صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

درباره شهدای مشهدی حادثه بمب گذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی| لاله‌های مشهدی انقلاب

  • کد خبر: ۱۷۱۵۸۲
  • ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۸
انفجار بمب در دفتر حزب جمهوری اسلامی ایران در شب هفتم تیر سال ۱۳۶۰ باعث به شهادت رسیدن آیت الله بهشتی و بیش از ۷۲ نفر از کارگزاران جمهوری اسلامی ایران شد که در بین شهدا، چند مدیر مشهدی و خراسانی نیز به چشم می‌خوردند.

به گزارش شهرآرانیوز، شهید آیت‌الله دکتر محمد بهشتی، رئیس دیوان عالی کشور ساعت ۸:۳۰ شب هفتم تیر ۱۳۶۰ در جریان جلسه حزب جمهوری اسلامی ایران بر اثر بمب‌گذاری در سالن اجتماعات این حزب ترور شد و همراه با ۷۲ نفر از نمایندگان مجلس، برخی وزرا و فعالان حزبی به شهادت رسید. این عملیات تروریستی، دقیقا یک هفته پس از اعلامیه آغاز جنگ مسلحانه سازمان مجاهدین خلق (منافقین) علیه جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و تعداد بسیار زیادی از متفکران و اصحاب خبره سیاست نوپای جمهوری اسلامی را از کشور و مردم گرفت.


دربین این ۷۲ شهید، ۲۷نماینده مجلس، ۴وزیر و ۱۲معاون وزیر حضور داشتند و ۳۴ تن نیز مجروح شدند. برخی چهره‌های حاضر در این جلسه، نمایندگان مردم خراسان در مجلس شورای اسلامی بودند که هریک وزنه مهمی در تعاملات خانه ملت و البته تصمیم‌گیری برای انقلاب جوان اسلامی به‌حساب می‌آمدند. نکته مهم آن است که در سوابق برخی شهدای خراسانی هفتم تیر، مقابله علنی با ابوالحسن بنی‌صدر، رئیس‌جمهور معزول ایران، و چهره‌های مهم سازمان منافقین دیده می‌شود که به اختصار نگاهی به آنان خواهیم انداخت.

شهید دکتر عبدالحمید دیالمه

دکتر عبدالحمید دیالمه در سال ۱۳۳۳ در تهران به‌دنیا آمد و پس از طی تحصیلات ابتدایی و دریافت دیپلم طبیعی، به‌علت علاقه‌اش به مطالعات حوزوی، یکی از شاگردان شهیدمطهری شد. وی در ادامه، در سال ۱۳۵۲ در رشته پزشکی دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شد که به‌علت فشار‌های حکومت بر وی، به‌ناچار رشته داروسازی این دانشگاه را برگزید و دانش‌آموخته این رشته شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دیالمه مجمع احیای تفکرات شیعی را تاسیس کرد و یکی از اعضای شورای هفت‌نفره تشکیل سپاه پاسداران خراسان بود و در ادامه فعالیت‌های خود، دفتر حزب جمهوری اسلامی در خراسان را پایه گذاشت.

وی در دوره اول مجلس شورای اسلامی ازطرف مردم مشهد کاندیدا شد که حمایت روحانیون قم را دریافت کرد و به‌عنوان نماینده مردم مشهد انتخاب شد. در شروع مجلس نیز عضو هیئت‌رئیسه سنی مجلس بود.

پس از آن به‌عنوان رئیس کمیسیون شورا‌ها در مجلس به ایفای مسئولیت پرداخت. سرانجام دکتر دیالمه در بیست‌وهفت‌سالگی در حادثه هفتم تیر به شهادت رسید.

شهید حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر قاسم صادقی

دکتر قاسم صادقی در سال ۱۳۱۵ در شهر گرمه به‌دنیا آمد. در دوازده‌سالگی برای تحصیل به حوزه علمیه مشهد رفت و پس از تحصیلات مقدماتی در مدرسه «نواب»، سطح را از محضر آیت ا... قزوینی و خارج‌فقه را از محضر آیت‌ا... میلانی استفاده کرد و به درجات عالی نائل آمد.

سپس وارد دانشگاه شد و پس از گرفتن لیسانس به خدمت دبیری پرداخت و درکنار آن به ادامه تحصیل و اخذ دکتری در رشته فقه‌وحقوق اسلامی موفق شد و پس از چندی برای تدریس وارد دانشگاه فردوسی مشهد شد.

شهیدصادقی در دوره اول مجلس شورای اسلامی با کسب بیش از ۵۹ درصد آرای حوزه انتخابیه خود، نماینده مردم مشهد شد و به عضویت در کمیسیون آموزش‌وپرورش، فرهنگ و تحقیقات و تعلیمات عالیه درآمد.

وی همچنین در عضویت حزب جمهوری اسلامی ایران بود و در جلسات کشوری و استانی آن شرکت می‌کرد که سرانجام در جریان حادثه هفتم تیر به شهادت رسید.

شهید حجت‌الاسلام محمدحسن طیبی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن طیبی در سال ۱۳۱۰ در روستای روئین از توابع اسفراین متولد شد. حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن طیبی قبل از انقلاب با سخنرانی‌های خود و انتشار نوار‌ها و اعلامیه‌های انقلابی به مبارزه با حکومت می‌پرداخت که این مبارزه از سال ۱۳۵۶ شدت بیشتری گرفت.

وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سامان‌دهی امور شهر اسفراین پرداخت و به عضویت دفتر استانی این حزب درآمد. در انتخابات مجلس یکم به‌عنوان نماینده مردم اسفراین به بهارستان راه یافت و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شد و سرانجام در حادثه هفتم تیر، به جمع شهدای خراسانی این حزب پیوست.

مجروحان خراسانی این حادثه

دربین مجروحان حادثه هفتم تیر که به زندگی بازگشتند، علی‌اصغر باغانی، نماینده مردم سبزوار، به‌چشم می‌خورد که پس از این حادثه، در دوره چهارم مجلس نیز وظیفه وکالت مردم سبزوار را برعهده گرفت و در سال‌های اخیر نیز، مجالس درس اخلاق را برای جوانان سبزواری اداره می‌کند.

یکی دیگر از نجات‌یافتگان، مرحوم حجت‌الاسلام اسماعیل فردوسی‌پور بود که در زمان بمب‌گذاری، نماینده مردم فردوس و طبس بود. فردوسی‌پور نیز در این حادثه مجروح شد و زنده ماند. در ادامه حیات سیاسی، وی نماینده مردم مشهد در دوره‌های دوم و سوم مجلس شد و در مسیر زندگی خود، عضویت مجلس خبرگان رهبری، ریاست دیوان عدالت اداری و نمایندگی، ولی فقیه در برخی دانشگاه‌ها را برعهده گرفت و سرانجام در سال ۱۳۸۵ درگذشت.

محمود مروی‌سماورچی، یکی دیگر از نمایندگان مجلس از حوزه انتخابیه چناران و طرقبه بود که در حادثه هفتم تیر مجروح شد و زنده ماند. او از حوزه انتخابیه خود، ۸۴ درصد آرا را کسب کرده و یکی از اعضای استانی حزب جمهوری اسلامی بوده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.