پسری به نام «ایمان» ندارم!
نوروزی ادامه داد: نامگذاری پروژه نیز توسط شهرداری و در حدود ۱۰ سال قبل انجام شده است و ارتباطی به من ندارد، ولی برخی مطرح کردهاند که پروژه را به نام دخترم سارا نامگذاری کردهام، در حالیکه هنگام نامگذاری پروژه بنده در شهرداری نبودهام. علاوه بر آن پسری به نام «ایمان» ندارم که پروژهای را به این اسم نامگذاری کنم.
وی گفت: شفافیت در تمام موارد ضروری است و حاضرم در مناظره رادیویی، تلویزیونی و هر مناظره دیگری در خصوص این پروژه و مسائل مطرحشده شرکت کنم.
نوروزی افزود: پروژه سارا تنها پروژهای است که از ابتدا همه مسائل و ضوابط در آن رعایت شده و در این پروژه ۱۵ هزار و ۱۶۰ مترمربع آزادسازی صورت گرفته است و پروژه در ۱۲ هزار و ۶۰ متر مربع زمین اجرا میشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: میگویند بخش زیرزمین در پروژه سارا بر خلاف قانون ساخته شده است. این درست نیست. طرح این پروژه در یک مسابقه معماری و با داوری استادان مطرح کشوری انتخاب شد. ساخت زیرزمین در این طرح بود، مجوزهای آن اخذ و با نظر مشاور و ناظر طرح اجرا
شده است.
نوروزی ادامه داد: ادعا کردهاند که حقوق شهرداری در این پروژه پرداخت نشده و از قلم افتاده است. این در حالی است که بیشترین حد جریمه -بدون هیچگونه تخفیف- در این پروژهها لحاظ شده و به مدیریت شهری پرداخت شده است.
وی گفت: باید برای جذب سرمایهگذاران اعتمادسازی کنیم، به قراردادها پایبند باشیم و برای افکار عمومی پاسخ محکم داشته باشیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: البته برخی سرمایهگذاران خواستههایی غیرمنطقی دارند که پذیرفته نمیشود، ولی در مجموع تلاش میشود زمینه فعالیت برای سرمایهگذاران تسهیل شود و تمام حقوق آنان را به رسمیت میشناسیم.